Strikken &Lavendel

Fotografie-uitrusting is iets waar mijn man over heb gegooid sinds we voor het eerst begonnen met daten in onze Grade 11-fotografieklas. Het was het enige waar we een band over hadden en dat is niet veranderd in de dertien jaar dat we samen zijn.

In de loop van de tijd zijn onze doelstellingen in de fotografie verschoven, maar de liefde voor licht is hetzelfde gebleven. We zijn bows &lavender gestart in 2016, met het doel voor ogen om unieke bruiloften zoals de onze vast te leggen (we zijn op het stadhuis geweest; destijds dachten we dat het uniek was, haha!). Ik (Jessy) fotografeer volledig digitaal, terwijl mijn man (Brandon) het werk complimenteert met zijn artistieke filmfotografie. We houden van het directionele licht van het gouden uur dat raakt aan het stedelijke landschap waar we wonen, en die tonen hebben een zware invloed gehad op mijn digitale nabewerking en het algehele gevoel van de beelden die we maken.

Brandon erfde zijn eerste filmcamera’s van zijn grootvader, die ook fotograaf was. Hij schiet met dezelfde Yashica Mat vandaag, en brengt het naar alle bruiloften die we fotograferen. Deels omdat de beelden ongelooflijk zijn en de scherpte niet te verslaan is, maar nog belangrijker de nostalgie van het voortzetten van een traditie. Brandon’s liefde voor stilte en het vastleggen van de essentie van wat hij ziet, is een geschenk dat zeker door zijn grootvader is overgeleverd.

Hoewel we flits- / verlichtingsapparatuur hebben, laten we die meestal thuis en richten we ons alleen op het omgevingslicht van bruiloften. We raken opgewonden als we een scheutje kaarslicht vinden tegen het gebaar van een speciaal moment; dat zijn de momenten waar we naar op zoek zijn.

We fotograferen met alle primes lens. De 50mm is mijn go-to lens, maar ik hou van de unieke mogelijkheden die kunnen worden vastgelegd met de 135mm. We hebben onlangs de 24mm toegevoegd aan onze uitrusting, en kon er niet gelukkiger mee zijn. Er wordt zoveel leven toegevoegd aan een foto wanneer je een beetje meer breedte toevoegt – lichte vervorming. Op de dag van een bruiloft wisselen we vaak prime-lenzen en hebben we geen tijd om naar de tas te rennen, dus mijn Herschel fanny-pakket is een must (omdat ik al mijn kaarten / batterijen bij me heb tijdens het fotograferen).

Programma’s/Presets waar ik niet zonder zou kunnen:

Lightroom CC – zelfstudie
VSCO-voorinstellingen
Blootstelling aan de buitenaardse huid

Blogstomp
Fotomechanica
Later.com

FOTO UITRUSTING:

Canon 5D Mark III’s (2)
Canon 580 EX II flitser

64 GB Sandisk geheugenkaarten

Denktank
PeeWee Kaarthouder
Canon 135mm f/2

Canon 24mm f/1.4

Canon 50mm f/1.2

Twee Alien Bee 800’s; 72″ reflecterende paraplu (plus een paar kleine)
G-Aandrijving‘s

FILMFOTOGRAFIE:

Yashica Mat

Leica M2; Pentax K1000

Epson v600 Scanner

Favoriete filmvoorraden – Kleur (Ektar 100) Z&W (T-Max 400)

Extra accessoires:

Herschel Fanny Pakket

Jolie Lade Lederen Camera Straps
Vertrouwd camouflagejasje
Station Cold Brew (serieuze levensredder)
Hete Tamales

www.bowsandlavender.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer