Donald Trump’s NFT-foto “ruilkaarten” zijn hilarisch

FacebookPinterestDelen

Na veel hype die niemand zou moeten verbazen over Donald Trump, onthulde de voormalige Amerikaanse president en mediapersoonlijkheid zijn eigen verzameling NFT’s. Dit zijn niet-fungibele tokenafbeeldingen voor digitale handelskaarten.

Veel van deze zijn, op zijn zachtst gezegd, ronduit amusant in hun niveau van kitsch. De kaarten bevatten in wezen Trump in een hele reeks cosplay-achtige poses en kleding.

Deze omvatten vrij banale afbeeldingen van Trump in een open wildernisbereik, maar gekleed als een cowboy of sheriff, en andere meer exotische beelden van Trump verkleed als een soort superman-achtige superheld of het uittrekken van zijn pak om superheldenpanty’s te onthullen (terwijl hij vuur uit zijn ogen schiet. Ja, vuur).

Dus ja, ze zijn zeker grappig, ongeacht je politieke voorkeur. Inderdaad, Trump zelf heeft deze NFT-daling niet duidelijk gekoppeld aan een specifiek politiek project. In plaats daarvan lijken ze deel uit te maken van een meer algemene poging voor de ex-president / vastgoedontwikkelaar / beroemdheid om zichzelf relevant te houden in nieuwe contexten.

In feite vermeldt de bedrijfsentiteit die de kaarten heeft vrijgegeven specifiek:

“Deze digitale ruilkaarten zijn niet politiek en hebben niets te maken met een politieke campagne. NFT INT LLC is geen eigendom van, wordt beheerd of gecontroleerd door Donald J. Trump, The Trump Organization, CIC Digital LLC of een van hun respectieve opdrachtgevers of gelieerde ondernemingen, “

NFT INT LLC legt ook uit dat NFT INT LLC de naam, beeltenis en afbeelding van Donald J. Trump gebruikt onder een betaalde licentie van CIC Digital LLC, welke licentie kan worden beƫindigd of ingetrokken volgens de voorwaarden.

Hoe dan ook, de NFT’s begonnen te verkopen voor $ 99 per pop op sites zoals het NFT-platform OpenSea. Voordat je hier om lacht, is het ook vermeldenswaard dat de eerste druppel van de digitale kaarten in minder dan een dag uitverkocht was.

Allemaal gaan ze nu voor een nieuwe bodemprijs die meer dan twee keer zo hoog is als hun releaseprijs. Meer recent veilden ze voor 0,350 ETH (ether, een zeer populair type cryptocurrency), of ongeveer $ 415, en het totale handelsvolume voor de kaarten heeft meer dan $ 7,4 miljoen dollar bereikt.

Sommige van de ongeveer 1000 zeldzamere edities van de in totaal 45.000 tokens die door de medewerkers van Trump zijn vrijgegeven, worden zelfs verkocht voor maar liefst 6 ETH ($ 7081) of meer op OpenSea.

Veel niet-beroemde fotografen konden alleen maar wensen dat hun werk zo snel in prijs steeg of uitverkocht was. Ik heb zelf geprobeerd mijn fotografisch werk als NFT’s te verkopen, en heb die verkoopcijfers nog niet helemaal bereikt.

Of de cijfers van Trump een legitiem geval zijn van een stijgende biologische vraag of een voorbeeld van washandel op het werk, is moeilijk te zeggen.

Een ander merkwaardig ding over de Trump NFT’s is dat sommige van hen lijken te zijn gemaakt door het hoofd van Trump digitaal te plakken over bijna onbewerkte stockafbeeldingen die onder licentie worden verkocht op sites zoals Shutterstock.

Dit lijkt te gelden voor een aantal van de cowboy-achtige NFT-beelden van Trump en het is ook het geval voor een astronaut van de Space Force met het hoofd van de voormalige president.

Nog een andere cosplay, van jachtkleding lijkt te zijn overgenomen van een outdoor kledingwebsite genaamd Banded, volgens rapportage door Gizmodo.

trump in jachtuniform poserend voor nft

Bron afbeelding: OpenSea

jachtuniform van website Banded

Bron afbeelding: Banded

Of sommige van deze merken en eigenaren van stockafbeeldingen ermee instemden dat Trump foto’s van hun outfits gebruikte voor zijn eigen vreemde nieuwe commerciĆ«le onderneming, weten we niet. Banded heeft nog niet gereageerd op een poging om contact met hen op te nemen over het probleem.

Een ander vreemd detail in deze nieuwe escapade van Trump-gekkigheid is dat NFT INT LLC is gevestigd in een stripwinkelcentrum in Utah, waar het vermoedelijk een echte, fysieke kantoorruimte deelt met stomerijen, striprestaurants en een UPS-verzendcentrum. De Salt Lake Tribune onderzocht die specifieke invalshoek en wat het blootlegde is het lezen waard.

Voor degenen onder u die niet duidelijk zijn over wat NFT’s zijn, vertegenwoordigen ze in wezen een soort niet-copiable, uniek cryptografisch token dat kan worden toegewezen aan digitale of zelfs fysieke goederen, die ze vertegenwoordigen op een specifieke cryptocurrency blockchain.

Digitale foto’s, digitale kunst van welke aard dan ook en allerlei activa kunnen worden “geconverteerd” naar NFT-versies van zichzelf en worden verkocht op online platforms waar NFT’s worden geveild. Veel fotografen verkopen hun kunstwerken ook op grote platforms zoals OpenSea.

Trump doet in wezen hetzelfde met deze stukken vrij eenvoudige digitale kunst. Zijn bekendheid helpt echter zeker om de aandacht en mogelijke kopers te trekken.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiƫle tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer