Jared Whitney

FacebookPinterestDelen

Ik ben Jared Whitney en ik ben een reis-, avontuur- en trouwfotograaf in Portland, Oregon USA. Ik fotografeer al meer dan acht jaar professioneel en ben al meer dan vijf jaar fulltime.

Helemaal terug op de middelbare school kan ik me herinneren dat ik geïnteresseerd was in fotografie. Pas toen ik in 2011 mijn eerste iPhone kreeg, begon ik vaker te fotograferen.

Ik maakte een Instagram-account aan en stapte snel in de creatieve wereld door andere gelijkgestemde kunstenaars te ontmoeten die tegelijkertijd prachtige afbeeldingen wilden maken en de gemeenschap wilden cultiveren.

Mijn eerste digitale camera was de Canon Rebel XTi. Hoewel klein en niet op ware grootte, was de camera niettemin een fantastische toegang tot de digitale wereld en hielp me enkele van mijn eerste foto’s als professional te maken.

Nadat ik eind 2014 een bureaubaan in de medische software-industrie had verlaten, begon ik mezelf meer te promoten als een fotograaf die klaar en bereid was om zowat alles te fotograferen.

Tegen het midden van 2015 was ik eindelijk begonnen om consequent te werken als een fulltime fotograaf en creatief.

Sindsdien heb ik het voorrecht gehad om met talloze koppels, organisaties, non-profitorganisaties en agentschappen samen te werken om mooie, duurzame en zinvolle media te produceren om leven en kleur toe te voegen aan het leven en de bedrijven van mijn klantenkring.

Enkele van mijn meer opvallende klanten zijn Nike Inc., GQ, Avis, Danner, Timex en Remember Nhu.

Camera

Canon 5D Mark III x2: De Canon 5D Mark III is een van de meest getrouwe full-frame digitale camera’s die ik ooit heb gebruikt. Hoewel er verschillende andere nieuwere versies van de Canon Mark-serie zijn, heb ik de veelzijdigheid van dit absolute werkpaard altijd gewaardeerd.

De kleuren, tinten en balans hebben mij en mijn klanten voortdurend precies gegeven wat we nodig hebben voor de klus.

Lenzen

Sigma 35mm f/1.4: Mijn go-to lens is al jaren de Sigma 35mm f/1.4. Wanneer de lens volledig is geprimed, slaagt de lens er nooit in om scherpe, prachtige beelden vast te leggen. Het is een ongelooflijke lens als het gaat om portretten. Het blijft zo scherp als een tack bij het diafragma van 1,4 – zelfs bij weinig licht.

Canon 85mm f/1.8: Hoewel Canon via de L-serie zeker een canon 85mm f/1.8 van hogere kwaliteit biedt, is de waarheid dat ik nooit helemaal heb genoten van de snelheid van dat objectief. Soms moet je gewoon vasthouden aan waar je van houdt en de Canon 85mm f/1.8 is snel, scherp en ongelooflijk betrouwbaar.

Canon 50mm f/1.8: De canon 50mm f/1.8, de beroemde “plastic fantastic”, wordt meestal geleverd met nieuwe kleinbeeldcamera’s (d.w.z.: Canon Rebel-serie). Als professional fotografeer ik meestal niet op 50mm.

In het zeldzame geval dat ik dat doe, biedt deze lens de grootste waarde voor zijn fantastische kwaliteitsfoto’s en voor zo’n lage prijs.

Tamron 24-70mm f/2.8: Mijn carrière in bruiloften heeft me ook de mogelijkheid gegeven om films te maken. De Tamron 24-70mm f/2.8 met stabilisatie is een fantastische aanwinst geweest in het vastleggen van prachtige bewegende beelden op mijn Canon 5D Mark III.

Film camera’s

Canon AE-1: Enkele jaren geleden besloot ik filmfotografie eens te proberen als persoonlijke hobby. Als professional is het gemakkelijk om te verdwalen in de talloze sluiterklikken die het digitale cameratijdperk toestaat.

Film nodigt me uit om mijn tempo te vertragen en veel bedachtzamer te zijn met compositie en selectiever met wat ik in mijn persoonlijke en professionele leven fotografeer.

Filmlenzen

Canon 50mm f/2.8

Tokina 28mm f/2.8

Lichten

Canon 430EX II: De meeste bruiloften en evenementen die ik fotografeer, vereisen niet veel kunstlicht, maar de Canon 430EX II is extreem veelzijdig.

Extras

Cliff Bars: De uren van een freelance fotograaf variëren sterk en soms moet je door en voorbij de typische maaltijdtijden gaan. Ik rouleer meestal tussen Peanut Butter Crunch en Chocolate Chip.

LED-zaklamp: Ik heb vaak gemerkt dat ik in mijn Pelican 1510 Carry-On Case rommelde in een donkere omgeving, dus ik houd een langdurige LED-zaklamp bij de hand om ervoor te zorgen dat ik altijd precies kan vinden wat ik zoek.

Macht

Canon LP-E6N (4+)

Canon acculaders (2+)

Tas/Koffer

Pelican 1510 Carry-On: Winterhard, luchtdicht en extreem mobiel. Deze handbagage tank is eenvoudig te organiseren en gaat gemakkelijk overal ter wereld met mij mee.

Hardware en software

Apple MacBook Pro

Apple iMac

LaCie Rugged harde schijf van 2 TB (veel)

SanDisk Extreme 32 GB (6+): elke kaart kan iets meer dan duizend imag bevattenEs. Bovendien kunnen deze specifieke kaarten snel worden gelezen en gedownload, wat een enorm voordeel is tijdens evenementen en strakke deadlines.

Adobe Lightroom: Onberispelijke organisatie en gemakkelijk te gebruiken. Adobe blijft innoveren en verbeteren wat nog steeds de meest gebruikte fotobewerkingssoftware in de branche is. Mijn favoriete presets sinds kort zijn de Cascade Presets.

Laatste gedachten & advies

Schiet waar je van houdt! Trends komen en gaan en het is gemakkelijk om snel in en uit te stappen. Je vaardigheden als fotograaf zijn als een spier en worden sterker bij consistent gebruik in de loop van de tijd.

Wat je ook doet, stop niet met fotograferen en vind altijd een manier om je kunstvorm uit te dagen en jezelf creatief te pushen.

Prosit!

www.jaredwhitney.com | @jaredwhitney

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer