Foldio3 Draagbare Studio Light Tent Review

Productfotografie is misschien niet een van de meest opwindende optredens die we als fotografen krijgen, en de onderwerpen zijn ook niet zo interessant. Producten blijven in ieder geval in de exacte pose waarin je ze plaatst!

Voor velen van ons is productfotografie ons brood en boter… en we willen het goed doen. Als je ooit een uur of langer hebt gerommeld met verlichting, zodat je een paar foto’s van een ketting, een schoen of een doos chocolaatjes kunt maken, kun je je de waarde van een goede lichte tent voorstellen.

Toen ik hoorde over de release van de Foldio3 Portable Studio Light Tent, wilde ik het graag uitproberen, omdat de Foldio2 zo handig is geweest.

Wat volgt is mijn review van de Foldio3. Ik zal de specificaties, functies en de prijs behandelen.

Foldio 3 Draagbare Studio Light Tent | Intro

Foldio3_Review_Front2

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Lichttenten zijn een hulpmiddel dat fotografen gebruiken om foto’s van hoge kwaliteit te maken van objecten in elke omgeving, ongeacht het natuurlijke licht.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn lichte tenten “tenten” met ingebouwde verlichtingssystemen, een soort miniatuur, draagbare studio’s. Omdat ze schaduwen zo effectief elimineren, zijn lichttenten mijn go-to voor productfotografie.

Ontworpen om productfotografie eenvoudig te maken, is de Foldio3 groot genoeg om foto’s te maken van grotere producten zoals schoenen, cameratassen en modelauto’s. Grotere items zoals een fles wijn passen er ook in.

Foldio 3 Lichte Tent | Functies

Gemaakt van stevig en duurzaam ondoorzichtig plastic, is de Foldio3 eenvoudig op te zetten en in te pakken. Magneten houden de structuur bij elkaar, zodat er geen ingewikkelde onderdelen zijn om te configureren. Je plaatst de zijkanten van de tent gewoon dicht bij elkaar en ze klikken op hun plaats.

Na slechts een paar pogingen slaagde ik erin om het in ongeveer 20 seconden in te stellen.

De magneten bieden ook een anker voor de add-on halo-lampen die u tegen een meerprijs kunt krijgen.

Het drievoudige LED-verlichtingssysteem dat bij de Foldio3 wordt geleverd, geeft een sterk wit licht – sterk genoeg dat de optionele halo-lampen misschien niet voor iedereen nodig zijn.

Het LED-systeem staat op een regelbare dimmer zodat je de lichtopbrengst eenvoudig kunt aanpassen. Het heeft ook een diffuser cover.

Ik heb de Foldio3 geprobeerd met en zonder de halo light add-on. Ik was onder de indruk van beide, maar in de meeste gevallen is het hebben van extra licht beter dan niet genoeg hebben. Dit maakt de beslissing om de halo-lampen te krijgen een voor de hand liggende keuze – ze maken het wegwerken van elk laatste beetje schaduw echt een fluitje van een cent.

De kit wordt geleverd met 2 achtergronden in wit en zwart. Deze kunnen aan de binnenkant van uw “studio” worden gedrapeerd en op hun plaats worden gehouden met klittenbandbevestigingen. Ze hadden nog een paar achtergronden bij de kit kunnen voegen, maar dat gezegd hebbende, het is gemakkelijk genoeg om er zelf een te maken.

Een van mijn favoriete eigenschappen is dat je de zijpanelen kunt losmaken, zodat handen of voorwerpen gemakkelijk vanaf de zijkant van de tent naar binnen kunnen.

Met een afmeting van 62,5 x 64 x 55 cm bij installatie is de Foldio3 groot genoeg voor een breed scala aan producten die u kunt kiezen om te fotograferen. Verpakt meet hij 62,5 x 39 x 6,5 cm – niet klein maar zeker ook niet enorm of moeilijk mee te nemen.

Ik probeerde de tent met mijn DSLR en met mijn smartphone camera ter vergelijking. Beide gaven goede resultaten en ik was verrast door hoe fatsoenlijk de telefoonfoto’s bleken te zijn.

Foldio 3 Lichte Tent | Prijs

Voordat we ingaan op de kern van de zaak, moet je weten dat Shotkit-fans die in Australië wonen de kortingscode SHOTKIT kunnen gebruiken voor een extra 5% korting op de prijzen van HYPOP met deze link.

[Editor – If you live outside of Australia, all the links in this review will take you to your local Amazon store, where the Foldio3 and accessories can be purchased.]

De basis Foldio3-kit bevat de studio zelf, het LED-verlichtingssysteem, dimbesturing, een voedingsadapter en twee achtergronden.

Het Halo Light-systeem kan apart worden aangeschaft. Maar als je erover denkt om ze uiteindelijk te krijgen, werkt het goedkoper om de halo-lampen als onderdeel van een pakket te krijgen.

Als u op zoek bent naar het volledige pakket, kunt u de Foldio3, de halobars en de Foldio360 samen krijgen en meer geld besparen.

Als je niet bekend bent met de 360, is het een slimme draaitafel waarmee je elke keer de perfecte 360-gradenfoto’s en -video’s kunt maken.

Controleer de huidige prijs

Foldio 3 Lichte Tent | Conclusie

De Foldio3 is een geweldig hulpmiddel voor productfotografie. Het is gemakkelijk te vervoeren, een fluitje van een cent om op te zetten en de verlichting is uitstekend.

Ik begrijp waarom sommige mensen in eerste instantie misschien worden afgeschrikt door de prijs. Wat ik zou zeggen tegen ze zijn dat wat je uitgeeft, je terug in de tijd zult maken, omdat deze ministudio’s productfotografie echt veel eenvoudiger maken.

Voltooi immers de ene commissie sneller en je kunt doorgaan naar de volgende.

Ik raad ook de halo-balken aan – de extra kosten zijn niet zo veel meer en voor objecten met veel kleine of ingewikkelde onderdelen, en deze lichten zijn fantastisch voor het verwijderen van schaduwen.

Als Foldio een groene schermachtergrondoptie had geboden, zou het voor mij een 10/10 zijn.

Al met al denk ik dat de Foldio3 net zo populair zal zijn als zijn voorgangers, en met goede reden.