Felix Hernandez

Hallo allemaal! Mijn naam is Felix Hernandez en ik ben een commerciële fotograaf, ontwerper en digitale kunstenaar geboren in Mexico-Stad, maar momenteel woonachtig in Cancun. Ik produceer creatieve concepten en afbeeldingen voor verschillende merken, reclamebureaus en persoonlijke projecten.

Werkend in mijn studio of op locatie, mix ik fotografie, ambachten en digitale kunst om unieke beelden te bereiken en mijn ideeën en dromen tot leven te brengen.

Dit heeft de aandacht van de creatieve gemeenschap en uitnodigingen gebracht om conferenties en workshops te geven, evenals commerciële projecten over de hele wereld; Brazilië, Chili, Argentinië, Dubai, China, Colombia, Ecuador, Peru, Costa Rica, Denemarken, New York, Chicago, Verenigd Koninkrijk, Italië, Mexico, om er maar een paar te noemen.

Mijn werk is gepubliceerd in verschillende fotografietijdschriften zoals: Retouched Magazine, DOCMA, Digital Camera, Digital SLR Photography, Digital Photo en Good Light Magazine onder andere en geplaatst op websites zoals: Fstoppers, Petapixel, 500px, DIY Photography, Retouching Academy, Canon, Adobe Photoshop, Audi Deutschland, Daily Mail, El Pais en Bored Panda, enz.

(Zie hier meer geweldige fotografietijdschriften.)

Mijn enige doel is om te creëren en de kost te verdienen door te doen waar ik van hou … opnieuw; SCHEPPEN!

Over mijn uitrusting:

Als ik het alleen over fotografie en de postproductie heb, is de uitrusting die ik gebruik de volgende:

Canon 5D Mark IV

Het is een full frame camera die alles heeft wat ik nodig heb.

Canon 24mm TS f/3.5 (Tilt &Shift) objectief

Hoewel ik geen landschaps- of architectuurfotograaf ben, heeft deze lens precies de juiste eigenschap voor het soort werk dat ik doe, mits goed gebruikt. U kunt meer of minder scherptediepte bereiken, ongeacht de f-stop die u gebruikt. Het vervormt de verticale lijnen niet. Het heeft een korte scherpstelafstand, enz…

Al deze kenmerken stellen me in staat om heel dicht bij mijn schaalmodellen te komen, zonder vervormingen, met een groothoekweergave en een grote scherptediepte.

Laowa 24mm f/1.4 Macro Probe Lens

Dit is een zeer gespecialiseerde lens die ik vooral gebruik voor video. Het is relatief nieuw, dus in de komende maanden zul je meer inhoud zien die met deze lens is gemaakt. Deze lens is erg lang en smal, zodat je op plaatsen kunt komen die andere lenzen niet kunnen. Het is ook een macrolens, maar met de kenmerken van een groothoeklens, waardoor je meer scherptediepte en een uniek hoekbeeld krijgt in de macrowereldfotografie.

Canon 24-105mm f/4

Dit is mijn werkpaardlens voor foto’s en video’s. Normaal gesproken als ik niet met miniaturen werk.

Manfrotto 055XPRO3 Statief met Kogelkop

Zo goed en zo oud dat het niet meer beschikbaar is. Het is een beetje zwaar, maar geweldig als je stabiele foto’s wilt.

Lowepro…?
Het is mijn cameratas, en hij is zo oud dat ik me het model niet eens herinner… Maar dat is goed!. Het heeft zo lang geduurd en ik heb geen klachten.

Studio flitsers:

Ik heb met verschillende merken gewerkt, maar vooral met mijn oude Bowens Gemini GM500R en Einstein van Paul C Buff.

Studio Video Verlichting:

Sinds kort werk ik met de Aputure Light Storm 120d II en ze zijn geweldig!

Triggers:

PocketWizard Plus II en Plus III Transceivers
Deze verbinden bijna elke camera met flitsers.

Grote Stopper ND 10 stop Lee Filter en een ND 1.2 stop gegradueerde zachte Lee Filter

Ik gebruik deze filters af en toe wanneer ik lange belichtingsfoto’s moet maken met natuurlijk daglicht.

iMac 27 inch

Ik heb altijd met Macs gewerkt. Ik waardeer het ontwerp van “dingen” en Macs zijn mooie goed uitziende machines en eenvoudig te gebruiken.

Wacom Cintiq 24HD interactief beeldscherm

Er is een voor en na in mijn vak en workflow sinds ik de Cintiq ben gaan gebruiken. Ik heb zoveel controle over de details. Het voelt natuurlijk om direct op het scherm te werken en het versnelt je proces enorm!

www.hernandezdreamphography.com | @hernandez_dreamphography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer