Mountainsmith Daylight Camera Bag Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Met zoveel opties voor het dragen van je camera, kan het moeilijk zijn om te beslissen wat de beste cameratas voor jou is. Er is een grote verscheidenheid en ze passen allemaal in een iets andere niche.

Na het gebruik ervan voor een tijdje nu, de Mountainsmith Daylight Lumbar Pack is uitgegroeid tot mijn favoriete tas voor het dragen van een minimum aan apparatuur.

Ik hou van hoe veelzijdig het is en hoe het zich kan aanpassen aan zoveel verschillende stijlen van fotografie. Als ik mijn camera niet vasthoud, is het ook een geweldige reistas voor avonturen, groot en klein!

Mountainsmith_Daylight_Lumbar_Pack_Review_02

Mountainsmith Daylight Lumbaal Pakket

Functioneel en ergonomisch pakket met meerdere opties voor belastingsverdeling.

Controleer de huidige prijs

Deze review behandelt enkele van mijn favoriete functies van deze tas en waarom deze een plek heeft verdiend in mijn beperkte selectie cameratassen. Het is een relatief kleine tas, maar het heeft een indrukwekkende capaciteit en functieset.

Als je op zoek bent naar een tas die je camera draagt, heel goed reist en in bent voor een avontuur, bekijk dan het Mountainsmith Daylight Lumbar Pack – je zult niet teleurgesteld zijn!

Laten we eens dieper kijken.

Inhoudsopgave

Mountainsmith Daylight Lumbar Pack Technische Gegevens

Pros

 • Packs in zichzelf
 • Super licht
 • Minimalistisch design
Tegens

 • Schouderband te dun
 • Dimensies: 1,75 x 12,25 x 5,5″ / 29,8 x 31,1 x 14,0 cm
 • Gewicht: 14 oz (397g)
 • Capaciteit: 11,5 liter (700 kubieke inch)
 • Zakken: 2 ritszakken, 2 rekbare zijzakken
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

mountainsmith daglicht lumbale pack review

In de loop der jaren heb ik verschillende producten van Mountainsmith gehad. Ze zijn een in Colorado, VS gevestigde fabrikant van buitenapparatuur, waaronder enkele cameraspecifieke draagopties zoals het Daylight Lumbar Pack.

De Lumbar Pack was een van hun originele ontwerpen, maar de Daylight-versie is een lichtere versie die heel mooi combineert met een interne camerakubus voor het dragen van fotografie-uitrusting. Omdat Mountainsmith al zo lang lumbale verpakkingen produceert, lijkt het erop dat ze hebben uitgevonden hoe ze ze superduurzaam kunnen maken.

Ik ben voortdurend onder de indruk van hoe goed de Mountainsmith Daylight Lumbar Pack bestand is tegen misbruik. Of het nu gaat om een rotsklim, een mountainbiketocht of cruisen door een luchthaven, dit pakket heeft het allemaal gezien en vertoont nauwelijks tekenen van slijtage!

Hoewel dit pakket is ontworpen om lichtgewicht en inpakbaar, het behoudt nog steeds een robuust gevoel. De ritsen zijn lekker glad en de bandjes glijden makkelijk door de compacte gespen.

De tailleband is gemaakt van een ademende stof die zich mooi aanpast aan je lichaam en de rugzak op een efficiënte manier draagt.

Lumbale verpakkingen zijn misschien niet de meest stijlvolle. Ze zijn een stap verwijderd van beltpacks – die al dan niet een comeback maken. 😉

Desondanks heb ik ontdekt dat de outdoorsy en utilitaire look van deze tas ervoor zorgt dat hij er thuis uitziet in de bergen of op het pad. Ik heb de neiging om functionaliteit voorrang te geven boven uiterlijk, wat waarschijnlijk de reden is waarom ik zo van deze tas hou.

Als het gaat om het veilig houden van je spullen, vind ik het geweldig dat deze tas levert de perfecte hoeveelheid bescherming. Sommige tassen zijn overkill, maar deze tas lijkt de lijn van lichtgewicht te rijden zonder de veiligheid van uw apparatuur op te offeren.

De camerakubus past mooi in het hoofdvak van de Daylight Lumbar Pack en heeft aan alle kanten vulling en een trekkoordsluiting aan de bovenkant. Dit zorgt voor een extra beschermingslaag tegen nat worden van uw apparatuur.

Over het algemeen is de bouw van dit pakket zeer goed doordacht en heeft het een mooie balans tussen duurzaamheid en gewicht.

Uiterlijke kenmerken

mountainsmith daglicht lumbale pack functionaliteit

De buitenkant van de Mountainsmith Daylight Lumbar Pack is verfrissend eenvoudig. Ik hou ervan hoe het slechts twee compartimenten heeft en niets frivools.

Aan de bovenkant van de tas heb je één hoofdvak met ritssluiting dat zorgt voor een snelleccess naar de camera kubus binnenin. Aan de voorkant van de tas biedt een ander vak met ritssluiting ruimte voor kleinere accessoires zoals filters, batterijen of een koplamp. Het bevat ook een sleutelclip, zodat u gemakkelijk waardevolle spullen kunt beveiligen. Soms klem ik zelfs mijn geheugenkaartbehuizing in voor extra veiligheid.

Het voorpaneel heeft ook een handige bungee bijlage wat vaak gewend raakt aan het bevestigen van een extra laag of eventueel zelfs een lichtgewicht statief.

Aan elke kant is er een rekbaar waterflesvak dat ook kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan accessoires. Meestal berg ik mijn zonnebril en hoed op in deze zakken.

Hoewel ik deze tas meestal gebruik voor schouder/sling stijl dragen, trek ik af en toe wel de heupgordel uit.

De Daylight Lumbar Pack heeft een heupgordel die wegstopt wanneer het niet nodig is. Dit biedt een handige oplossing wanneer je een zware last hebt of niet wilt dat het pakket rondslingert terwijl je iets fysieks doet, zoals klimmen of fietsen.

Ik hou echt van de twee riemen aan elke kant van de heupgordel die de tas naar beneden halen, zodat hij niet rondfladdert als je meer atletische activiteiten doet.

Mijn enige klacht over de buitenkant van deze tas is de slip schouderband die erbij wordt geleverd. Ik vond het net iets te klein en het sneed in mijn schouder als de tas vol zat met een camera / lens. De oplossing hiervoor was om hem in te ruilen voor een Peak Design Strap.

Hierdoor kan ik de snelle verwijderfunctie van de schouderriem behouden terwijl ik meer comfort heb wanneer de tas zwaar is. Het heeft ook het nevenvoordeel van het gebruik van de riem op je camera als je merkt dat je in nood bent.

Meestal heb ik geen riem om mijn camera, zodat ik hem gemakkelijk in / uit tassen kan schuiven zonder een bungelende riem, maar af en toe heb je wat extra beveiliging nodig terwijl je je camera in een precaire positie houdt!

Naast de schouderband vind ik het ook geweldig dat de Daylight twee kleine draaglussen aan de bovenkant heeft voor dragen in tote-stijl. Deze riemen zijn kort en zorgen ervoor dat de tas tijdens een luchthavenreis dichtbij kan worden gedragen of bovenop een rolkoffer kan worden gehangen.

Over het algemeen is de buitenkant van deze tas zeer goed ontworpen. Het is eenvoudig en de functies zijn goed doordacht.

Interieur kenmerken

de mountainsmith daylight lumbar pack is perfect om te wandelen

Net als de buitenkant van de Mountainsmith Daylight Lumbar Pack, is het interieur eenvoudig en efficiënt.

Het interieur bestaat uit een groot hoofdvak dat vanaf de bovenkant toegankelijk is. In dit compartiment bevindt zich een verwijderbare camerakubus die past op een full-size camera met bevestigde lens en een tweede lens.

Ik vond de pasvorm flexibel genoeg om plaats te bieden aan een breed scala aan camera- en lensformaten.

Naast de camerakubus heeft het hoofdvak een kleiner ritsvak om waardevolle spullen veiliger te bewaren dan op het voorvak. Wanneer ik door luchthavens reis of op plaatsen waar ik me zorgen maak over de veiligheid, bewaar ik dingen zoals mijn paspoort en geheugenkaarten in dit binnenvak met ritssluiting.

Een ander cool kenmerk van de Daylight Lumbar Pack is dat het binnenvak ook dienst doet als opbergzakje voor de hele tas. Als u de camerakubus verwijdert, de hele tas rolt op en past in dit binnenvak. Dit is superhandig als je tassen tijdens het reizen wilt minimaliseren en een kleine cameratas wilt hebben wanneer je op je bestemming aankomt.

Het voorvak van deze tas is eenvoudig en bevat alleen een sleutelclip.

Soms bevatten zakken rekbare organizers voor pennen, notitieboekjes en andere accessoires, maar ik waardeerde de gewichtsbesparende eenvoud van deze tas.

Ik vind het geweldig dat de Mountainsmith Daylight Lumbar Pack een no-nonsense camera carry-oplossing is met een doordacht ontwerp. Het is eenvoudig, maar voldoet ook heel goed aan mijn behoeften voor reis- en avonturenfotografie!

Opslagcapaciteit

de mountainsmith daglicht lumbale pack heeft een capaciteit voor uw essentiële kit

Mijn favoriete ding over de Mountainsmith Daylight Lumbar Pack is dat het de perfecte capaciteit heeft om de benodigdheden te dragen. Het stelt me in staat om te passen:

 • Camerabehuizing en lens
 • Tweede lens (tot 70-200)
 • Waterfles
 • Accessoires (bijv. telefoon, portemonnee, batterijen, filters, enz.)

Omdat de capaciteit net voldoende is voor een kleine camerakit, wordt deze tas nooit zwaar en omslachtig zoals veel rugzakken kunnen zijn.

De capaciteit is geweldig om rond te lopen of kleinere avonturen waarbij ik het grootste deel van mijn apparatuur in de auto kan achterlaten. Het reist echt goed en houdt dingen georganiseerd onderweg.

Deze tas is ook klein genoeg om gemakkelijk in een grotere cameratas te gooien voor het geval u een lichtgewicht tas wilt hebben om een kleiner deel van uw kit in over te brengen. Dit scenario is geweldig als je met een grote tas naar het basiskamp wandelt en iets wendbaars nodig hebt om mee rond te lopen!

Ik heb ook ontdekt dat de capaciteit van de Daylight Lumbar Pack perfect is voor het vervoeren van reisbenodigdheden in een vliegtuig. Als ik de camerakubus verwijder en opberg in een grotere tas, biedt deze tas plaats aan mijn Macbook Air, een boek, nekkussen en andere kleine accessoires voor vliegreizen!

Gebruiksgemak/Comfort

mountainsmith pack voor camera dragen tijdens het wandelen

Ik gebruik de Mountainsmith Daylight Lumbar Pack in veel scenario’s en het presteert erg goed in veel van hen. De tas is gemakkelijk te gebruiken met slechts één hoofdrits om toegang te krijgen tot uw apparatuur en houdt dingen beschermd tijdens het reizen.

De tailleband is comfortabel en zeer stabiel tijdens het wandelen of avontuur. Iedereen die een slecht ontworpen tailleriem heeft gebruikt, weet hoe belangrijk deze functie is!

Zoals ik al eerder zei, was mijn enige klacht dat de schouderband iets te dun was voor mijn comfort, maar dit kan gemakkelijk worden verwisseld als je een andere afneembare camerariem hebt.

Ik vind het geweldig dat de Daylight zo veelzijdig en inpakbaar is. Daarom komt het bijna altijd met me mee, ongeacht waar ik op reis ben of wat voor soort avontuur er gepland staat.

Waar voor je geld

Voor minder dan $ 100 (controleer de laatste prijs hier), is deze tas ongelooflijke waarde! Ik heb het een geweldige aanvulling gevonden op mijn gewone camerarugzak. Ik kan het uittrekken om een kleinere hoeveelheid kit mee te nemen op avontuur en niet de volledige rugzak nodig te hebben.

Deze tas is overal met me meegereisd en heeft een hoop gebruik gezien (waarschijnlijk meer dan bijna al mijn cameratassen). Daarom denk ik dat het een geweldige optie is voor iedereen die op zoek is naar een kleinere maar nog steeds veelzijdige camera-carry-oplossing.

Ik heb een aantal andere tassen geprobeerd die ongeveer dezelfde hoeveelheid kit bevatten, maar geen enkele is zo geweest veelzijdig, eenvoudig en efficiënt in gebruik als de Daylight Lumbar Pack. De combinatie van functies en het ontbreken van franje op deze tas maken het zeer gebruiksvriendelijk.

Bij het overwegen van de waarde van een product kijk ik vaak naar hoeveel gebruik het zal krijgen in vergelijking met de prijs. Met dat in gedachten is deze tas een geweldige koop voor mij geweest.

Controleer de huidige prijs

Mountainsmith Daylight Lumbar Pack Beoordeling | Conclusie

Het Mountainsmith Daylight Lumbar pack heeft in veel opzichten beter gepresteerd dan ik verwacht. Het heeft zoveel verschillende avonturen beleefd en past perfect in zoveel scenario’s dat ik het eerlijk gezegd ten zeerste kan aanbevelen.

Ik hou van apparatuur die veelzijdig en inpakbaar is. Deze tas is beide! Het draagt camera’s en accessoires heel goed en de manier waarop het in zichzelf wordt verpakt, stelt me in staat om het in mijn tas te bewaren, ongeacht waar ik naartoe reis.

Wanneer de tijd rijp is om over te schakelen naar een compactcameratas, komt de Mountainsmith Daylight tevoorschijn om mijn camera veilig en toegankelijk te houden.

Ik bewaar deze tas zolang hij meegaat, dan ga ik op zoek naar een vervanger.

Als je een tas wilt die in verschillende scenario’s presteert en de bank niet breekt, bekijk dan het Mountainsmith Daylight Lumbar Pack.

Mountainsmith_Daylight_Lumbar_Pack_Review_02

Mountainsmith Daylight Lumbaal Pakket

Functioneel en ergonomisch pakket met meerdere opties voor belastingsverdeling.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen