DJI Mavic Air 2 Recensie

FacebookPinterestDelen

De DJI Mavic Air 2 is een ongelooflijke innovatie van DJI. Het combineert alle eerdere verbeteringen en iteraties van het merk in een klein maar krachtig pakket.

Het is perfect voor de fotograaf of maker die professionele functies in een compacte behuizing wil. Met een indrukwekkende vliegtijd, 48-megapixel foto’s en 4k 60fps video, heeft deze drone een punch, maar zal je cameratas niet verzwaren.

dji-mavic-air-2-drone-review-22
Mavic Air 2 Zoekertjes

Leg boterzachte 4k-video en indrukwekkende luchtfoto’s vast met dit juweeltje van 48 megapixels.

Controleer de huidige prijs

Het is ook geweldig voor de solo-maker die beelden van zichzelf wil vastleggen met de intelligente vliegmodi en het vermijden van obstakels. De object tracking is zeer slim en gemakkelijk te gebruiken.

Met een enorme verbetering ten opzichte van de vorige Mavic Air, is de DJI Mavic Air 2 een uitstekende waarde en zal waarschijnlijk een van de meest populaire drones zijn die hier beschikbaar zijn.

Inhoudsopgave

DJI Mavic Air 2 Drone Technische Gegevens

Pros

  • Indrukwekkende foto/video specs
  • Lange levensduur van de batterij
  • Robuust ontwerp
Tegens

  • Soms traag GPS-signaal
  • Geen belichtingsknop op controller
  • Geen digitaal display op controller

Maximum snelheid: 43 mph / 19 m/s
Maximale vliegtijd: 34 Minuten
Zwevende nauwkeurigheid: ±0,33′ / 0,1 m
Maximaal bereik: 6.21 mijlen / 10 km
Sensor: 1/2″ CMOS
Effectieve pixels: 48 MP
Brandpuntsafstand: 24mm (35mm Equivalent)
Opening: f/2.8 vast
Minimale scherpstelafstand: 3,3′ / 1,0 m
ISO-bereik: 100 tot 6400
Max fotoresolutie: 8000 x 6000
Foto Formaat: JPEG, DNG
Algemene afmetingen: 3,8 x 3,3 x 7,1″ / 97 x 84 x 180 mm (gevouwen)
Gewicht: 1,25 pond / 570 g

Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

De DJI Mavic Air 2 drone body.

Toen ik de DJI Mavic Air 2 voor het eerst uit de doos haalde, was ik onder de indruk van de bouwkwaliteit. Het viel op als een stap voorwaarts voor DJI in termen van build.

Het lijkt qua bouw en uiterlijk sterk op de grotere Mavic Pro 2. Alle scharnieren en componenten voelen knus en echt goed gebouwd aan.

De DJI Mavic Air 2 behoudt veel van de ontwerpelementen van de Mavic Pro 2 met een veel compacter profiel. De armen klappen op dezelfde manier uit, de batterij heeft een vergelijkbare houder en het rechthoekige cameraontwerp zorgt ervoor dat het lijkt op een miniversie van zijn grote broer.

Terwijl de originele Mavic Air er meer uitzag en aanvoelde als een speelgoeddrone, voelt de Mavic Air 2 aan als een drone op professioneel niveau in een zeer compacte verpakking.

Het enige dat niet compact is aan de DJI Mavic Air 2 is de controller. Het is veel groter dan andere DJI-controllers en is vergelijkbaar met de DJI Smart Controller.

Hoewel het niet dezelfde functies biedt als andere controllers (geen belichtingsknop of display), heeft het wel een zeer ergonomisch gevoel. Meer details daarover hieronder.

(Als je op zoek bent naar iets nog kleiners, bekijk dan onze review van de DJI Mavic Mini en Mini 2.)

Ergonoomics & Handling

De DJI Mavic Air 2 controller met telefoon gemonteerd.

De DJI Mavic Air 2 controller heeft een mooie balans in handen en geeft je een fijne grip waardoor je de besturing soepel kunt manoeuvreren.

Naast een verbeterde ergonomie heeft de controller een veel betere telefoonbevestiging en verbeterde connectiviteit met de drone met OccuSync 2.0 (met een bereik tot 10 km).

De bovenste houder van de telefoon voelt veel natuurlijker aan om te vliegen omdat het scherm zich boven je handen bevindt in een comfortabelere kijkhoek.

De andere grote verbetering met de controller is de levensduur van de batterij. De grotere controller heeft een veel betere levensduur van de batterij en kan zelfs mijn telefoon opladen, wat helpt om ervoor te zorgen dat ik nooit word beperkt door de batterij van de telefoon.

De bedieningssticks worden gemakkelijk aan de onderkant van de controller gemonteerd en alle functies zijn direct beschikbaar op de voorkant van de controller of op de bovenrand waar uw vingers van nature rusten.

Mijn enige klacht is dat ondanks het verbeterde controllerontwerp, het langer dan normaal lijkt te duren om gps-signaal te verkrijgen.

Dit resulteert in een kleine vertraging in het vliegen, wat frustrerend kan zijn als het licht snel verandert. Dit kan specifiek zijn geweest voor mijn gebruik (meestal in afgelegen gebieden) of iets dat zal worden verbeterd met toekomstige firmware-updates.

Hoewel de controller een beetje oversized aanvoelt in vergelijking met de zeer compacte drone, denk ik dat de ontwerpers bij DJI prioriteit gaven aan comfort en functie boven grootte / gewicht. Hoewel het meer ruimte in beslag neemt dan ik zou willen in mijn cameratas, waardeer ik de ergonomie tijdens het vliegen.

De DJI Fly App is zeer eenvoudig te gebruiken en intuïtief. Alle functies die ik ken zijn gemakkelijk toegankelijk en de drone vliegt extreem goed uit de doos.

Op andere DJI-drones kan er enige afstemming nodig zijn om vloeiende bewegingen in uw beeldmateriaal te krijgen, maar de DJI Mavic Air 2 voelt soepel en responsief aan met standaardinstellingen.

Een laatste functie die ik waardeer is de opname van een statiefmodus op de modusschakelaar. Andere drones die ik heb gebruikt, hebben alleen normale / sportmodi, maar de statiefmodus is een handige functie om in te schakelen als je een time-lapse fotografeert of als je supervloeiende bewegingen in je video wilt krijgen.

Focus prestaties

DJI Mavic Air 2 landschapsvoorbeeldafbeelding.

DJI Mavic Air 2 | 1/100 f/2.8 ISO 100

De DJI Mavic Air 2 heeft een vaste focus om ervoor te zorgen dat al je beelden scherp zijn. Deze functie is erg handig en maakt het maken van foto’s en video’s snel en efficiënt.

Er is geen vertraging terwijl u wacht tot het onderwerp scherp is en u kunt video opnemen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het wijzigen van uw scherpstelpunt.

Het enige nadeel van de vaste scherpstelling is dat er een kleinere sensor voor nodig is. De half-inch sensor maakt vaste focus mogelijk, maar grotere drones met grotere sensoren hebben meestal een betere beeldkwaliteit (bijvoorbeeld de one-inch sensor op de Mavic Pro 2).

Een ander ding om op te merken over de DJI Mavic Air 2 is dat het een vast diafragma van f / 2.8 heeft. Hiermee wilt u waarschijnlijk een vast of variabel ND-filter gebruiken om een natuurlijke sluitertijd te krijgen tijdens het opnemen van video (1/50 of 1/60 als u fotografeert met 24 fps of 30 fps).

Een ander voordeel van het gebruik van een filter is de mogelijkheid om een cirkelvormige polarisator te krijgen, zodat je levendigere kleuren en minder reflectie krijgt.

Prestaties bij weinig licht

Prestaties bij weinig licht van de Air 2 drone.

DJI Mavic Air 2 | 1/15 f/2.8 ISO 240

Vanwege het relatief kleine sensorformaat verwachtte ik niet veel op het gebied van prestaties bij weinig licht van de Mavic Air 2.

De andere factor om te overwegen is dat je echt geen uitzonderlijke prestaties bij weinig licht nodig hebt, tenzij je van plan bent om snelle actie na zonsondergang te fotograferen.

Bovenstaand landschapsbeeld werd vastgelegd op 1/15e van een seconde en bleef toch scherp. Ik hield de ISO laag om ruis in het beeld te verminderen waardoor de sluitertijd daalde. Als er een bewegend onderwerp in het beeld was geweest, zou het wazig zijn geweest, maar de instellingen werkten prima voor dit landschap.

Ik merk nooit dat ik boven ISO 400 moet gaan, en op die instelling zien de beelden er geweldig uit. Met een voorinstelling voor lichtruisreductie toegepast in Lightroom, is digitale ruis geen probleem.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is uitstekend dankzij een 48 megapixel sensor.

DJI Mavic Air 2 | 1/100 f/2.8 ISO 100

Beeldkwaliteit is wat de DJI Mavic Air 2 onderscheidt van zijn voorganger. Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit van de JPEG en RAW bestanden.

Ten eerste, de dynamisch bereik is uitstekend, vooral met de HDR-video functie ingeschakeld.

Het is in staat om een heldere zonsondergang vast te leggen terwijl er nog steeds genoeg detail in de schaduwen is om een uitgebalanceerd beeld te creëren. Het doet dit met behoud van een relatief natuurlijk ogend beeld.

Bij het maken van stilstaande beelden heb je de keuze om standaard 12 of 48 megapixel RAW of JPEG bestanden te schieten.

De 12-megapixelsensor maakt gebruik van Quad Bayer-technologie om de uitlezing van het beeld te splitsen, waardoor de resolutie effectief wordt verviervoudigd. Met deze modus ingeschakeld krijg je afbeeldingen die maar liefst 8.000 pixels aan de lange rand zijn!

Een ding om op te merken is dat de sensor een beeldverhouding van 4: 3 heeft en dat het vastleggen van afbeeldingen met de beeldverhouding van 16: 9 uw foto’s gewoon digitaal bijsnijdt, waardoor u minder resolutie hebt om mee te werken.

Ik was erg enthousiast over het potentiële gebruik van deze bestanden, waardoor ik veel grotere afdrukken kan maken en dronebeelden kan leveren die meer dan voldoende zijn voor bijna elk scenario.

Bovendien kunnen ze aanzienlijk worden bijgesneden met behoud van veel detail.

Aanvankelijk was ik sceptisch dat er enkele grote offers zouden zijn in kwaliteit of dynamisch bereik bij het maken van deze grote afbeeldingen, maar ik ben blij te kunnen melden dat ze zeer bruikbaar zijn en niet veel nadelen hebben.

Luchtfotografie met de Mavic Air 2.

DJI Mavic Air 2 | 1/250 f/2.8 ISO 100 | 16:9 bijsnijdmodus

Naast de foto-upgrades biedt de DJI Mavic Air 2 ook 4k 60p-video. Dit zorgt voor slow-motion, wat erg leuk kan zijn als je dynamische actiesporten vastlegt.

De flexibiliteit van een drone om foto’s en video’s vast te leggen is zo veelzijdig. Met de indrukwekkende beeldkwaliteit van de DJI Mavic Air 2 merkte ik dat ik steeds meer nadacht over de mogelijkheden.

Eerdere drones hadden een beperkte beeldkwaliteit en resolutie, maar de 48-megapixelfoto’s en 4k HDR-video-opname met deze drone openen de mogelijkheden voor creatieve expressie.

Algemene prestaties

De algehele prestaties van de DJI Mavic Air 2 zijn indrukwekkend. Naast de hierboven genoemde details over de beeldkwaliteit, heeft het nogal wat indrukwekkende specificaties.

Met een vliegtijd tot 34 minuten geeft deze drone je de capaciteit om realistisch meerdere vluchten op één toeslag. Met de fly-more kit hoef je je bijna nooit zorgen te maken dat de batterij bijna leeg is!

De andere grote prestatieverbetering is met de trackingfunctionaliteit.

Het is gemakkelijker dan ooit om interessante video’s op te nemen als solo-maker met behulp van de intelligente trackingmodi. De drone vliegt zelf en ontwijkt gemakkelijk objecten, zelfs in lastige omgevingen.

Een andere welkome prestatieverbetering is het lage bedieningsgeluid van de DJI Mavic Air 2. Het nieuwe ontwerp heeft een verminderd propellergeluid van ongeveer 10-20dB, afhankelijk van de situatie.

Hierdoor kun je minder afleidend zijn als je in de buurt van andere mensen vliegt.

Andere handige functies

Grootte vergelijking drone en iphone.

DJI Mavic Air 2 vs iPhone XS grootte vergelijking.

Een paar kleine verbeteringen die de DJI Mavic Air 2 voor mij opvielen, waren de vereenvoudigde gimbal-cover uit één stuk en de mogelijkheid om je telefoon in de controller te monteren zonder de case te verwijderen.

Er is ook een ingebouwd waarschuwingssysteem voor bemande vliegtuigen. Ik heb nooit waarschuwingen ontvangen via deze functie (waarschijnlijk omdat ik meestal in afgelegen gebieden van de bergen vlieg), maar het is leuk om te weten dat DJI geïnteresseerd is in het verbeteren van hun interface om interacties met vliegtuigen te voorkomen.

De andere verbetering die DJI doorvoerde, zat in het vermijden van obstakels. Het lijkt erop dat responsiever en effectiever in het voorkomen van crashes door obstakels voor, achter en in neerwaartse richting te voelen.

Als het gaat om het vliegen met een drone, zijn er een paar accessoires die ook belangrijk worden om te overwegen.

Ten eerste zijn extra batterijen erg leuk om te hebben (hoewel de vliegtijd van 34 minuten meerdere vluchten mogelijk maakt). Het ergste gevoel is het hebben van een geweldig fotomoment en het krijgen van de waarschuwing dat de batterij bijna leeg is, net als je op het punt staat iets geweldigs vast te leggen.

Als het je eerste drone is, raad ik je ten zeerste aan om extra rekwisieten te gebruiken. Omdat DJI-drones zo duurzaam zijn, zullen ze waarschijnlijk blijven vliegen na een crash, maar kapotte rekwisieten (zeer goedkoop) moeten worden verwisseld. Houd verschillende extra’s in de buurt en maak je geen zorgen over crashen.

Ten slotte is het hebben van een landingsplatform voor het opstijgen in nat, stoffig of oneffen terrein erg handig. Je kunt de handlancering/landing ook onder de knie krijgen, maar dat vergt iets meer vaardigheid (en je riskeert ernstig pijnlijke snijwonden aan je handen door scherpe propellers).

Zodra je al deze accessoires hebt, een hoesje om te plaatsen ze in is zeer nuttig. Het houdt je georganiseerd en zorgt ervoor dat je niet op zoek bent naar filters wanneer je de zonsondergang wilt fotograferen.

Waar voor je geld

Mavic gadgets plat liggen.

Deze beoordeling is mogelijk gemaakt dankzij onze vrienden op Moment – zorg ervoor dat je al hun geweldige uitrusting en inhoud bekijkt.

Voor de prestaties die u krijgt, is de DJI Mavic Air 2 uitstekende waarde. Het biedt ongelooflijke vliegtijd, indrukwekkende foto / video-specificaties en een zeer compact formaat.

Met ongeveer US $ 800 concurreert deze drone met veel duurdere drones als het gaat om specificaties. Met de komst van zoveel keuzes in de dronewereld kan het moeilijk zijn om te beslissen, maar de DJI Mavic Air 2 is een uitstekende optie.

De grootste waarde voor mij met deze drone is de mogelijkheid om 48 megapixel foto’s vast te leggen. Omdat de beelden van zo’n goede kwaliteit zijn, maakt het deze drone veel aantrekkelijker dan sommige van de opties met een lagere resolutie.

Als u geïnteresseerd bent in een drone, is de DJI Mavic Air 2 een van de beste aanbiedingen op de markt als het gaat om het balanceren van waarde / specificaties / grootte.

Controleer de huidige prijs

DJI Mavic Air 2 Drone Beoordeling | Conclusie

DJI Mavic Air 2 | 1/1250 f/2.8 ISO 100

DJI Mavic Air 2 | 1/1250 f/2.8 ISO 100

De DJI Mavic Air 2 is een ongelooflijke drone en daarom zal ik hem zeker aan mijn cameratas toevoegen. Het maakt mijn oudere Mavic Pro bijna overbodig als het gaat om foto- en videospecificaties.

Voor de prijs is de DJI Mavic Air 2 niet te verslaan. Het biedt zo’n goede kwaliteit voor zo’n goede prijs dat ik denk dat het de huidige kampioen van de DJI-line-up is. Ik zal deze drone gebruiken totdat de Mavic Pro 3 uitkomt.

Met de onbeperkte opties die drones bieden, is het geweldig om te zien dat DJI zo’n concurrerend aanbod uitbrengt.

Ik hou van de creativiteit en flexibiliteit die het hebben van een drone mogelijk maakt. Ik kan mijn camera in posities bewegen die voorheen ontoegankelijk waren en perspectieven krijgen die voorheen onmogelijk waren!

Als je nog niet hebt geprobeerd met een drone te fotograferen, raad ik je ten zeerste aan om de krachtige en betaalbare DJI Mavic Air 2 te bekijken!

dji-mavic-air-2-drone-review-22
Mavic Air 2 Zoekertjes

Leg boterzachte 4k-video en indrukwekkende luchtfoto’s vast met dit juweeltje van 48 megapixels.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen