Pedro Bento

Hey, ik ben Pedro Bento, een documentaire trouwfotograaf gevestigd in Lissabon, Portugal. Ik fotografeer al bijna 20 jaar… fotografie zit in mijn bloed.

Meer dan 10 jaar lang was ik landschapsfotograaf en 7 jaar geleden besloot ik mijn statief- en neutrale dichtheidsfilters in te ruilen en te investeren in een paar prime-lenzen, waarbij ik me waagde aan documentaire huwelijksfotografie.

Ik zie in zwart-wit en mijn belangrijkste doel is om echte momenten vast te leggen die mijn paren de magie en het unieke karakter van hun trouwdag laten herinneren.

Mijn avontuur in de fotografie begon toen ik 20 was, met de 35mm Pentax P30 van mijn vader die uit Macau kwam (ik heb deze camera nog steeds).

Later schoot ik 6×6 met een Yashica Mat 124G (fotograferen met deze TLR camera was zo’n leuk ritueel en elk frame moest zo goed doordacht en gecomponeerd zijn).

Toen digitale fotografie toegankelijker werd, ging ik voor Nikon met de twee raarste camera’s: eerst de geweldige Nikon Coolpix 950 met 2 MPX (wow) en later haar zus, de Nikon Coolpix 4500.

In die tijd had ik alle vrijheid om meer te creëren en te verkennen, omdat er met digitaal geen extra kosten waren zoals op filmdagen.

Ik miste echter de spiegelreflex, en mijn eerste DSLR was een Canon D30 (niet de nieuwere 30D, als je nieuwsgierig genoeg bent, kun je op zoek gaan en naar dat geweldige LCD-scherm kijken). Sindsdien ben ik een Canon-gebruiker en had ik een paar camera’s (Canon 350D, Canon 20D, Canon 5D Mark II).

Op dit moment ben ik een gelukkige shooter met mijn twee camera’s: Canon 1DX en Canon 5D Mark IV.

Camera

Canon 1DX: Ik heb altijd gedroomd van een 1D camera. Ik kocht deze 3 jaar geleden, op de 2e hands, en het is mijn belangrijkste camera geweest. Mensen zeggen dat het zwaar is en geen stille camera, maar het heeft andere argumenten die me overtuigden: geweldige AF, 12 FPS en buitengewoon hoge ISO (voor mijn zwart-witfotografie).

Canon 5D MKIV: Deze komt uit wanneer ik stille opnamen of componeren via LCD nodig heb.

Fuji X100T: Dit kleine “doosje” met zijn vaste 35 f/2 lens is de perfecte camera voor mijn dagelijkse en op vakanties.

iPhone 7 Plus: een digitaal fotodagboek altijd in mijn zak. Ik heb zoveel mooie foto’s en video’s van mijn kinderen, concerten, voetbal, straatfotografie, gemaakt met deze dunne rechthoek.

Agfamatic 55C: De camera die mijn 3-jarige jongen gebruikt om zijn vaardigheden te ontwikkelen wanneer hij mijn portretten thuis “maakt” en “Smileeeeee” zegt.

Lenzen

Aangezien ik geen fotograaf ben die flitsen gebruikt tijdens de trouwdag, en soms werk ik in echt pikdonkere scenario’s, gaat mijn voorkeur uit naar prime lenzen die wijd opengaan en, in combinatie met hoge ISO’s, gemakkelijk “onmogelijk” licht voor menselijke ogen kunnen vastleggen.

Canon 35mm f/1.4: Dit is mijn hoofdlens. Ik fotografeer 80% van alle trouwdagen met deze baby bevestigd op mijn Canon 1DX. Snel, scherp en zonder vervorming. Zoals het oude gezegde zegt’ de beste 24mm is een 35mm een paar stappen terug.’

Canon 50mm f/1.2: Mijn portretlens. Deze lens heeft geen presentaties nodig. Het gaat niet om scherpte, het gaat om de magie die je van haar kunt bereiken.

Canon 85mm f/1.2: Het grotere en zwaardere zusje van de 50mm, met dezelfde eigenschappen. 1 kg puur glas en magie!

Canon 135mm f/2: Waarschijnlijk de BESTE lens die Canon heeft gemaakt. Licht, goedkoop, echt snelle AF en super sharppppp. Ik gebruik het wanneer ik wat privacy en ruimte wil geven op die emotionele momenten gedurende de dag, zoals ceremonies of toespraken.

Canon 17-40mm f/4: Ik heb deze al een jaar of 15. Het was mijn belangrijkste lens toen ik landschapsfotograaf was. Deze lens heeft al gevangen met zand, zout water, regen, sneeuw en hij leeft nog steeds. Nu gebruik ik het als de DJ het feest start en in combinatie met lange sluitertijden en 2e gordijn, syncflitser, is het erg leuk om dichterbij actie en lichtjes op de dansvloer vast te leggen.

Verlichting/Triggers

Canon Speedlite 580EX II: Flitsen zijn niet mijn ding, maar na de eerste dans en het feest wordt gek doet dit vriendje het werk perfect.

Tassen/Riemen

Lowepro Flipside 300: Mijn oude landschapsfotograaftas die gemakkelijk mijn 2 DSLR’s, 4 lenzen, 1 flitser en een fles water kan dragen.

Shootsac Lens Bag: Je zult niet geloven dat zo’n dunne tas zoveel kan dragen. Deze schoudertas is echt discreet, schreeuwt geen “fotograaftas”, wat geweldig is voor sommige werken.

Think Tank Photo Camera Strap V2.0: Deze riemen zijn klein, dun en veel discreter dan de standaard riemen die bij de camera’s werden geleverd. En het is dubbelzijdig, antislip is echt geweldig.

De Mini Strap van DeadCamera’s: Handgemaakt met premium leer, een mooie match op mijn Fuji X100T.

Hardware en software

Photo Mechanic: Een perfecte software voor een sneller ruimingsproces.

Adobe Camera Raw: Ja, nooit Lightroom gebruikt, en dit is de tool voor mijn bewerking.

Adobe Photoshop: voor specifieke dingen, zoals lagen of het opruimen van sensorstof.

MacBook Pro Retina 13″: klein, snel en krachtig voor gebruik overal.

BOSE QC35 II: Deze hoofdtelefoon geeft me de rust die ik nodig heb tijdens het opruimen en bewerken. Ze blokkeren het geluid volledig en ik kan met een verbazingwekkende hoge kwaliteit mijn favoriete soundtracks horen als ik aan het werk ben.

Wat je ook doet, doe het met passie en stop nooit met het volgen van je dromen.

www.pedrobento.com | @pedrobentophotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer