Gianluca Carre

Hallo allemaal, mijn naam is Gianluca Carretta en ik ben 33 jaar oud. Ik ben Italiaan en ik ben een freelance fotograaf gevestigd in Melbourne, Australië.

Ik had de mogelijkheid om de wereld rond te reizen dankzij mijn vorige baan in de horeca en gedurende deze tijd nam ik altijd mijn oude camera mee om mijn reizen te documenteren. In 2018 besloot ik om van mijn passie een beroep te maken en ben nu een prijswinnaar in beeldende kunst / abstracte architectuur en natuurfotografie.

Wat zit er in mijn tas? Ik denk dat de meeste fotografen een GAS-probleem hebben (Gear Acquisition Syndrome) en ik zou graag alle fotografie-uitrusting in deze wereld hebben, maar het is ook belangrijk om te leren hoe je kunt gebruiken en beheersen wat je al hebt.

Versnelling

Nikon Z6 – Het nieuwe Nikon spiegelloze systeem, vanwege zijn kwaliteit en betrouwbaarheid, hielp voor een andere opname die ’s nachts werd gemaakt, terwijl ik aan het wandelen was.

De camera heeft een ingebouwde beeldstabilisatie die de kwaliteit van de beelden verbetert bij gebruik van een lange sluitertijd. Nikon Z6 is ook in staat om hoge ISO aan te kunnen, waardoor veel ruis in mijn beelden wordt vermeden.

De Nikon 24-70mm f/4S en de Nikon 70-300mm f/4.5-5.6G zijn mijn daglenzen. Deze gebruik ik als ik evenementen fotografeer vanwege de veelzijdigheid van de zoomlenzen.

In evenementen heb je een heel korte tijd om een moment vast te leggen en het tempo is meestal erg snel, dus zoomlenzen stellen me in staat om op een gemakkelijke en snelle manier een zeer breed scala aan brandpuntsafstandbereik te hebben in vergelijking met de lange tijd die nodig is om prime-lenzen te verwisselen.

De Nikon 24-70mm f/4S is het objectief dat permanent aan mijn camera is bevestigd omdat dat brandpuntsafstandbereik het meest door mij wordt gebruikt, maar wanneer ik de achtergrond wil comprimeren of mijn compositie op details wil richten, schakel ik over op de Nikon 70-300mm f/4.5-5.6G lens.

Deze Nikon 70-300mm f/4.5-5.6G is een F lens (DSLR Versie) maar kan dankzij de FTZ Vatting adapter gebruikt worden op de spiegelloze Z body. Ik heb besloten om de FTZ-adapter aan deze lens te bevestigen omdat dit de enige F-lens is die ik nog heb en door dit te doen, bespaar ik tijd bij het verwisselen van lenzen van de body.

Als ik naar mijn eerste Nikon 50mm f/1.8S-lens ga, gebruik ik hem meer op mijn foto’s zoals producten of architectuur (zelfs voor portretten doet hij het geweldig werk). De kwaliteit en verscherping van deze prime lens zijn naar mijn persoonlijke mening superieur dan de Nikon 24-70mm f/4S. Meestal draag ik deze drie lenzen overal mee naartoe.

Meestal fotografeer ik abstract / architectuur voor persoonlijke doeleinden en afhankelijk van de structuur of de details ervan die ik in mijn opname wil benadrukken, hangt ook af van de keuze van mijn lens. Nogmaals, zoomlenzen geven me meer flexibiliteit in bewegingen, in- en uitzoomend kan ik mijn compositie ook aanpassen op de manier die ik leuk vind.

De compositie van de opname kan ook met de Nikon 50mm f/1.8S (even mijn body bewegen), ik wissel meteen met de prime lens en ik maak de opname.

De kwaliteit van de Nikon objectieven is altijd ongelooflijk geweest, maar de nieuwe S-Line voor spiegelloos overtreft de verwachtingen. Het is gewoon uitstekend!

Als de opname van de architectuur een geplande opname is, neem ik mijn statief Manfrotto 055XPROB mee, waardoor ik een mooie stabiliteit heb en de mogelijkheid heb om focus stacking te doen (meerdere opnamen van hetzelfde onderwerp die het scherpstelpunt veranderen en vervolgens de afbeeldingen stapelen in postproductie).

Natuurlijk is het statief essentieel voor opnames die ’s nachts zijn gemaakt, omdat het me de mogelijkheid geeft om met een lange sluitertijd te fotograferen en een klein diafragma en lage ISO te behouden. De lange sluitertijd is een must als je lichtsporen of zijdeachtig water in je opnames wilt creëren en deze technieken zijn onmogelijk zonder het gebruik van een statief.

Over mijn Nikon Speedlight, ik gebruik mijn Nikon SB900 (Nikon SB700 als back-up) meestal op de camera wanneer ik mijn evenementen fotografeer. Het gebruik van mijn Speedlight verandert volledig als ik portretten moet maken; wanneer ik portret- of headshots maak, gebruik ik zowel Speedlight (Nikon SB900 als Nikon SB700) op lichtstandaards met een Speedlight/Light stand bracket.

Ik geef er meestal de voorkeur aan om het licht dat door de Speedlight wordt gegenereerd te weerkaatsen naar een reflectorparaplu die op de Speedlight-beugel is geïnstalleerd en ik activeer ze met mijn Hanel Captur Trigger (zender) die op de flitsschoen van mijn camera is geïnstalleerd. Het signaal van de zender gaat naar de Hanel Captur Trigger (ontvanger) die onder de Speedlight is geplaatst en die het licht afvuurt.

Dit soort verlichtingsopstelling, waarbij ik Speedlight en een paraplu gebruik, is voor een indoor locatie fotoshoot. Als ik foto’s moet maken in een fotostudio, gebruik ik de stroboscoop lights van de studio en ik verbind, met het synchronisatiesnoer, mijn camera met de hoofdlichtkop. Het synchronisatiesnoer is verbonden met mijn camera dankzij de Nikon Sync Adapter AS-15 die op de flitsschoen is gemonteerd.

Deze adapter is handig als de uitgang van het synchronisatiesnoer niet aanwezig is op de behuizing van de camera.

Al mijn spullen zijn klaar om te gaan in mijn Lowepro Stealth Reporter D650AW – een fantastische cameratas, veel ruimte binnenin waar je lenzen, Speedlight, camerabody, triggers, laptop en schoonmaakgereedschap kunt plaatsen. Er zit ook een regenzak op de onderste zak waar ik, in geval van regen, de tas kan inpakken met de waterdichte hoes.

Over mijn postproductieworkflow gesproken, ik heb altijd Adobe Cloud gebruikt en gebruik deze nog steeds, waaronder Photoshop, Lightroom, Bridge, Camera RAW, Illustration, InDesign en alle andere Adobe-software.

Zodra ik mijn bestanden op mijn pc heb gedownload, maak ik er meteen een back-up van op externe harde schijven (ten minste twee) en na het downloaden en back-uppen start ik mijn bewerkingsproces dat alle bestanden van de opnamesessie op Adobe Bridge opent (alternatief) en begin met het maken van een selectie van de bestanden waaraan ik wil werken.

Wanneer de bestanden zijn geselecteerd, open ik ze (één voor één als het anders is, helemaal als het hetzelfde onderwerp / licht / omgeving is) op Adobe Camera Raw, waar ik mijn witbalans aanpas, speel ik met zwart-witdia’s om knippen en details te verliezen, en ten slotte repareer ik levendigheid / verzadiging van het beeld en de scherpte.

Ik voltooi mijn afbeeldingen op Photoshop voor nauwkeurigere lokale aanpassingen en maak het bestand klaar om te worden verzonden of afgedrukt.

In mijn tas mis ik nooit de schoonmaakmiddelen (blower, borstel en glazen tissues), extra Sony XQD kaarten en extra batterijen Nikon EN-EL 15b.

Fotografie is als magie omdat je de tijd met een klik kunt stoppen. Ga naar buiten, schiet en heb plezier!

www.gianlucarrettaphotography.com | @gianlucarretta.fotografie

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer