Marek Troszczynski

FacebookPinterestDelen

Ik ben een trouwfotograaf gevestigd tussen Londen en Kent in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben nu 11 jaar fotograaf en fotografeer al iets meer dan vijf jaar fulltime bruiloften.

Ik heb altijd van fotografie gehouden en na drie jaar architectuur in Londen te hebben gestudeerd, besloot ik te stoppen en te proberen te doen waar ik van hou voor de kost.

Van nature introvert begon ik met architectuurfotografie en langzaam, terwijl ik mijn zelfvertrouwen en vaardigheden opbouwde, begon ik te genieten van het fotograferen van mensen, connecties en gevoelens.

Het is gewoon zoveel meer de moeite waard! Uiteindelijk werd ik gevraagd om de bruiloft van mijn vriend te fotograferen en de rest is geschiedenis.

Versnelling

Toen ik mijn eerste DSLR wilde kopen, vroeg ik mijn fotografenvrienden waar ik voor moest gaan. En nadat ik Canon van iedereen had gehoord, ging ik voor Nikon. Noem het omgekeerde psychologie.

Ik fotografeerde mijn eerste bruiloften met 2.8 zooms, maar werd al snel moe van hun gewicht en schakelde over op primes (Nikon 35mm f/1.4, Nikon 50mm f/1.4 en Nikon 85mm f/1.4). Ik werd al snel verliefd op hun bokeh en keek nooit meer achterom, 99% van de bruiloften fotograferend op f/1.4.

Naarmate mijn stijl steeds fotojournalistieker werd, ben ik overgestapt op Sigma Art 24mm f/1.4 en Nikon 105mm f/1.4.

Nu fotografeer ik 90% van mijn bruiloften met Sigma Art 24mm f/1.4 en 10% met Nikon 105mm f/1.4. Ik stap alleen over op Sigma Art 35mm f/1.4 voor de paar portretten.

Camera

Nikon D750: Ik heb meer dan 200 bruiloften gefotografeerd met twee van die aan mijn zijde en vond ze absoluut geweldig, goede autofocus, geweldige ISO-prestaties en ik hou van het uiterlijk van Nikon RAW-bestanden. Nu gebruik ik er maar één met de Nikon 105mm f/1.4 eraan.

Nikon Z6: Ik kreeg het een paar maanden geleden om te zien waar alle spiegelloze hype over ging, en werd er al snel verliefd op. Het is prachtig gebouwd en gewoon een genot om te gebruiken.

Het voordeel van een stille sluiter op bruiloften en het gebruik van het aanraakscherm voor focus is gewoon geweldig, evenals het zien van de belichting voordat je de foto maakt! Ik gebruik het met de Sigma Art 24mm f/1.4 eraan.

Lenzen

Sigma Art 24mm f/1.4: Mijn meest gebruikte lens, geweldig voor documentaire benadering, vooral wanneer je dicht bij de actie komt.

Nikon 105mm f/1.4: Geweldig als er meer afstand is tussen mij en het onderwerp en geeft de mooiste bokeh in portretten.

Sigma Art 35mm f/1.4: Mijn go-to lens voor koppelportretten bij het breed fotograferen en ook dichtbij komen voor die meer intieme opnames, heeft niet de vervorming van de Sigma Art 24mm f/1.4.

Tassen/Riemen

Rebel One Pro van Rebel East: Geweldig harnas, comfortabel, veilig en veel waar voor je geld.

Vanguard Havana 38 Bag: Eenvoudige schoudertas, comfortabel en past op alle spullen die ik nodig heb voor de dag.

Hardware en software

Ik gebruik een iMac en Lightroom voor al mijn bewerkingen, mooie machine en doet het werk. Voor bewerkingen gebruik ik mijn eigen aangepaste voorinstellingen.

Laatste woorden

Ik voel me echt gelukkig dat ik mijn familie kan ondersteunen door te doen waar ik van hou. Het is een groot voorrecht om enkele van de belangrijkste dagen in het leven van mensen vast te kunnen leggen, met een intieme blik op wie ze zijn en waar ze voor staan.

Waar ik voor sta en in geloof, is een leven leiden dat trouw is aan mezelf. Een leven dat gezinsgericht, duurzaam en goed is voor de planeet en al haar bewoners.

Door mindful te zijn en empathie en vriendelijkheid te oefenen, kunnen we deze wereld een betere plek achterlaten voor ons en degenen die daarna zullen komen.

www.bluelilyweddings.com | @bluelilyweddings

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer