Ekta Rekhi

FacebookPinterestDelen

Hey, ik ben Ekta en ik woon in Mumbai, India met mijn man, Sam en onze hond, Crusoe. Wij zijn trouwfotografen en filmmakers bij ‘Sam &Ekta’.

Ik werd zo’n vijf jaar geleden voorgesteld aan een camera van Sam en het was liefde op het eerste gezicht.

Ik hou van mensen en hun emoties en begon mijn reis met straatfotografie. Het idee om een moment te bevriezen dat zich misschien nooit zal herhalen, fascineerde me, en voor mij is niets beter dan deel uit te maken van de meest speciale dagen van mensen en herinneringen voor hen te maken die voor altijd zullen duren.

Ik geloof dat je camera een hulpmiddel is om een verhaal te vertellen dat je voor je ogen kunt zien ontvouwen. Met betrekking tot straat- en trouwfotografie is mijn visie om het licht en eenvoudig te houden, zodat ik te allen tijde wendbaar ben.

Op bruiloften heb ik meestal twee camerabody’s met elk één lens.

Camera

Canon 5D Mark IV: Sinds ik bij Canon ben begonnen, ben ik erg vertrouwd met het systeem en ken ik het door en door. Ik hou ook van de kleurtinten van Canon. Het systeem is snel en gemakkelijk te manoeuvreren tussen instellingen.

Canon 6D Mark II: Dit is mijn tweede camerabody, puur vanwege het kantelbare scherm. Het helpt me veel in situaties waar er ruimtenood is, omdat ik graag dichter bij de actie ben (wat veel gebeurt op bruiloften).

Lenzen

Canon 50mm f/1.2: Ik hou van deze lens voor het maken van portretten en voor meer emotionele momenten.

Sigma 24mm f/1.4: Deze lens helpt me echt om de scène als geheel vast te leggen en ook op de dansvloer op bruiloften.

Canon 135mm f/2: Ik gebruik deze lens wanneer ik niet dicht bij mijn onderwerpen kan zijn en soms wanneer ik een ondiepere scherptediepte zou willen.

Lensbaby Componist Pro 50mm: Hierdoor kan ik iets anders maken, maar ik gebruik deze lens niet te vaak.

Verlichting/Triggers

Godox V860 II met de XT-1 trigger: Ik hou van de high-speed Godox flitsers. Ze worden geleverd met lithium oplaadbare batterijen, en ik ben super comfortabel met hen. Ik gebruik het zowel off-camera, ingesteld met mijn Godox XT-1 trigger, als on-camera, afhankelijk van wat voor soort gevoel ik wil creëren met het licht.

Magmod Light modifiers – diffuser &grid: Te gebruiken in situaties waar ik respectievelijk licht wil diffunderen of kanaliseren.

Ikan OYB120 LED-foto- / videolicht: Het is een kleine continue lichtbron met variabele temperatuur en het biedt me flexibiliteit in situaties met weinig licht wanneer ik humeurige portretten wil maken.

Tassen/Riemen

Band – Peak Design Slide: Ik hou hiervan omdat het stevig en gemakkelijk te gebruiken is. Het bandje is zacht, comfortabel op mijn schouders en knijpt niet in de huid.

Hardware en software

iMac 27 inch / Macbook Pro 15 inch op basis van of ik aan het monteren ben in de studio of op reis.

Fotomonteur voor ruimen, Adobe Lightroom en Photoshop voor bewerking.

We hebben onze eigen presets op maat gemaakt met behulp van de DVLOP &VSCO presets die we hebben gekocht.

Probeer te voelen wat je onderwerpen voelen of maak een verhaal in je hoofd zodat je altijd een eindvisie hebt voor de foto die je gaat maken.

Houd je camera en lenzen schoon.

www.samandekta.com | @sam_and_ekta

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer