Elaine Torres

Ik ben geboren en getogen in Bayamón, Puerto Rico. Ik besloot zes jaar geleden naar Los Angeles te verhuizen en voltooide in 2016 mijn master in Art for Commerce Photography aan de Academy of Art University.

Ik werk momenteel als redactioneel / portretfotograaf en presenteer mensen omringd door kleur en symmetrie (gids). Mijn stijl bewandelt altijd een dunne lijn tussen commerciële en conceptuele fotografie. Maar wat definitief duidelijk is, is mijn op kleur gebaseerde en minimale branding.

Om eerlijk te zijn, was het technische aspect van fotografie niet het belangrijkste element dat me aantrok in het vak. Het was de kans die het me gaf om specifieke scènes te creëren die ik in gedachten had met behulp van licht en schaduwen, waardoor ik het als een carrière wilde nastreven.

Ik hield van het idee om te “schilderen” met licht, dus besloot ik om te leren over studioverlichting om de tools die ik beschikbaar had echt te kunnen begrijpen en kwaliteitswerk te maken. Dit is een van de redenen waarom ik besloot om naar de kunstacademie te gaan.

Dus, zoals verwacht, bezit ik meer lichtkoppen en modifiers dan lenzen en camera’s.

(Gerelateerde gids: High key vs low key verlichting hier)

Verlichting Uitrusting:

Ik bezit momenteel 8 octoboxes / paraplu’s, 7 kleinere modifiers, 4 flitsers, 3 Constant Lights, Diverse verlichting zoals toverstokken en ringlichten, en een arsenaal aan kleurgels en naadloze achtergronden in verschillende maten en kleuren. Allemaal van paul C Buff,
Savage Universal of Photoflex.

Wat op de foto hierboven te zien is, is de verlichtingsapparatuur die ik bijna dagelijks gebruik. Omdat ik voornamelijk graag verlichting van verschillende vormen, maten en texturen maak, is het belangrijk voor mij om modifiers te dragen waarmee ik dit efficiënt kan bereiken, zoals de LiteMod Barn Doors en Snoots van Paul C Buff, evenals hun PLM-paraplu’s als ik zachtere verlichting wil maken.

Qua verlichting gebruik ik regelmatig de Paul C Buff Digibee 800 en de Savage Universal LED Location Light Kit., samen met hun naadloze papieren achtergronden (die ik in bijna elke kleur heb). Ik fotografeer zowel met flits als constante lichten, de keuze tussen hen hangt af van het concept van elke shoot.

Camera Uitrusting:

Ik heb niet echt de grootste collectie camera’s en lenzen, omdat ik altijd besluit om te investeren in verlichtingsapparatuur in plaats van camera’s. Ik heb momenteel een Canon 5D Mark III en een Canon 5D Mark II als tweede camera, voor het geval dat. De enige objectieven die ik bezit zijn de Canon 50mm 1.2 (voornamelijk voor portretwerk) en de 24-70mm 2.8 (voor redactioneel werk).

Hoewel er verschillende nieuw uitgebrachte camera’s zijn, werken deze twee op dit moment perfect voor mijn studiowerk.

Het hebben van een goed oog en het goed weten gebruiken van apparatuur is voor mij belangrijker dan het hebben van de nieuwste camera op de markt.

www.elainetorres.la

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer