Fuji Instax Share SP-3 Instant Portable Printer Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Instant filmcamera’s zijn zeker niet nieuw – ze bestaan al sinds de late jaren 1940. En ondanks het populaire geloof, zijn ze oorspronkelijk niet uitgevonden door het polaroidbedrijf.

Fujifilm deed in de jaren 1980 mee aan het instant cameraspel met hun Fotorama-serie – vandaag genieten we van de voordelen van dat erfgoed met het populaire Instax-assortiment instantcamera’s en printers.

Een van die Instax-printers is de Fujifilm Instax Share SP-3 – een zeer draagbare printer gemodelleerd naar de Instax SP-2. Het grootste verschil is echter dat de SP-3 vierkante afbeeldingen levert in plaats van rechthoeken.

DscF6154

Fujifilm Instax SP-3

Zet uw smarphone-foto’s om in leuke instantafdrukken terwijl u onderweg bent.

Controleer de huidige prijs

Het gebruik van een vierkante afdruk is een throwback naar de eerdere Kodak- en Polaroid-instantcamera’s. Hoe dan ook, de 61mm x 61mm (2,4″ x 2,4″) Instax prints bieden meer beeldvastgoed dan de traditionele rechthoekige Instax film.

Het idee met de Instax SP-3 printer versus een Instax camera is dat je met de printer kunt printen vanaf elk iOS, Android apparaat of Fujifilm X Series camera. Bovendien is het dankzij het compacte formaat superdraagbaar, wat betekent dat je het mee kunt nemen naar feesten, evenementen en activiteiten.

Met een Instax SP-3 zijn de creatieve en sociale toepassingen eindeloos:

Dankzij de mogelijkheid om via de Instax SHARE-app elke tekst op je print toe te passen, kun je de printer gebruiken als visitekaartjesmaker.

U kunt de printer ook gebruiken om portretfoto’s af te drukken voor een fotoshootclient. Ondanks het beoogde gebruik zijn het proces en de toepassingen erg leuk.

Laten we deze handige kleine zakprinter eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Fuji Instax Share SP-3 Technische Gegevens

Pros

 • Geweldige beeldkwaliteit
 • Een uniek filmverwerkingssysteem
 • Slimme app
 • Stijlvol design
 • Creatieve toepassingen
Tegens

 • Printcartridges zijn duur
 • Verbinding valt willekeurig uit
 • Afmetingen: 116 mm x 130,5 mm × 44,4 mm (4,56″ x 5,13″ x 1,74″)
 • Gewicht: 312g (0.31lb)
 • Afdrukformaat: 61 mm x 61 mm (2,4 inch x 2,4″)
 • Afdrukken per lading: 160
 • Volledige oplaadtijd: 3 uur
 • Afdrukformaat: 6,1 cm x 6,1 cm (2,4 ” x 2,4 “)
 • Printtijd: 25 seconden
 • Verwerkingstijd: 2-3 minuten
 • Voeding: oplaadbare batterij via meegeleverde USB-kabel
 • Kleuren: zwart of wit
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

De Fujifilm Instax Share SP-3 is strak en goed ontworpen.

Net als de Fuji Instax SP-2 is de SP-3 een nette maat die licht en zeer draagbaar.

Voor maatvergelijking is het ongeveer hetzelfde als een flinke boterham – als gevolg hiervan kunt u het in uw school- of werktas verpakken.

De behuizing van de printer is gemaakt van een gehard plastic dat een lichte parelmoerafwerking heeft – de printer is verkrijgbaar in zowel wit als zwart. De bouwkwaliteit is uitstekend en typerend voor Fuji-producten.

Dankzij het gebruik van hoekige randen zorgt de onregelmatige vorm van de Fuji SP-3 voor de misleiding dat de printer kleiner lijkt dan hij in werkelijkheid is. Bovendien is dit ontwerp minimaal, eigentijds en zou het er geweldig uitzien op elk bureau.

Elke kant van de Instax SP-3 heeft een enkele knop. Aan de ene kant is er de aan / uit-knop en aan de andere kant is er een herdrukknop waarmee u de laatste afbeelding steeds opnieuw kunt afdrukken.

De voorkant van de printer toont merk- en modelinformatie.

De achterkant heeft een enkele hendel die, wanneer hij wordt verschoven, de deur van de filmcartridge open laat springen. Zodra u uw cartridge hebt geladen, duwt u de deur gewoon dicht en sluit deze stevig vast om ervoor te zorgen dat de film binnenin niet per ongeluk wordt blootgesteld.

Een Fujifilm Instax Share SP-3 printer voelt zich thuis op het bureau van een creatieveling.

De basis van de Fuji Instax SP-3 heeft twee verborgen panelen – een is om de oplaadbare batterij te installeren en de andere is om de USB-oplaadpoort te huisvesten. Een USB-oplaadkabel wordt meegeleverd in de doos.

De bovenkant van de printer is waar alle actie plaatsvindt. Er is een lange spleet die is afgedicht met zacht materiaal – this is waar de afdrukken worden uitgeworpen en het gewatteerde materiaal dichtknijpt om te voorkomen dat er licht in de printer lekt.

Er is een enkele LED om de prestaties van de batterij aan te geven en een rij van tien LED’s die aangeven hoeveel opnamen er nog in de filmcartridge zitten.

Dat is vrijwel alles wat er is – eenvoudig en minimaal met een geweldige uitstraling.

Ik dacht dat ik snel de printcartridges zou aanraken terwijl we hier zijn. De cartridge wordt verpakt in een verzegelde foliezak om te voorkomen dat ongewenste lichtlekkage die de film of lucht blootstelt, de verwerkingsvloeistoffen verpest. De plastic patroon vormt de vorm van een doos die de film binnenin houdt.

Helaas is er bij de Instax-cartridges veel plastic afval, want zodra je je pakket van tien afdrukken hebt geschoten, wordt de cartridge weggegooid.

Over het algemeen is de Fujifilm Instax Share SP-3 waarschijnlijk de best uitziende draagbare printer op de markt.

Ergonomie & Handling

De herdrukknop op de Fujifilm Instax Share SP-3 wordt vaker gebruikt dan je denkt.

Zoals gezegd is de Fujifilm Instax Share SP-3 een zeer eenvoudige en minimale printer waarvan de functie vrij eenvoudig is – deze technologie is in lange tijd niet veel veranderd.

Zodra u uw printer hebt uitgepakt, wilt u deze goed opladen.

Een volledige lading duurt ongeveer drie uur, maar de batterij gaat eeuwen mee – ongeveer 160- opnamen op een volledige lading. Je zult geen film meer hebben voordat de batterijduur opraakt.

De volgende stap is het plaatsen van een Fujifilm Instax SQ filmcartridge in de printer. Het openen van de printerdeur is veel gemakkelijker dan het openen van de folie die de filmcartridge omsluit – die zuignappen zijn taai.

Het laden van de cartridge in de SP-3 is eenvoudig, op voorwaarde dat u de gele indicator aan de binnenkant van de printer uitlijnt met de gele indicator op de cartridge.

Zodra de film is geladen en de deur is gesloten, kunt u een verrassing krijgen om te ontdekken dat de printer een zwart plastic vel uitwerpt.

Wees niet gealarmeerd, want dit is slechts het cartridgedeksel dat voorkomt dat de film wordt blootgesteld tijdens het laden – u kunt dit ook weggooien.

Terwijl dit gebeurt, zullen de tien LED-indicatoren een kleine lichtshow voor u doen en vervolgens alle tien verlichte LED’s regelen.

Het is ook erg belangrijk om de toegangsdeur van de cartridge niet halverwege het gebruik van uw printer te openen, omdat u waarschijnlijk de resterende afdrukken zult blootleggen.

Als de Fujifilm Instax Share SP-3 de body is, dan is de bijbehorende Fuji Instax SHARE app het brein van de operatie. De app ondersteunt zowel iOS als Android en is zeer eenvoudig te gebruiken en goed ingedeeld – wat nog belangrijker is, het heeft een aantal slimme en creatieve functies.

De eerste daarvan is de mogelijkheid om een afbeelding vanuit de app te maken met de camera van uw smartapparaat. Van daaruit kunt u de afbeelding bekijken en een sjabloon en bewerkingen toepassen.

De bewerkingsfuncties zijn vrij beperkt; er zijn echter drie filters die kunnen worden toegepast – Intelligentie, Zwart wit en Sepia. U kunt ook een aangepaste filterfunctie gebruiken waarmee u helderheid, contrast en verzadiging kunt aanpassen.

Met de eindbewerkingsfunctie kunt u de afbeelding tot 180 graden roteren in fijne stappen van 1 graad per keer. Er is ook een zoomfunctie waarmee u in stappen van 1% kunt inzoomen op 400%.

Met de Instax SHARE-app kunt u afbeeldingen afdrukken die al op de afbeeldingengalerij van uw telefoon staan. Verder kunt u afbeeldingen van uw Instagram- en Facebook-accounts halen.

Er zijn een paar handige sjablonen in deze sectie waar u de afbeelding over twee afdrukken kunt splitsen of een collage op één afdruk kunt maken. Wat briljant is aan deze functie, is dat je ervoor kunt kiezen om ook een overlay van informatie te hebben.

De overlay neemt informatie over van uw sociale mediaprofiel, waaronder uw pictogram, afbeeldingsbeschrijving en het aantal likes dat de afbeelding heeft gekregen. U kunt ook afbeeldingen selecteren van andere online services zoals Google, Dropbox en Flickr.

Ik vind het geweldig dat je de Fuji Instax SP-3 kunt gebruiken om beelden rechtstreeks vanaf een Fujifilm X-serie camera af te drukken.

Op een feestje dat ik fotografeerde, maakte ik foto’s met mijn Fuji X-T3 camera en printte ze vervolgens draadloos af op de printer.

De feestgasten konden hun print pakken en in een gastenboek plakken, samen met een geschreven boodschap voor de jarige. Het genereerde veel buzz en de gasten hielden van de speelsheid van de afgedrukte afbeeldingen.

Dat ben ik trouwens.

De app heeft een briljante functie waarmee u een realtime sjabloon kunt toepassen met de datum, tijd, locatie en het weer vanaf het exacte moment dat u de afbeelding hebt gemaakt. Dit is geweldig voor degenen die de I gebruikennstax SP-3 voor een of andere vorm van real-time project.

Met de deelfunctie van de app kunt u een afbeelding selecteren die u eerder hebt afgedrukt en deze vervolgens delen met de galerij van uw apparaat, Dropbox, Google en Flickr. Op deze manier heb je zowel een digitale als een afgedrukte kopie van precies dezelfde afbeelding, inclusief bewerkingen.

De functie Mijn sjabloon van de app is geweldig omdat u een aangepaste sjabloon kunt maken met een afbeelding en tekst. Deze kunnen worden gebruikt als visitekaartjes die perfect zijn voor het creatieve type. U kunt kiezen uit een selectie van sjablonen en vervolgens de grootte, kleur en plaatsing van de tekst aanpassen.

Ten slotte is er een herdrukoptie die, wanneer erop wordt gedrukt, een galerij weergeeft van elke afbeelding die u eerder hebt afgedrukt.

Het grootste probleem met de Instax Share SP-3-technologie is de manier waarop u verbinding maakt met de printer met uw iOS- of Android-apparaat. Hoewel het slechts enkele ogenblikken duurt voordat de app de printer heeft gevonden, ontdekte ik dat de verbinding voortdurend mislukte.

Dit gebeurde meestal tussen de afdrukken terwijl ik de app gebruikte om een afbeelding te bewerken. Toegegeven, dit was soms het gevolg van de energiebesparingsfunctie van de printer – het is zeker geen deal-breaker, maar toch een ergernis.

Beeldkwaliteit

De Fujifilm Instax Share SP-3 creëert beelden die helder en scherp zijn met een sterke resolutie.

Zodra je je selectie hebt gemaakt en filters en bewerkingen hebt toegevoegd, is het tijd om de afbeelding af te drukken via de Instax SHARE-app.

Het duurt ongeveer 10 seconden tussen het indrukken van de afdrukknop op uw apparaat en de Instax SP-3 begint zijn magie te werken. Vervolgens duurt het 13 seconden voordat de afdruk uit de printer wordt verwijderd.

Uw afdruk ziet er in eerste instantie wit uit en na ongeveer 30 seconden begint de afbeelding te verschijnen. Het kan een paar minuten duren voordat de volledige verwerkingseffecten beginnen en u een volledig ontwikkeld beeld met een rijk contrast geven.

Ondanks het populaire geloof, is het het beste om uw afdruk niet in de lucht te kwispelen – dit doet niets om de verwerkingstijd te versnellen.

Afbeeldingen geproduceerd door de Fujifilm Instax SP-3 zijn helder, helder en hebben een groot contrastniveau. De afdrukken hebben een afbeeldingsformaat van 800 x 800 dots met een afdrukresolutie van 318 dpi.

Natuurlijk zal het beeld alleen zo scherp zijn als de camera die het heeft gemaakt. Hetzelfde geldt voor kleur en contrast.

Hoe dan ook, kleurweergave, de klankkwaliteiten en de witbalans zijn perfect.

Omdat dit geen digitale afdruk is, hebben de afbeeldingen een echte filmkwaliteit – er is een kleine korrel die echt bijdraagt aan de aantrekkingskracht van het beeld.

Dus hoe maakt de Fujifilm Instax Share SP-3 eigenlijk een afgedrukte afbeelding in zo’n klein doosje? Hoe graag ik ook zou willen zeggen dat het tovenarij is, er zit veel ingenieuze Fuji-chemie achter.

De SP-3 maakt gebruik van een old-school technologie die halverwege de vorige eeuw voor het eerst werd ontwikkeld – vaker associëren mensen dit soort technologie met Polaroid-camera’s.

De Fuji Instax-print heeft een reservoir van verwerkingsvloeistof in het bredere gedeelte van het printframe. De afdruk zelf is een vorm van fotopapier waarvan het beeld wordt opgelegd door een lampje dat in de printer knippert.

Terwijl de afdruk langzaam uit de printer wordt uitgestoten, wordt de verwerkingsvloeistof gelijkmatig over het hele oppervlak van het fotopapier geperst. Als gevolg hiervan doen de verwerkingschemicaliën hun magie en reageren ze met het papier om het beeld te creëren. Briljant en nog steeds een beetje als tovenarij.

De prints zelf zijn fysiek robuust dankzij de materiaalkeuze van Fuji. Het werkelijke afdrukgebied is 61 mm x 61 mm (2,4 ” x 2,4 “) en het totale afdrukframe is 72 mm x 86 mm (2,84 ” x 3,39 “) waardoor ze een perfect formaat zijn voor creatieve toepassingen zoals scrapbooking, journaling en het maken van collages.

En hoewel het niet onbeperkt is, moet de afdrukkwaliteit tientallen jaren meegaan, op voorwaarde dat de afdrukken correct worden opgeslagen zonder overmatige blootstelling aan licht, warmte en vocht.

Algemene prestaties

Over het algemeen is de Fujifilm Instax Share SP-3 een briljante kleine fotografiepartner, ideaal voor de shooter van mobiele apparaten.

Als je een Fujifilm X-serie camera zoals een van deze hebt, dan heb je een perfecte gelegenheid om je foto’s onderweg af te drukken.

De printer is licht en compact, waardoor hij perfect in een camera of draagtas kan vallen de volgende keer dat je naar een evenement gaat.

De functionaliteit van de printer is eenvoudig en dankzij een lange geschiedenis van technische ontwikkeling door Fuji, zal duren zolang je film hebt. Een enkele batterijlading gaat tot 160 opnamen mee – dat zijn toonaangevende prestaties in vergelijking met andere draagbare printers.

Wat betreft de app, dit is een slim product dat een aantal zeer creatieve opties biedt om veel plezier te hebben met je SP-3 – ik zou willen dat Fuji het zou updaten met nog een paar filterstijlen.

De app is gebruiksvriendelijk met een aantal geweldige real-time en op tekst gebaseerde sjablonen die perfect zijn voor op tijd gebaseerde projecten.

Het duurt slechts enkele ogenblikken om te bewerken, af te drukken en uw afdruk op magische wijze te zien verschijnen vanuit de Instax SP-3. Een paar minuten later heb je een afdruk met een hoge resolutie om te gebruiken en te delen.

Als je vrienden van je afbeelding houden, kun je op die herdrukknop drukken totdat iedereen een exemplaar krijgt – ik deed dit een paar jaar geleden tijdens een familiekerstlunch.

De Fujifilm Instax Share SP-3 presteert verrassend goed en voegt een geheel nieuw element toe aan fotografie met een smartphone.

Waar voor je geld

De Fujifilm SHARE app is eenvoudig en effectief met veel creatieve toepassingen.

In termen van waarde is de Fujifilm Instax Share SP-3 zeer betaalbaar voor ongeveer $ 90 – onthoud dat je de keuze hebt tussen een zwarte of witte printer.

Het voordeel van het krijgen van de SP-3 over de SP-2 is dat je grotere afdrukken hebt met meer afdrukoppervlak. Hierdoor hebben je afbeeldingen veel meer context en verhaal in zich.

De keerzijde van de lage kosten van de SP-3 draagbare printer zijn de kosten van de daadwerkelijke printcartridges. De kosten per print zijn een stuk duurder dan andere draagbare printers.

Dit komt voornamelijk omdat de Fuji Instax SQ-film complexe technologie gebruikt die duur is om te produceren – de meeste andere merken printers gebruiken een ZeroInk-systeem.

Een cartridge van 10 SQ-afdrukken kost ongeveer $ 17, of $ 1,70 per afdruk, dus het is het beste om selectief te zijn in wat u uiteindelijk afdrukt. Mijn advies is om in bulk te kopen, omdat Fuji grotere dozen met maximaal vier 10x printcartridges aanbiedt.

Er zijn ook een paar verschillende varianten van de Fujifilm Instax SQ instant film die verschillende gekleurde frames op de afdruk hebben.

Over het algemeen zou een draagbare printer als deze een ideaal cadeau zijn – ik weet dat ik er graag een zou ontvangen deze kerst!

Controleer de huidige prijs

Fuji Instax Share SP-3 Beoordeling | Conclusie

Een van de beste dingen van de Fujifilm Instax Share SP-3 draagbare printer is dat u direct uit de doos uw eigen afbeeldingen binnen enkele minuten kunt afdrukken – de installatie is in feite sneller dan de beste fotoprinter voor thuis.

Ik weet dat ik het persoonlijk erg inspirerend vond om mijn (belachelijke hoeveelheid) afbeeldingen op mijn telefoon door te nemen en mijn beste foto’s meteen af te drukken.

Het hebben van een draagbare printer zoals de SP-3 opent creatieve toepassingen en al snel zult u projecten bedenken voor uw afdrukken. Stel je voor dat je papieren fotoboeken maakt, een mini-tentoonstelling in je kleinste kamer of zelfs afbeeldingen afdrukt om je reisdagboekvermeldingen te begeleiden.

Ik gaf een Instax draagbare printer aan mijn tienerdochter, samen met een zwart getinte schetsboek, een lijmstick en een zilveren gelpen. Het is nu aan haar wat ze wil documenteren en onderzoeken.

De Fujifilm Instax Share SP-3 is een briljante draagbare printer die er geweldig uitziet en old-school wetenschap combineert met high-end technologie. Het resultaat is een perfecte metgezel voor uw fotografische reis en opleiding.

DscF6154

Fujifilm Instax SP-3

Zet uw smarphone-foto’s om in leuke instantafdrukken terwijl u onderweg bent.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen