Mauro Correia

Ik ben Mauro Correia, een familie- en trouwfotograaf gevestigd in Figueira da Foz, een prachtige kuststad in Portugal, en beschikbaar om wereldwijd te reizen om mooie, emotionele en magische momenten vast te leggen.

Ik ben vijf jaar geleden fulltime trouwfotografie begonnen. Daarvoor maakte ik andere soorten fotografie, voornamelijk landschappen en evenementen.

Ik zeg meestal dat ik bijna per ongeluk en met veel weerstand in de trouwfotografie ben begonnen, omdat ik dacht dat het een heel saai soort werk kon zijn. Maar na mijn eerste twee bruiloften werd ik helemaal verliefd op het documenteren van een van de belangrijkste dagen in iemands leven.

Bruiloften geven me alles wat ik nodig heb om een supergelukkige fotograaf te zijn terwijl ik tegelijkertijd werk. Ze geven me de kans om contact te maken met veel mensen, plezier te hebben en echte verhalen te vertellen met mijn foto’s, een rollercoaster van emoties te fotograferen gedurende een dag.

Ik zou mezelf omschrijven als een onconventionele documentele trouwfotograaf, geïnspireerd door het leven, de liefde en unieke momenten. Mijn doel is om alle passie, geluk en drama van een trouwdag te documenteren met inspirerende en natuurlijke beelden.

Zoals ik het graag heb? Geen poses, geen formele en saaie dingen!!! Gewoon echte en unieke, krachtige en spontane momenten.

Dit soort werk gaf me vorig jaar de kans om bekroond werk te hebben in This Is Reportage, Wedding Photography Select en Inspiration Photographers, dat ook te zien is op verschillende websites zoals LOOKS LIKE FILM.

Mijn go-to gear is…

CAMERA

Ik werk altijd met twee camera’s op me, om me direct aan te kunnen passen. Een Nikon D750 en een Nikon D810 bieden alles wat ik nodig heb tijdens een trouwdag. De Nikon D750 heeft een geweldige focus, ISO en dynamisch bereik prestaties, en de Nikon D810, met 36MP, geeft me de kans om veel bij te snijden in de nabewerking, zijnde de camera die ik kies om mijn 28mm verhalende lens te dragen.

LENZEN

Tijdens 95% van een trouwdag gebruik ik maar twee lenzen. Een handige vijftig AF-S Nikon 50mm f/1.4 (op mijn Nikon D750) en een AF-S Nikon 28mm f/1.8 (op mijn Nikon D810). Dit is bijna de hele dag mijn belangrijkste uitrusting en alles wat ik nodig heb om mijn lichaam te dragen en mijn vertelstijl op te bouwen.

OOK IN MIJN TAS

Zelfs zonder het te veel te gebruiken, draag ik veel spullen naar bruiloften, voor het geval dat.  Ik heb altijd een Tamron 70-200mm f/2.8 in mijn tas die ik gebruik voor sommige portretten. Ik hou van de kleuren van deze lens, killer compressie en het geweldige gloed- en overstralingseffect dat ik krijg met deze lens op 2.8.

Ik heb ook een AF-S Nikon 85mm f/1.8, AF-S Nikon 35mm f/1.8 en een AF-S Nikon 17-35mm f/2.8, wat mijn go-to lens is voor bijna alle dansvloeractie.  Ik weet dat het te veel is om te dragen, maar ik wil het gevoel hebben dat ik alles heb wat ik nodig heb als het gebeurt.

VERLICHTING/ TRIGGERS

Ik probeer vooral met natuurlijk licht te fotograferen, maar ik draag veel licht mee om voorbereid te zijn op allerlei situaties.

Ik gebruik niet veel flitser op de camera, maar als ik dat doe, gebruik ik een Nikon Speedlight SB-700. Ik heb ook altijd een LitraTorch 2.0 in mijn tas, die me kan helpen bij onverwachte momenten met slecht licht, of om wat schaduwen in een soort foto’s te vullen.

Voor mijn off-camera flitsopnames, voornamelijk tijdens de receptie en het feest, gebruik ik Two Cactus RF-60 met Cactus Wireless Flash Transceiver V6 II op mijn camera’s. Omdat ik altijd het liefst met constant licht werk, heb ik onlangs een Godox LC500 LED ijslamp gekocht die ik in sommige situaties gebruik.

Ik heb ook een MagMod Wedding Starter Kit bij me die alles heeft wat ik nodig heb voor mijn flitsfotografie.

www.maurocorreia.com | @maurocorreiaphotographer

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer