Manfrotto Pro Light Reloader Air-55 Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Deze review is gebaseerd op mijn gebruik van de Manfrotto Pro Light Reloader Air-55 rollerbag in mijn rol als Unit Photographer op mijn huidige project, ‘The Commons’ voor Sony TV en Stan.

Opnamelocaties voor deze show hebben me de mogelijkheid gegeven om de tas in verschillende situaties te testen, van stadsstraten en hotellobby’s tot regenachtige niet-afgesloten landwegen, boerderijpaddocks en droge zanderige rivierbeddingen.

Manfrotto-Pro-Light-Reloader-Lucht-55
Manfrotto Pro Lichtlader Air-55

Duurzaam, functioneel, veelzijdig en ruim.

Controleer de huidige prijs

Ik heb geen band met Manfrotto, omgekeerd zal ik geen producten beoordelen waarvan ik denk dat ze niet voldoen aan de eisen van mijn werk.

$ 25k aan uitrusting in deze tas is een vrij goede stimulans om er redelijk zeker van te zijn dat de tas heeft wat nodig is …

Laten we deze populaire rollende cameratas eens nader bekijken om te zien of deze het doel bereikt.

Manfrotto Pro Light Reloader Air-55 | Specs

Pros

  • Compact formaat
  • Exterieurontwerp en interieurindeling
  • Bouwkwaliteit
  • Waterbestendige buitenkant
  • Soepel openen en sluiten van de handgreep met dubbele hoogte.
  • Het voetzakje voor je statief of monopod.
  • Verticale balans, het zwaartepunt zit naar achteren, zelfs met een laptop opgeborgen in de voorzak.
Tegens

  • Een heel klein esthetisch puntje, ik zou graag wat meer profiel op die wielen zien.
Controleer de huidige prijs

Gewicht: 3,74 kg (131,9)

Externe afmetingen: 13,98 x 9,06 x 21,65″ (35,5 x 23 x 55 cm)

Interne afmetingen: 12,60 x 7,09 x 18,50″ (32 x 18 x 47 cm)

Afmetingen laptopvak: 12,60 x 0,98 x 16,93″ (32 x 2,5 x 43 cm)

Materiaal: RipStop, Synthetische Stof

Naast het laptopvak is er nog een ander vak aan de voorkant van de tas dat is ontworpen voor een tablet. Mijn 13″ iPad pro met cover past comfortabel in deze ruimte.

Bouw &uiterlijk

De Reloader Air-55 is lekker compact met zijn combinatie van een zwarte body en rode bekleding waardoor hij een stijlvolle uitstraling krijgt.

Het ontwerp lijkt meer op een bagagetas dan op een camerakoffer, wat een pluspunt is. Het heeft geen zin om reclame te maken voor het feit dat je duizenden dollars in camera-uitrusting rondrijdt.

De buitenkant van de tas is bedekt met Pro-Light Rip-Stop-stof met extra bescherming op de onderkant voor wanneer de tas plat wordt gelegd.

De heavy-duty ritsen lopen soepel zoals je zou verwachten. Een slim ontwerp zijn de afgeplatte onderhoeken die eventuele problemen met de ritsen die grijpen verwijderen zoals ze kunnen wanneer de hoeken rond zijn.

De schakelaars naar de drie extra buitenvakken zijn sterk gemaakt en gemakkelijk toegankelijk door de stijve plastic eindstukken.

Uiterlijke kenmerken

manfrotto pro light reloader lucht review

De buitenkant van de Reloader Air-55 heeft twee gewatteerde handgrepen, boven- en zijkant, evenals een handgreep met open mouwen aan de onderkant om te helpen bij het optillen van de tas bij het plat leggen.

Er zijn drie buitencompartimenten:

Compartiment 1: Het grootste compartiment past comfortabel in een 15″ laptop en 9″ tablet in aparte hoezen. Volgens Manfrotto is het compartiment ontworpen om een 17″-laptop te bevatten , maar naar mijn mening zou een computer van deze grootte je dwingen om elke tablet naar het secundaire compartiment te verplaatsen.

Ga je toch met een 15″ laptop dan is er voldoende ruimte om ook de natweerhoes van de tas op te bergen.

Compartiment 2: De tweede van de compartimenten is perfect voor een grotere tablet en zal mijn 13″ iPad pro opbergen. Met een 15″ laptop in het hoofdvak en 13″ iPad in het tweede, wordt het een beetje krap.

Er is een extra vak in dit grotere compartiment dat is ontworpen om kleine accessoires te dragen; dit is van beperkt nut als laptops en tablets aan boord zijn.

Compartiment 3: Het derde compartiment op de Reloader Air-55 bevindt zich aan de zijkant van de tas en maten 15cm x 16cm. Het is ontworpen voor persoonlijke accessoires, sleutels, notitieboekje, pennen, enz. Voor mij zal het een 2TB Lacie Rugged HD opslaan.

Als extra veiligheidsmaatregel is er een nylon riem in het derde compartiment die alle drie de ritssluitingen van het buitencompartiment aan het TSA-slot vastmaakt.

pro light reloader air-55 slot

Aan de andere kant van de tas naar het derde compartiment zitten riemen om een statief of monopod met een neopreen voetsteun vast te houden.

Aan de achterkant van de Reloader Air-55 bevindt zich een doorzichtige hoes van 7 cm x 10 cm die mogelijk is ontworpen om plaats te bieden aan een naam / adreslabel, maar omdat er geen rits is, is het moeilijk om het veilig te houden.

De verwijderbare wielen van de tas geven 2 cm speling en lopen soepel en stil, waarbij de 14 cm harde plastic bescherming de onderkant van de tas beschermt tegen krassen bij het optillen van de tas over stoepranden of de trap op.

De tas balanceert mooi op zijn achterpoten, zelfs op zacht tapijt en wanneer een beetje front zwaar met mijn 15 “laptop en 13” tablet geplaatst in de twee voorzakken.

Interieur kenmerken

manfrotto pro light reloader lucht functies

Het eerste dat me opviel bij het openen van de Air-55 was de royale vulling van de vijf hoofdverdelers van de tas. Ik hou ook van de twee verdelers die het stapelen van lenzen mogelijk maken – erg handig voor compacte primes.

Met de extra 14 standaardverdelers lijkt het me dat Manfrotto voldoende opvulopties heeft geleverd om de overgrote meerderheid van de verpakkingsscenario’s te dekken.

In het deksel zitten vier accessoirezakjes; de bovenste twee delen dezelfde rits.

Opslagcapaciteit

manfrotto pro light reloader luchtinterieur

Ik gebruik twee Fuji X-H1’s met battery grips, een Fuji GFX-50s met battery grip en GF45mm f/2.8 lens.

Mijn Fuji XF lenzen bevatten XF50-140mm f/2.8 en XF16-55mm f/2.8 zooms. Samen met deze zijn vijf XF primes: 16mm, 23mm, 35mm, 56mm en 90mm. (16 & 23mm gestapeld 56 & 35mm gestapeld.)

Ze passen allemaal comfortabel in de Reloader Air-55 met twee accessoirezakjes (één wordt bij de tas geleverd) en een Black Rapid Double Breathe twin cameraharnas (onder de XF50-140mm).

Met al mijn spullen ingepakt had ik een van de hoofd- en drie standaardverdelers over.

De vier accessoirezakjes in het deksel zijn handig voor kleinere platte items en hebben genoeg ‘geven’ om je handen er goed in te laten reiken. Vergeet niet dat alles wat je in deze zakjes plaatst bovenop je apparatuur zit, dus kies zorgvuldig.

Een ding dat in twijfel moet worden getrokken, is de aandrang van Manfrotto en andere fabrikanten dat deze tassen geschikt zijn voor luchtvaartmaatschappijen.

In mijn onderzoek heb ik ontdekt dat de meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen, met uitzondering van British Airways (die 23 kg toestaan), maar inclusief alle Australische binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, tussen de 7-12 kg handbagage toestaan. Met bijna 4 kg leeg heb je niet veel spullen bij je om die limiet te bereiken.

Toch stelt Manfrotto op hun website dat de tas “ontworpen voor professionele reizende fotografen en videografen. Vervaardigd en speciaal ontworpen voor reizigers, past het op internationale luchtvaartmaatschappijen handbagage maten”.

Voeg daarbij de TSA-goedgekeurde sloten en je denkt misschien dat de tas is gebouwd om als ingecheckte bagage te gaan – waarom zou je anders TSA-sloten nodig hebben? Ze verkopen iets dat niet kan worden geleverd (tenzij je met British Airlines vliegt).

Wees dus gewaarschuwd, controleer voordat u vliegt.

Gebruiksgemak/Comfort

De Manfrotto Pro Light Reloader Air-55 roltas voldoet aan veel eisen met betrekking tot gebruiksgemak. De telescopische handgreep heeft twee hoogteposities. Het centrale veerbelaste slot laat het handvat los dat soepel glijdt om te openen of te sluiten.

Ik hou van de verwijderbare riemen die het deksel verticaal houden. Oorspronkelijk wist ik het niet zeker, maar toen ik eenmaal met de tas op de set begon te werken, ontdekte ik dat het rechtop staan van het deksel zowel gemakkelijker toegang geeft tot de vier accessoirezakjes als ook ruimte bespaart zonder in de weg te zitten wanneer je spullen in- of uitpakt.

De wielen zijn stil en rollen soepel over verschillende terreinen. Ze zijn verwijderbaar voor eenvoudige reiniging.

Ik hou ook van de vierkante hoeken die voorkomen dat de hoofdritsen plakken zoals ze kunnen en doen op zakken met afgeronde hoeken.

Waar voor je geld

Als je kijkt naar het algehele ontwerp, de kwaliteit van de buitenconstructie en de bescherming van de binnencamera, voor ongeveer US $ 380, geloof ik dat de tas goed geprijsd is.

Manfrotto staat bekend om het maken van hoogwaardige, duurzame producten die voldoen aan de eisen van professionele fotografen, en dat is niet anders met zijn Air-55.

Ik ben ervan overtuigd dat deze tas jaren van misbruik zal vergen, en een g zal blijven doenood job het beschermen van mijn camera-uitrusting, waar ik ook reis.

Controleer de huidige prijs

Manfrotto Reloader Air-55 Review | Laatste woorden

Ik hou van de Manfrotto Pro Light Reloader Air-55 en zal hem op de set blijven gebruiken. Omdat ik normaal gesproken alleen werk, maken de grootte en het gewicht het een geweldige optie voor mij.

De opbergruimte van de tas lijkt een beetje op Dr Who’s Tardis – compact aan de buitenkant met meer capaciteit dan verwacht binnenin.

Kijkend naar het ontwerp van de tas zie ik dat Manfrotto buiten de doos heeft gedacht: de bovenklep die aan de basis van de tas hangt in plaats van aan de zijkant, de verwijderbare binnenbanden die het deksel verticaal houden en accessoirezakjes toegankelijk houden, de vierkante ritshoeken … er is duidelijk veel aandacht besteed aan het maken van de Air-55.

Een filmset kan omschreven worden als georganiseerde chaos. Er zijn momenten waarop mijn uitrusting op korte termijn moet bewegen om het buiten beeld te houden. Het feit dat de tas op wielen en compact is, is een tijdsbesparing. Het is veel waarschijnlijker dat een ander bemanningslid zich op zijn gemak voelt om de tas voor mij te verplaatsen als ik niet in de directe omgeving ben.

Al het bovenstaande maakt de Manfrotto Pro Light Reloader Air-55 een zeer welkome vondst en een tas waarvan ik verwacht dat hij me jaren van dienst zal geven.

Manfrotto-Pro-Light-Reloader-Lucht-55
Manfrotto Pro Lichtlader Air-55

Duurzaam, functioneel, veelzijdig en ruim.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen