Ryan Sullivans

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Ryan Sullivan.  Ik ben een in Seattle gevestigde fotograaf die zich concentreert op straatfotografiewerk.  Ik begon in 2010 met het maken van foto’s met mijn tweedehands Canon XSi toen ik in New York City woonde. Ik nam foto’s als een manier om met mensen thuis te delen hoe de stad er visueel uitzag.

Ik hou van straatfotografie vanwege de gevarieerde natuur en het enige wat het kost is tijd! Het idee om het dagelijks leven van een stad of plaats te documenteren interesseert me op de lange termijn; terwijl de uniciteit van elke situatie en elk onderwerp me op korte termijn terugtrekt.

Ik heb in de loop der jaren veel camera’s gekocht en verkocht; en probeerde verschillende formaten, systemen en fotografiegenres. Uiteindelijk is straat de stijl waar ik steeds op terugkom. Ik neem nooit meer dan één camera met één lens als ik naar buiten ga.

Mijn primaire camera’s zijn een Nikon D810 en een zwarte Fujifilm X100F. De Fujifilm X100F is mijn go-to camera voor straatfotografie vanwege het compacte formaat en de 35mm equivalente lens. De Nikon D810 is het werkpaard dat ik gebruik met van alles en nog wat waar de Fuji niet werkt.

De Nikon F2 was mijn high school filmcamera die nog steeds werkt als een charme. Ik heb Gordy leren bandjes om en een Ernest Alexander tas. Deze hebben me gezien door dagelijkse fotowandelingen, het leven in vijf verschillende steden en meer dan een paar orkanen.

Op mijn Nikon D810 gebruik ik meestal een Zeiss 28mm f/2 of mijn Zeiss 50mm f/1.4 Milvus. Beide zijn geweldig optisch, volledig handmatig en gebouwd als tanks. Mijn lenzen variëren van 14mm tot 200mm, maar ik merk dat ik meestal tussen de 28mm-50mm blijf.

Andere camera’s die ik bezit, die meer stof zien dan het licht, zijn een Pentax 645N, Nikon F100, Horizon 202, FujiFilm GW690II en een Fuji GX617. Wat film betreft, blijf ik bijna uitsluitend bij Kodak Tri-X en Ilford FP4 +. Hoewel, ik ben een grote fan van de CinStill BwXX voor 35mm.

Tot slot gebruik ik momenteel een Sony A7S II camera voor een cinemagraph project waar ik aan gewerkt heb. Ik kan al mijn Nikon glas gebruiken met de Sony via een metabones adapter.

www.photoquester.com | @photoquester

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer