Rachael Talibart

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben een fulltime professionele zeegezichtfotograaf gevestigd in het zuiden van Engeland en werk voornamelijk voor de galerie- en verzamelaarsmarkt. Ik heb ook f11 Workshops en ik leid fotografievakanties voor Ocean Capture.

Een groot deel van mijn jeugd bracht ik door op zee en ik ben al mijn hele leven gefascineerd door de oceaan. Voor mij is de kust niet het einde van het land; het is het begin van verbeelding en mogelijkheid.

Ik ben het meest bekend om mijn Sirens-serie, een portfolio van stormgolven vernoemd naar mythologische wezens.

Ik hou van de oceaan op stormachtige dagen. Het is ongelooflijk opwindend. Ons leven is tegenwoordig zo ingewikkeld; het is gemakkelijk om te verzanden. De zee is een tegengif. Elementair, onverschillig en mysterieus, het geeft me een klein gevoel en het maakt mijn kleine problemen onbeduidend.

Een bezoek aan de zee stelt mijn interne kompas opnieuw in.

Mijn uitrusting heeft een harde levensduur – zeewater is niet vriendelijk voor apparatuur – dus het moet robuust zijn, en goed weer afdichting is een van de belangrijkste zorgen voor mij bij het kiezen van een camera.

Voor het grootste deel van mijn werk gebruik ik mijn Canon-uitrusting en ik heb het bestand tegen weersinvloeden grondig getest! Ik gebruik ook een parallelle set van het Fuji spiegelloze systeem die ik voornamelijk gebruik voor video of wanneer ik licht moet reizen.

Ik heb een breed scala aan lenzen. Misschien wel mijn meest gebruikte lens is de Canon 70-200mm f/2.8 lens. Al mijn Sirenes zijn gefotografeerd met deze lens. Het is snel, responsief en echt moeilijk. Mijn favoriete lens.

Mijn statief brengt veel tijd door in de zee, dus ik koos voor de Benro omdat hij stevig en solide is. Ook geef ik de voorkeur aan twistlocks omdat ze gemakkelijker uit elkaar te halen en schoon te maken zijn, iets wat ik na elke shoot moet doen.

Mijn fotografie wordt ondersteund door LEE Filters, maar ik gebruikte het systeem al voordat dat gebeurde. Ik vind het gemakkelijk te gebruiken en de filters leveren de kwaliteit die ik nodig heb.

Ik probeer zo min mogelijk tijd achter mijn bureau door te brengen, maar als ik er moet zijn, bewerk ik met een 27″-iMac en ik doe bijna alles in Adobe Lightroom. Ik bewerk momenteel video in iMovie.

Al mijn bestanden worden opgeslagen in gespiegelde RAID-schijven van Lacie en ze worden ook online geback-upt met Backblaze. Ik heb ook een Macbook die ik gebruik om les te geven.

Omdat ik voor de kunstmarkt werk, is printen een heel belangrijk onderdeel van mijn workflow en gebruik ik een Canon Pro-1000 printer en fine art papier van Fotospeed en Hahnemuehle.

Mijn cameratas is een hele oude Lowepro Mini Trekker AW. Ik heb het al langer dan ik me kan herinneren. Af en toe denk ik dat ik een nieuwe moet krijgen en ik heb er een paar jaar geleden zelfs een gekocht van een ander merk, maar ik ging snel terug naar mijn vertrouwde Lowepro.

Het is comfortabel, draagt twee body’s, 4-5 lenzen en een laptop met ruimte over, en het voldoet gemakkelijk aan de handbagagelimieten van elke luchtvaartmaatschappij.

In mijn tas:

Canon 5DS R (x2)
Canon 5D Mark III

Canon EF 24-70mm f/4

Canon EF 16-35mm f/2.8

Canon EF 70-200mm f/2.8

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6

Canon EF 2x III extender |

Fuji X-T2

Fujinon XF 14mm f/2.8

Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4

Fujinon XF 55-200mm f/3.5-4.8

LEE Filter systeem, inclusief landschapspolaratorhardGemiddeld en zacht gegradueerde filters en ND-filters van 3-stops tot 15-stops
Benro Mach 3 TMA37A statief en B1 balhoofd

Canon afstandsbediening RS-80N3

Pixel externe schakelaar RC-201

Rode VideoMicro Compact on-camera Microfoon

SanDisk CF- en SD-kaarten
Rosco lensweefsels en LEE Filters reinigingsvloeistof
Lowepro Mini Trekker AW
iMac, Lacie harde schijven, Adobe Lightroom en iMovie
Canon Pro-100 printer |

Fine art papers van Fotospeed en Hahnemuehle

www.rachaeltalibart.com | @rachaeltalibart

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer