Farwood Fotografie

Heya! Ik ben Ant van Farwood Photography en ik woon met mijn vrouw, Harriet, in the middle of nowhere, in de buurt van Dartmoor, in het Verenigd Koninkrijk. Ik fotografeer al iets meer dan drie jaar bruiloften. Ik hou ervan om me te concentreren op de momenten en het verhaal dat tijdens een trouwdag moet worden verteld.

Ik ben in de fotografie terechtgekomen tijdens mijn tijd voor de BBC in shows als Countryfile en Springwatch. Toen, in september 2016, werd ik gevraagd om een bruiloft te fotograferen en werd ik halsoverkop verliefd.

Ik werk hard om een bijna onzichtbaar deel van de dag te zijn, zodat ik mensen kan fotograferen die gewoon genieten. Dat begint vaak met het helpen van mensen om hun stropdassen te knopen en eindigt met midden op de dansvloer staan!

Met dat in gedachten heb ik ervoor gekozen om op een volledig spiegelloze opstelling te fotograferen en uiteindelijk te eindigen met het prachtige (zij het soms eigenzinnige) Fuji X-T3-systeem.

Mijn allereerste bruiloft (tweede opname in 2016) was op een Canon 550D. Niet de ideale opstelling! Dit leidde me naar wat voor mij werkt en de lokroep van een stille elektronische sluiter, een laag gewicht en weelderige kleurrecreatie leiden me naar Fuji.

Mijn eerste twee jaar zijn geschoten op twee Fuji X-T2’s en de prachtige Fuji X-serie lenzen. In de zomer van 2019 schakelde ik de Fuji X-T3 over en toen merkte ik dat de kleine gebreken in het Fuji X-T2-systeem gewoon wegvielen. De kit die ik nu heb samengesteld, voelt als de perfecte pasvorm voor mijn opname- en bewerkingsstijl.

Ik fotografeer mijn bruiloften bijna uitsluitend op de Fuji 16mm f/1.4 (test) en de Fuji 56mm f/1.2 lenzen. Fotograferen met een APS-C camera, dit betekent dat ik in principe de hele dag op 24mm en 85mm fotografeer. Dit was altijd lastig als het ging om de dansvloer, maar sinds het springen naar de Fuji X-T3, de verbeterde autofocus en prestaties bij weinig licht doen het hele systeem echt zingen.

Ik fotografeer mijn dansvloerfoto’s van dichtbij en persoonlijk, terwijl ik een Yongnuo YN560 IV Speedlite op elke X-T3 gebruik. Ik monteer ook een MagMod MagSphere op de flitser die aan mijn 16mm is bevestigd, wat me een prachtige vulling geeft, zelfs als er geen plafond in de buurt is om af te stuiteren.

Ik slinger mijn camera’s van een leren holstersysteem dat ik van Etsy heb gekregen. Het krijgt altijd een paar goede opmerkingen en het aantrekken ervan voelt altijd als die opknapmomenten in een stripboekfilm …

Ik draag al mijn spullen in een heerlijk betrouwbare tas – de Think Tank Perception Pro. Het is compact en past op magische wijze in alles wat ik nodig heb voor een dag die vaak gepaard gaat met talloze locatiewijzigingen. Dit is vaak waar de nood Lucozade en Trebor Extra Strong pepermuntjes worden opgeborgen voordat ze worden verslonden voor de late nacht dansen!

Camera

Fujifilm X-T3 x2

Lenzen

Fujifilm 16mm f/1.4

Fujifilm 56mm f/1.2

Fujifilm 23mm f/1.4

Verlichting/Triggers

Yongnuo YN560 IV Speedlite x2 |

Tassen/Riemen

Dual Camera Harness – Leer (Etsy niet meer leverbaar)

Denktank Perceptie Pro

Hardware en software

Lightroom Klassiek

Photoshop

Fotomonteur 5

JPEGmini Pro

MISC.

Zeefjes/paracetamol/Lucozade/een pakje Trebor Extra Strong mints.

Mijn laatste advies is om ervoor te zorgen dat je een knophaak in je tas hebt – het is op zoveel manieren handig op een trouwdag!

www.farwoodphotography.com | @farwoodphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer