Lisa Devlin

FacebookPinterestDelen

Hé, ik ben Lisa Devlin. Ik fotografeer al sinds 2000 bruiloften in het Verenigd Koninkrijk en daarvoor was ik fotograaf in de muziekindustrie. Ja, ik heb een paar goede verhalen voor down the pub, waaronder hoe ik op de hoes van een Van Morrison-album terechtkwam – maar we zijn hier om over uitrusting te praten, dus laten we dat voor een andere keer bewaren.

Bijna drie decennia lang had ik op Canon gefotografeerd en ik was blij genoeg met mijn kit. Ik denk dat het was alsof je jarenlang in dezelfde auto reed, je springt er gewoon in en gaat zonder erover na te hoeven denken. Dus waarom ruilen na al die tijd?

Ik ontmoette Sony UK op een evenement voor het trainingsbedrijf dat ik ook run, Photography Farm. Toen ze me vroegen of ik interesse had om over te stappen, zei ik dat ik ‘er geen last van kon hebben’. Ik was super content met waar ik was, maar als creatieveling is ‘content’ natuurlijk niet waar je wilt zijn.

Mijn woorden ratelden rond in mijn hoofd en ik besloot om de camera’s in ieder geval een eerlijke kans te geven.

Dus nam ik een A7III naar een redactionele shoot met de gedachte dat ik een paar testfoto’s zou maken om te zien waar alle ophef over ging, en dat was het – ik viel voor de charmes van die camera.

Allereerst was het gewoon zo leuk om precies te zien wat je krijgt en dan is er natuurlijk de waanzinnig nauwkeurige scherpstelling. Ik fotografeer bijna altijd mensen, dus de focus van het oog is nu mijn go-to.

Ik begin ook elke bruiloft door het paar in gezichtsregistratie in te stellen, zodat ze binnen eventuele groepen prioriteit krijgen.

Een ander kenmerk waar ik dol op ben, is de diafragmaring op de prime-lenzen. Ineens is je linkerhand er niet meer alleen om de lens vast te houden, hij kan ook een deel van het werk doen. Voor mij voelt dit als een element dat nooit had mogen worden weggenomen.

Een paar weken geleden heb ik het helemaal uitgemaakt met Canon. Ik heb mijn hele kit verkocht aan MPB.com en sindsdien heb ik mijn Sony-uitrusting opgebouwd.

Ik heb momenteel…

Sony A7III (x2)

Sony Zeiss 50mm f/1.4

Sony G-Master 85mm f/1.4

Sony G-Master 24-70mm f/2.8

Sony 50mm Macro f/2.8

Sony F45RM Flashgun

En ik heb de Sony 35mm Distagon f/1.4 en de Sony 135mm G-Master f/1.8 op bestelling.

Daarnaast draag ik de teeny weeny Manfrotto Lumimuse LED die een mooie kleine lichtflits kan geven als je ergens donker worstelt en geen flits wilt laten knallen.

Ik heb een kleine Cokin Starburst Filter kit die uit de jaren 1980 moet komen, maar het doet leuke dingen zoals regenbogen maken.

Sinds mijn overstap naar Sony heb ik ook eindelijk de Holdfast Moneymaker gekocht. in Skinny Black (van de Britse retailer Rigu). Het heeft een paar bruiloften gekost om eraan te wennen en een heroverweging van mijn trouwkleding … Je wilt ECHT niet onderhandelen over dat ding plus een jumpsuit in de portaloos op een festivalbruiloft!

Het is spannend om over te schakelen van DSLR naar Mirrorless. Ik vind het geweldig dat ik de camera nu zelden in mijn gezicht heb, zodat de interactie met onderwerpen natuurlijker aanvoelt.

Ik fotografeer minder omdat ik het gevoel heb dat ik meer rekening moet houden in het proces, maar ook omdat ik weet dat ik minder bestanden verlies door de verloren focus. Ik heb dus minder bestanden om te ruimen en te bewerken.

Ik kan niet geloven dat ik bijna niet de moeite heb genomen en ik ben super blij dat ik niet vastzit in een soort creatieve sleur. Ik leer het Sony-systeem nog steeds kennen, maar ik vind het leuk om meer te ontdekken over wat het kan doen.

www.devlinphotos.co.uk | @devlinphotos

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief beperkte time kortingen.

Lees hier meer