Florian Krause

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Florian Krause en ik ben een professionele cameraman uit Duitsland. In 1999 heb ik Communication-Design gestudeerd en fotografie was vanaf het begin mijn passie.

Nachtfotografie maakte me al heel vroeg verslaafd, maar licht schilderen leek in die tijd meer op wuivende sterretjes voor analoog fotopapier in de donkere kamer, voordat het in de vloeistof werd gestopt. De resultaten waren puur toevallig, maar het was erg leuk.

Na mijn analoge pogingen kocht ik in 2009 mijn eerste digitale DSLR, een Lumix GH1, die ik meer kocht om te filmen, maar per ongeluk kwam lichtschilderen terug in mijn gedachten. Nu ik het resultaat meteen kon zien, heb ik echte lichtobjecten gemaakt en is de kwaliteit zo veel toegenomen.

De stap naar drone-verlichting was een beetje zoals bij mijn eerste DSLR – ik kocht mijn drone ook meer om te filmen, maar toen stuitte ik op lichtkubussen die je op je drone kunt zetten, en ik zag het potentieel … ontketende lichten geven me de mogelijkheid om mijn verlichtingsideeën tot leven te brengen. Het is een absoluut nieuw niveau. Zoals het altijd is geweest, maakt nieuwe technologie nieuwe kunstvormen mogelijk.

Sinds 2016 leg ik mijn focus op drone verlichting. Tijdens lange belichting vlieg ik met de lichten op een drone boven ijsbergen, rotsen en kastelen. De camera bevriest elke lichtstraal, dus op de foto lijkt het alsof er een enorme studio-softbox boven het object staat. Inmiddels ben ik overgestapt op een full frame Canon 6D..

In mijn tas zit:

Canon 6D

Dit heeft betere prestaties bij weinig licht. Hoe meer ruimte elke pixel op het frame heeft, hoe minder ISO-ruis.

DJI Fantoom 4

Dat DJI is zonder toeval marktleider in de dronemarkt. DJI is betrouwbaar, gemakkelijk te vliegen en de beste prijs/prestatie verhouding. Is er überhaupt een ander dronemerk? Ik ken er geen …

Zeiss Distagon 18mm f/3.5 lens – Mijn 18mm is scherp als de hel, zelfs in de hoeken, en er is bijna geen lensvervorming, wat opmerkelijk is voor zo’n brede lens.

Lume Kubus – Dit waren de eerste, en is nog steeds de beste consument drone licht in mijn gedachten.

Ledlenser M14X – Deze zaklamp is om de juiste focus te krijgen. Omdat ik graag alleen ben op mijn shoots, houd ik mijn spullen beperkt.

Dat is alles wat ik nodig heb om gelukkig te worden 🙂 !

www.florian-krause.com | @florian.krause

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer