Felicia Saunders

Mijn naam is Felicia Saunders en ik ben gespecialiseerd in kraam- en pasgeboren portretten. Ik ben al 12 jaar actief, de laatste drie jaar heb ik vanuit mijn Henderson-studio geopereerd. Mijn liefde voor fotografie gaat ver terug naar het kind zijn en het spelen van “fotostudio” met mijn broers en zussen.

Ik plakte een deken aan de muur en ging door rollen en rollen film om mijn broers en zussen te fotograferen. Het bloeide echt op toen ik 13 was en mijn eerste camera voor Kerstmis ontving.

Ik ben een Canon meisje ;)! Ik ben helemaal weg van mijn Canon-uitrusting en gebruik hem al zolang ik me kan herinneren voor mijn eigen bedrijf. Ik heb me in een aantal andere verdiept, maar merk altijd dat ik terugkom naar mijn Canon.

Ik hou van hoe betrouwbaar mijn Canon camera’s en lenzen altijd zijn geweest. Ik gebruik ook Paul C. Buff verlichtingsapparatuur. Ik gebruik Alienbees en DigiBees in de studio en op locatie.

Een van mijn favoriete spullen van Paul C. Buff is mijn Vagabond Mini-batterijpakket, het is handig geweest voor zoveel dingen met fotografie en niet – het is naar mijn mening een must-have.

Ik gebruik echt niet veel apparatuur als ik fotografeer, over het algemeen houd ik het bij één licht met een grote 86 inch PLM-modifier.

Camera

Mijn belangrijkste go-to camera tegenwoordig is mijn Canon EOS-R Mirrorless (hier besproken). Ik heb hem oorspronkelijk gekocht omdat hij lichter in gewicht was dan mijn Canon 5D Mark III.

Mijn beproefde, never let me down buddy is mijn Canon 5D Mark III.  Ik heb deze camera al een aantal jaren en hij is net zo betrouwbaar als dag één. Hoewel ik haar tegenwoordig niet meer zo vaak gebruik, is ze nooit ver buiten bereik in mijn tas.

Lenzen

Ik ben dol op mijn Canon 24-70mm f/2.8. Het past perfect bij alles wat ik fotografeer. Ik gebruik het voor elke sessie op locatie en in de studio.

Ik houd mijn Canon 24-105mm f/4.0 lens ook altijd bij de hand in geval van nood.  Het is een glas van geweldige kwaliteit en ik ben er trots op dat ik het in mijn tas draag!

Verlichting/Triggers

Mijn standaard verlichting is mijn DigiBee 800s met mijn CyberSync zender en ontvangers!

Als ik iets meer voor ontspanning fotografeer, zoals bliksem, gebruik ik graag mijn Miops-trigger, maar dat is in een zeldzame gelegenheid. Toch is het altijd fijn om iets betrouwbaars in mijn tas te hebben.

Tassen/Riemen

Ik gebruik Lowepro ProTactic 350 AW om mijn spullen rond te vervoeren. Het is een geweldige tas, bevat mijn beide camera’s, twee van mijn lenzen en al mijn extra’s.

Statieven

Ik heb al ruim 8 jaar een zeer betrouwbaar Manfroto statief. Het was perfect elke keer dat ik het nodig had.

Hardware en software

Mijn go-to is Adobe Photoshop voor bewerken en retoucheren. Ik heb adobe Lightroom eerlijk gezegd nog nooit ergens voor gebruikt; misschien moet ik dabble?

Ik kies ervoor om 99% van de tijd met de hand te bewerken. Ik heb verschillende zelfgecreëerde acties, maar gebruik ze meestal niet. Ik zal soms Greater than Gatsby’s gebruiken voor wat milde retouchering, ik hou vooral van hun “catchlight enhancer” om oogkleuren te laten knallen.

MISC.

Ik kon niet rondkomen zonder mijn ExpoDisc.  Ik gebruik het voor elke sessie voor de meest nauwkeurige witbalans die ik kan krijgen! Als ik het om de een of andere reden niet bij de hand heb, gebruik ik graag mijn Xrite Color Checker Passport.

Op elk moment vind je een lolly of een andere vorm van omkoping in mijn tas voor de oudere broers en zussen van Newborn.

Ik leef volgens een citaat dat ik vele jaren geleden zag en waar ik mezelf soms aan moet herinneren wanneer dingen eng lijken in het bedrijfsleven. “Als je dromen je niet bang maken, zijn ze niet groot genoeg” -Ellen Johnson Sirleaf.

Ik denk dat als je je zinnen erop zet, je het kunt doen, en niet stoppen voordat je het doet.  Jaag die droom na en werk er hard voor.

www.feliciasaundersphotography.com | @feliciasaundersphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer