Frazer Leal

Fotografie omringde me als kind, met ons familiebedrijf dat sinds 1989 wereldwijde fotografietours en workshops aanbiedt. Ik had de kans om met papa’s camera-apparatuur te spelen (als hij niet keek). Deze vroege fascinatie leidde me op latere leeftijd naar mijn eigen apparatuur.

Ik heb altijd een liefde voor dieren in het wild gehad, met vogels als een van mijn favoriete onderwerpen omdat ze een uitdagend dier zijn om te fotograferen, elk met hun eigen unieke en eigenzinnige persoonlijkheid.

Mijn passie is om fotografen te helpen de tools van het vak te begrijpen en fotomomenten te maximaliseren. Ik ben een Sony Digital Imaging Advocate en fotogids voor World Photo Adventures.

Een paar jaar geleden maakte ik de overstap van DSLR naar een spiegelloos systeem. Na wat huiswerk besloot ik dat Sony de beste apparatuur aanbood. Ik reis licht met één body, drie lenzen, filters, EHBO-kit en accessoires.

Alles in mijn kit past in mijn LowePro ProTactic 450 AW tas.

Fototoestel

De Sony a7R IV is een epische camera voor wildlife shooters met 61MP 35mm full-frame sensor, 10fps, AI-gebaseerde real-time tracking en 15 stops dynamisch bereik.

61MP… Ja! Grootte telt wel! U kunt de APS-C / Super 35mm-modus gebruiken met 26,2 MP, waardoor u ongeveer 1,6 keer de brandpuntsafstand of het gewas in postproductie krijgt, voor dieren in het wild is dit essentieel. Ik kan een grote afstand houden van het onderwerp of mezelf veel ruimte in het frame geven om in post bij te snijden, zonder me zorgen te maken over kwaliteitsverlies.

Lenzen

Een nieuwe toevoeging aan mijn tas is de Sony 135mm f/1.8 GM. Ik gebruik het op een unieke manier omdat ik het diafragma wijd open schiet en vervolgens het aantal beschikbare megapixels als hulpmiddel gebruik, bijsnijdend volgens AI-tracking, ik kan mijn onderwerp snel en nauwkeurig vergrendelen.

Het gebruik van deze lens heeft me in staat gesteld om foto’s te maken die ik nooit voor mogelijk had gehouden. De beperkte scherptediepte biedt een ander resultaat in vergelijking met traditionele lenzen voor dit onderwerp. Ik gebruik ook Vello 16mm Verlengbuis met deze lens voor macro.

Ik gebruik mijn Sony 16-35mm f/2.8 GM voor landschappen en natuuropnames.

Mijn go-to lens is de Sony 100-400mm f/4.5-5.6 GM. Het is geweldig voor Ospreys thuis of het grote spel in Afrika en soms gebruik ik het in combinatie met Sony 1.4x Teleconverter.

Verlichting/Triggers

Ik gebruik graag mijn Sony HVL-F32M Flash op TTL in programmamodus. Dit biedt mij een zeer snel en gemakkelijk gebruik. Soms helpt flitslicht om details te geven in veren en andere delen van verschillende wezens en het kan creatief worden gebruikt om beweging te bevriezen in situaties met minder licht.

Lume Cube is een geweldige lichtbron voor macro- en astro-shoots, plus ik heb een MK Controls Lightning Bug voor het fotograferen van verlichting.

Riemen

Ik gebruik Peak Design Cuff Wrist Strap omdat ik hou van het gemakkelijk afneembare en ultralichte ontwerp. Als ik in het veld ben, kan ik de polsband om hebben, of als ik statiefwerk doe, kan ik hem gemakkelijk losmaken met behulp van het ankerkoppelingssysteem.

Filters/Statief

Voor langere belichtingen gebruik ik NiSi V5 100mm filterhouder in combinatie met mijn Manfrotto 190 Statief en Sony Remote Commander RMT-P1BT, maar ik doe veel van mijn werk uit de hand.

Hardware/software

Ik gebruik Adobe Lightroom classic met mijn Apple iPad Pro, 1 TB voor mijn veldwerk en Adobe Lightroom CC met mijn Apple iMac voor catalogiseren, definitieve beeldvoorbereiding en afdrukken.

Mijn Apple iPhone 11 Pro Max is geweldig voor openhartige fotografie.

Ik maak nog niet zo lang foto’s, maar ik vind het leuk om over deze geweldige vorm van kunst te leren en hou ervan om nuttige informatie door te geven aan andere fotografen. Ik ben enthousiast over de toekomst van mijn fotografie terwijl ik locaties blijf verkennen zo ver weg als Afrika, Zuid-Amerika en de vele geweldige plaatsen in Australië en Nieuw-Zeeland.

www.worldphotoadventures.com.au | @frazerlealphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer