Deze nieuwe 35mm F / 2 AF lens voor Nikon Z camera’s kost minder dan $ 250

De Chinese fabrikant van cameraaccessoires Yongnuo heeft een nieuwe en zeer betaalbaar geprijsde 35mm f/2 autofocuslens uitgebracht voor Nikon Z-mount camera’s.

Hoewel we niet kunnen instaan voor de kwaliteit van deze specifieke optiek of het merk erachter, is de lens de moeite waard om te beschrijven vanwege de vermelde specificaties, de zeer lage prijs en de compatibiliteit met Nikon Z-mount camera’s.

De nieuw uitgebrachte YN 35mm f/2Z DF DSM wordt verkocht tegen een zeer redelijke prijs die net iets onder de $250 ligt op de Chinese markt.

Volgens Yongnuo streeft het merk ernaar om een groter assortiment betaalbare AF-objectieven op de markt te brengen en de 35mm f/2Z DF DSM vertegenwoordigt een nieuw kwaliteitsniveau in deze selectie.

Credits afbeelding: Yongnuo

Yongnuo kondigde de lens officieel aan via zijn Weibo-pagina (een toonaangevende Chinese sociale mediasite) op 2 november en verkoopt de nieuwe optiek voorlopig alleen op de Chinese markt. De vorige lenzen van het merk zijn echter internationaal te koop geweest en dit model is waarschijnlijk geen uitzondering.

Qua specificaties is de YN 35mm f/2Z DF DSM een full frame lens die een beeldhoek van 61,3 graden biedt voor die sensorgrootte. Het is gebouwd met 9 elementen in 8 groepen en wordt volgens de maker geleverd met de nieuwste “nano-multi-layer coatingtechnologie.” Deze coating zou effectieve lichtdoorgang mogelijk maken en tegelijkertijd nevenbeelden en verblinding van de achtergrondverlichting onderdrukken.

De compacte lens bevat ook een asferisch glaselement dat verschillende soorten aberratie compenseert en een element met lage dispersie voor het onderdrukken van dispersieproblemen vanuit de groothoek.

Yongnuo heeft de YN 35mm een diafragmabereik van f/2 tot f/16 gegeven met een zevenbladig membraan en een filterdiameter aan de voorkant van 53mm. De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 0,35 meter of 1,14 voet.

Hier zijn enkele voorbeeldafbeeldingen die door de fabrikant op zijn Weibo-pagina zijn gedeeld:

Deze lens wordt geleverd met een handmatige scherpstelring die is ontworpen om ook andere bedieningselementen te verwerken, zoals het selecteren voor autofocus en vervolgens ook in staat zijn om ISO-, diafragma- en belichtingscompensatie-aanpassingen te regelen.

De lensloop wordt ook geleverd met een AF-schakelaar en een FN-aangepaste functieknop die kan worden toegewezen aan andere aangepaste bedieningselementen.

Het is vermeldenswaard dat het AF-systeem van dit objectief wordt beheerd door een digitale stappenmotor (DSM) die is ontworpen om compatibel te zijn met Nikon Z-mount camera’s. Yongnuo bevat echter ook een USB-C-interface met de lens.

Eigenaren kunnen dit gebruiken om de interne firmware van de YN 35mm handmatig te upgraden als Nikon op een gegeven moment zijn eigen camerafirmware-updates introduceert die de communicatie tussen de nieuwe lens en compatibele camera’s verbreken.

Yongnuo verkoopt momenteel alleen de 35mm f/2Z DF DSM in China voor een lokale valutaprijs van 1.799 Yuan die zich tegen de huidige wisselkoers vertaalt naar $ 249 USD.

trouwen
8 Tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer