F-stop Lotus Test

Mijn vrouw en ik fotograferen al 13 jaar bruiloften, waarvan de laatste paar het genoegen hebben gehad om onze spullen rond te dragen in een bijpassend paar Think Tank Airport Commuters.

We houden van alles aan deze rugzakken en als ze ooit slijten (wat onwaarschijnlijk is, vanwege hun robuuste bouwkwaliteit), kopen we er meteen nog twee.

Ik heb ook dezelfde North Face-rugzak sinds ik een junior op de universiteit was die ik tot op de dag van vandaag gebruik voor korte, niet-fotografiegerelateerde reizen en dagelijkse activiteiten.

F-Stop-Lotus-Review-1

F-Stop Lotus

Comfortabel, uitbreidbaar en stevig gebouwd voor een buitentas die alle vakjes aanvinkt.

Controleer de huidige prijs

De voormalige rugzak is perfect voor ons bedrijf. Dat laatste is geweldig voor mijn persoonlijke leven. Maar veel overlap is er niet.

Natuurlijk kan ik een camera in mijn North Face-rugzak stoppen, maar het is enigszins ongemakkelijk en ik moet ervoor zorgen dat ik hem zorgvuldig inpak met een heleboel zachte spullen ter bescherming …

Op dezelfde manier kan ik wat kleine persoonlijke items in mijn Airport Commuter passen, maar het is ontworpen als een cameratas.

Ik heb altijd gedacht dat het leuk zou zijn om een soort hybride van deze twee rugzakken te hebben waar ik zo van hou.

Betreed de f-stop Lotus camera rugzak…

Inhoudsopgave

f-stop Lotus Technische Gegevens

Pros

 • Duurzaam, weerbestendig materiaal
 • Gewichtsspreiding
 • Modulariteit
Tegens

 • Kosten
 • Volumineuze/lange taillebanden
 • Hardnekkige ritsen
 • Interne capaciteit van 32 liter
 • Uitzettende ritszakken aan de zijkant en voorkant en bovendeksel
 • Weerbestendige materialen
 • Intern aluminium frame
 • Verstelbaar ondersteuningssysteem
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Het uitpakken van de bovenste zak van de f-stop Lotus

Hoge markeringen voor robuustheid en duurzaamheid voor deze tas. Een weerbestendige nylon buitenkant houdt vocht buiten, terwijl een intern aluminium frame ondersteuning biedt en structuur geeft aan het pakket.

De Internal Camera Unit (ICU) – waarvan ik me zojuist realiseerde dat het een ietwat ongelukkig acroniem is – is gemaakt van dik schuim met hoge dichtheid om je uitrusting te beschermen tegen stoten in een waterbestendige schaal, waardoor een dubbele laag vochtbescherming wordt toegevoegd.

Het achterste toegangspaneel, dat dicht sluit over de ICU, is ook gemaakt van schuim met hoge dichtheid, zodat uw camera en lenzen mooi en veilig blijven.

De ritsen van het hoofdvak zijn verzonken onder een nylon klep, die nog verder gaat om water buiten te houden.

Mijn enige klacht is dat de ritsen niet zo gemakkelijk glijden als ik zou verwachten van een tas in deze prijsklasse.

De ritsen op mijn Airport Commuter glijden als een heet mes door boter, terwijl de ritsen op de f-stop Lotus wat meer elleboogvet nodig hebben.

Ik heb gemerkt dat ik twee handen moest gebruiken om de compartimenten open te ritsen, wat niet ideaal is tijdens een shoot.

Opslagcapaciteit

Hoofdcompartiment van de f-stop Lotus

Eerst en vooral wil ik vermelden dat de rugzak zelf en de Internal Camera Unit (ICU) twee verschillende stukken zijn die afzonderlijk worden verkocht. F-Stops verkoopt zijn ICU’s in verschillende vormen en maten, dus je hebt veel opties als het gaat om modulariteit.

Ikzelf heb de Shallow ICU-Medium, waarvan ik heb ontdekt dat het zorgt voor een goede opslagverhouding van camera-apparatuur tot persoonlijke items. Afhankelijk van je uitrustingsopstelling, het type shoot dat je doet of de lengte van de reis die je maakt, is een van de andere ICU’s misschien beter bij je.

Je kunt ook meerdere ICU’s kopen en ze in- en uitruilen, afhankelijk van je specifieke doeleinden, maar dat zou heel snel echt duur worden.

Om een specifieker referentiekader te bieden, pas ik de volgende items in mijn Ondiepe ICU-Medium in:

 • 1 Nikon D750
 • 1 24-70 mm
 • 1 70-200 mm
 • 1 Speedlight
 • 2 radiozenders
 • Een assortiment van kleine modifiers
 • Batterijlader + back-up batterij
 • Geheugenkaart behuizing

Voor mij is dit niet genoeg uitrusting om een bruiloft te fotograferen. Als ik wilde dit pakket gebruiken voor bruiloften, ik zou een van de grotere ICU’s moeten kopen om mijn volledige arsenaal te huisvesten. Rekening houdend met het feit dat dit de ruimte voor andere persoonlijke items zou minimaliseren / elimineren.

Maar de Shallow ICU-Medium zou perfect kunnen werken voor een verlovingsshoot of voor een persoonlijke reis waarbij ik essentiële spullen zou willen meenemen, maar ook kleding, voedsel en andere persoonlijke spullen zou moeten inpakken.

Ik moet hier opmerken dat als je een van de kleinere ICU’s en de rest van het pakket hebt Niet gevuld met andere items, zal de ICU verschuiven binnen het hoofdcompartiment van het pakket, wat een potentiële ergernis kan zijn. De oplossing is natuurlijk om het pak gewoon vol te vullen met snacks.

Gebruiksgemak/Comfort

Fotograaf met de f-stop Lotus rugzak op een wandeling

De f-stop Lotus voelt geweldig aan om te dragen en is erg gemakkelijk voor de nek, schouders en rug. Ik pakte deze tas in met iets meer dan 24 lb (10,89 kg) aan items en wandelde tot 12.300 ft (3.750 m) in de buurt van de Continental Divide hier in Colorado en het was een briesje.

De taille- en borstbanden zijn ontworpen om het gewicht van het pakket naar verschillende delen van het lichaam te verspreiden, zodat de hoofdschouderbanden je nek- en rugspieren niet de hele dag belasten.

Ook vormt de achterkant van de verpakking mijn wervelkolom perfect, zodat de onderkant van de tas stevig tegen de bovenkant van mijn bekken rust, wat verdere ondersteuning biedt. Resultaten zullen variëren op basis van lengte, maar voor mij is het een perfecte pasvorm.

Wat Niet een perfecte pasvorm zijn echter de schouder-, borst- en taillebanden. Ik ben een magere kerel, dus ik moet ze helemaal zo strak naar beneden schuiven als ze gaan.

Dit laat een overdaad aan strappage overal hangen en er is geen praktische en efficiënte manier om ze in te stoppen.

Er zijn elastische lussen bedoeld om de uiteinden van de riemen vast te zetten, maar ze worden nutteloos gemaakt wanneer de riemen helemaal naar beneden worden aangespannen.

Wat ik uiteindelijk heb gedaan, is gewoon het overtollige afsnijden en knopen in de geschoren uiteinden knopen om te voorkomen dat ze ongedaan worden gemaakt. Dat gezegd hebbende, dit zou alleen een probleem moeten zijn als je een bonenstaak bent zoals ik.

Nog een kleine klacht over de schouderbanden: ze zijn niet gemakkelijk aan te spannen tijdens het dragen van de rugzak. Ik kan de schouderbanden van mijn Airport Commuter gemakkelijk met één hand aanspannen of losmaken, maar met de Lotus is het moeilijk om de riemen aan te passen als deze op je rug ligt.

Ik heb gemerkt dat ik het pakket moest afdoen en op de grond of op mijn schoot moest zetten om de riemen effectief af te stellen.

Aan de andere kant schuiven de borstbanden op en neer, waardoor u ze kunt aanpassen voor maximaal comfort op basis van uw lengte. Ik vond dit een leuke touch vanuit het oogpunt van een aangepaste pasvorm.

Wat betreft het uit de tas halen van dingen, zijn er twee toegangspunten voor het hoofdvak: een bovenop de tas en een aan de achterkant, waardoor je toegang hebt tot je camera-uitrusting in de Internal Camera Unit (ICU). Beide werken goed en combineren voor een extra dimensie van toegankelijkheid.

Tot slot zou ik nalatig zijn om niet te vermelden dat dit pakket niet op zichzelf staat. De onderkant van de tas is iets zachter en meer afgerond dan de Think Tank Airport Commuter en, wanneer hij vol zit met items, kantelt hij als je hem probeert op te staan.

Dit zal in verschillende mate vervelend zijn, afhankelijk van de individuele fotograaf, maar ik hou persoonlijk van een tas die op het uiteinde staat, zodat ik hem niet helemaal in het vuil, gras, badkamervloer, enz. Hoef te leggen.

Andere functies en accessoires

Bovenste compartiment van de f-stop Lotus

Naast het hoofdvak heeft de f-stop Lotus verschillende andere zakken en mouwen die bedoeld zijn voor het organiseren van een verscheidenheid aan andere diverse items.

Er zit een verdeeld zakje helemaal bovenaan de tas dat ik heb gebruikt voor snacks. Dit zakje heeft ook een sleutelhaak, als je van dat soort dingen houdt.

Daaronder, aan de onderkant van de klep van het hoofdcompartiment, bevindt zich nog een netzakje waar ik mijn “apotheek” bewaar (bijv. multivitamines, ibuprofen, keeltabletten, oordoppen, enz.).

Er is ook een groot etui met ritssluiting aan de buitenkant van het pakket dat perfect is voor notebooks, een langer, dunner zakje aan weerszijden van het pakket voor waterflessen en een kleiner zakje aan de onderkant waarvan ik me nu realiseerde dat het bestaat terwijl ik compartimenten aan het tellen was.

Ten slotte kan de achterkant van het achterste toegangspaneel kleinere items zoals pennen, oordopjes, paspoorten, enzovoort opslaan.

Ook aan de buitenkant van de tas zitten riemen om in statieven, wandelstokken of iets dergelijks te knippen. Ik knip ze meteen af omdat ik er niet tegen kan dat er dingen hangen. van mijn tassen af, maar ik ken veel mensen die ze handig zouden vinden.

Een opvallende omissie in de line-up van functies op de f-stop Lotus is een slot. Een van mijn favoriete dingen over de Think Tank Airport Commuter is het cijferslot dat in een klein zijvak is gestikt.

Natuurlijk is het niet waterdicht (iedereen met draadsnijders kan er snel werk van maken), maar het schrikt snelle snatch-and-grabs af in coffeeshops, luchthavens of een andere openbare plaats waar je je ogen langer dan een paar seconden van de tas kunt halen.

F-Stop biedt ook een verscheidenheid aan andere add-ons, zoals regenhoezen, accessoirezakjes en laptophoezen.

Ik ben persoonlijk geen groot voorstander van de “nikkel en dubbeltjes” -benadering, die in dit geval neerkomt op een helluva veel nikkelen en dubbeltjes, maar het zorgt wel voor een hoge mate van modulariteit voor degenen die dit pakket voor veel verschillende doeleinden zullen gebruiken.

Stijl

Borstbanden op de f-stop Lotus

Deze tas past perfect in Colorado. Het lijkt erop dat het is gemaakt met de esthetiek van de wandelaar in gedachten. Heck, het heeft zelfs een kleine besneeuwde bergtop als onderdeel van het logo.

Het komt in drie verschillende kleuren. Ik ging voor zwart omdat de andere twee iets te opzichtig zijn naar mijn smaak. Hoewel de fellere kleuren meer in lijn zouden zijn met de modegevoeligheden van outdoor Coloradans.

Het enige wat ik niet leuk vind aan het uiterlijk van dit pakket zijn de dikke taillebandjes. Hoewel ze een prachtig niveau van ondersteuning en comfort bieden, voelt het gewoon niet goed om het pakket te dragen zonder de taillebanden die om je afval zijn geknipt.

Dit betekent dat het niet uitmaakt waar je naartoe gaat – een straat in de stad, de metro, een coffeeshop, enz. – je zult eruit zien alsof je klaar bent om de Everest te beklimmen met die riemen stevig vastgemaakt rond je middel en borst.

Waar voor je geld

Dit is waar het voor mij lastig wordt. Ik hou van dit pakket. Dat doe ik echt. Maar als je rekening houdt met de extra kosten van de ICU (of meerdere ICU’s, als je van plan bent de tas te gebruiken voor verschillende soorten shoots) en andere accessoires, is het zeker niet de meest economische camerarugzak op de markt.

Dat gezegd hebbende, wat het mist aan monetaire besparingen, compenseert het in veelzijdigheid en modulariteit.

Is de toegevoegde modulariteit de extra kosten waard?

Waarde is een relatief begrip en ieder van ons moet die beslissing voor zichzelf nemen.

Controleer de huidige prijs

f-stop Lotus Review | Conclusie

Man die foto's maakt in de bergen

Dus voor wie is dit pakket bedoeld? Naar mijn mening is het het meest geschikt voor liefhebbers van buitenfotografie die vaak gaan wandelen, kamperen, backpacken, skiën, enz.

Het zou ook goed zijn voor fotografen die korte reizen maken met minimale uitrusting en geen koffer willen controleren.

U kunt uw camera, lenzen en accessoires meenemen, plus kleding, toiletartikelen, boeken en andere persoonlijke spullen die u nodig heeft voor een korte reis.

Is de f-stop Lotus goed voor trouwfotografen? Volgens mij niet. Niet tenzij u een van de grotere ICU’s wilt kopen die het hele hoofdcompartiment in beslag neemt, in welk geval u beter met de Think Tank Airport Commuter kunt gaan.

Om een lang verhaal kort te maken, elke rugzak is een speciaal item – geweldig voor het ene doel, niet zo geweldig voor een ander.

Ik zal mijn Airport Commuter blijven gebruiken voor fotoshoots en mijn North Face-rugzak voor niet-fotografiereizen, maar ik zal altijd de f-stop Lotus hebben voor die hybride situaties waarin zaken en plezier in gelijke mate samenkomen.

F-Stop-Lotus-Review-1

F-Stop Lotus

Comfortabel, uitbreidbaar en stevig gebouwd voor een buitentas die alle vakjes aanvinkt.

Controleer de huidige prijs