Fujifilm Instax SQ6 Instant Film Camera Test

FacebookPinterestDelen

Fujifilm Instax-camera’s kunnen worden gerekend tot de beste instantcamera’s op de markt en het is verbazingwekkend hoeveel iteraties er zijn.

Tijdens een recente reis naar Japan was ik onder de indruk van tientallen verschillende thema’s die werden toegepast op de bestaande Fujifilm Instax-camerareeks. Hello Kitty, Minions en natuurlijk Pokemon-thema’s werden toegevoegd om de cameralichamen eruit te laten zien als geanimeerde wezens. Een slim marketingidee gezien het volgende dat die specifieke merken hebben, vooral in Japan.

Aan de andere kant van het ontwerpspectrum bevindt zich de Fujifilm Instax SQ6 instant film camera. Dit is de eerste Instax camera die de nieuwe Fujifilm Instax Square film gebruikte ten opzichte van de traditionele Instax Mini film.

DscF7057
Fujifilm Instax SQ6

Leuke en betaalbare instant camera die modern is met een retro vibe. Vierkante film is nostalgisch en uniek.

Controleer de huidige prijs

Als het gaat om ontwerp, is de camera erg vierkant en zeer simplistisch en repliceert op geen enkele manier een animatiepersonage.

De Fujifilm Instax SQ6 is een zeer eenvoudige shoot en print versie van een Instax camera. Er is geen digitaal hybride systeem zoals in andere Instax-modellen waarmee u een voorbeeld van de afbeelding kunt bekijken voordat u ervoor kiest om deze af te drukken of te verwijderen.

… toch is er iets heel analoogs aan het fotograferen van een beeld en gebonden zijn aan wat er uitprint.

De grootste aantrekkingskracht van deze camera is de Fujifilm Instax Square film die meer printruimte biedt en het mogelijk maakt om meer verhalen vast te leggen.

De andere aantrekkingskracht is misschien wel de speciale Taylor Swift-editie die voor een hogere prijs is uitgebracht dan de standaardversie, waardoor dit de beste camera is voor een 11-jarige die van T-Swizzle houdt!

Veel dank aan Instax Australië voor het leveren van de review unit.

Inhoudsopgave

Fujifilm Instax SQ6 Technische Gegevens

Pros

 • Onmiddellijke bevrediging met direct afdrukken
 • Goed ontworpen met goede ergonomie en riemondersteuning
 • Eenvoudige functies die voor iedereen geschikt zijn om te gebruiken
Tegens

 • Geen oplaadbare batterij
 • Kostbare verbruiksartikelen
 • Verkrijgbaar in Blush Gold, Pearl White, Graphite Grey en Taylor Swift Black
 • Automatische belichtingsregeling
 • Meerdere opnamemodi
 • Stroboscoop gekleurde filters
 • Intrekbare lens op F1/12.6
 • Zelfontspanner
 • 118,7 mm x 128,1 mm x 58,1 mm (4,7″ x 5,0″ x 2,3″)
 • 393 g/13,9 oz. (zonder batterij, riem en filmpakket)
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Fujifilm Instax SQ6 test

De Fujifilm Instax SQ6 heeft een geweldige bouwkwaliteit en design.

In tegenstelling tot sommige van de eerdere modellen van de Fujifilm Instax-camera’s die licht en dun aanvoelden, is de Fujifilm Instax SQ6 vrij stevig en zwaar.

Het voelt oversized aan als je hem vasthoudt, maar als je kijkt naar de grootte van de Fujifilm Instax Square filmcartridge die je in de camera moet laden, is het formaat logisch.

Het is een zeer vierkante camera, misschien om de introductie van de nieuwe vierkante film na te bootsen.

De vierkantheid van de camera wordt iets verzacht door de lichtcurves aan de randen. De voorkant van de SQ6 wordt gedomineerd door een grote zilveren ring die de intrekbare lens vasthoudt die verschuift als reactie op de selectie van verschillende opnamemodi.

Dit gebied bevat ook een glijdende lensafdekking en een kleine selfiespiegel om maak het maken van selfies gemakkelijker.

De ontspanknop bevindt zich aan één kant van de lensring en is gelijk met de camerabehuizing om onbedoeld indrukken te voorkomen.

De rechterbovenhoek is voorzien van een flitser waaraan gekleurde filters kunnen worden bevestigd (deze zijn inbegrepen) om een ander effect te bereiken op de afbeeldingen.

Elke kant van de camera heeft een stevige metalen nok voor het bevestigen van de meegeleverde Fujifilm-camerariem.

De band is van een goede lengte om de camera aan de voorkant klaar te houden om op ooghoogte te brengen. Het is ook eenvoudig te bevestigen en gemakkelijk te bevestigen.

De achterkant van de Fujifilm Instax SQ6 heeft een duimsteun en een getextureerd oppervlak voor betere grip.

De Fujifilm Instax SQ6 ziet er uit stijlvol en modern met enkele hints van retro styling – zeker gezien het sterke gebruik van geometrische vormen.

De achterkant van de camera wordt ingenomen door de grote vierkante deur die wordt gebruikt om nieuwe filmcartridges te installeren of gebruikte te verwijderen. Aan de ene kant hiervan zijn een modus, zelfontspanner en flitsknop.

Aan de bovenkant van deze achterkant van de camera zijn er kleine diagrammen van de verschillende opnamemodi en deze worden aangegeven door kleine LED-lampjes.

Rechts van de klep van de filmcartridge bevindt zich de optische zoeker en een duimsteun voor meer grip bij het vasthouden van de camera. Ten slotte is er bovenop de camera de vilten sleuf waar de afgedrukte film uitwerpt.

Ergonomie & Handling

Voorkant van de Fujifilm Instax SQ6

De Fujifilm Instax SQ6 wordt compleet geleverd met een flitser, selfiespiegel en intrekbare lens.

De voor- en achterkant van de camera hebben kleine groeven geëtst in de gegoten plastic behuizing. Wanneer u de camera in de traditionele of selfie-modus houdt, biedt dit een grotere hoeveelheid grip, vooral in combinatie met de uitstekende duimgreep aan de achterkant van de camera.

Gezien de grootte en het gewicht van de Fujifilm Instax SQ6 ben ik blij dat hij wordt geleverd met een meegeleverde nekband. Om het voor een lange periode met de hand vast te houden, zou enige spanning veroorzaken.

Ik ben gewend dat camera’s een zoeker hebben in het midden van de camerabehuizing of helemaal links van de afstandsmeterstijl. Deze camera heeft alleen een optische zoeker en bevindt zich uiterst rechts van de camerabehuizing.

Ik vond dit nogal een ongemakkelijke plaatsing gezien het feit dat ik de camera met mijn rechterhand aan dezelfde kant van de camera houd.

De knoppen zijn van een geschikt formaat en zijn gelijk met de camerabehuizing om onbedoeld indrukken te voorkomen.

Met de Mode-knop op de Instax SQ6 kun je een van de zeven modi selecteren. Hoewel een verandering in de opnamemodus verandert hoe de intrekbare lens beweegt om scherp te stellen, verandert dit niets aan het beeld in de zoeker.

Voor mij resulteerde dit erin dat sommige foto’s een dichterbij onderwerp buiten beeld hadden. Na wat oefenen krijg je echter gemakkelijk onder de knie hoe dichtbij of ver weg je moet staan om een volledig ingelijste opname te krijgen.

Focus prestaties

Foto's gemaakt met de SQ6

De Fujifilm Instax SQ6 produceert heldere beelden met of zonder gebruik van de flitser.

De Fujifilm Instax SQ6 heeft een automatisch scherpstelsysteem waarmee de scherpstelling kan worden verkregen.

Gezien het feit dat het diafragma op deze camera een vaste f / 12.6 is, zal alles van ongeveer een meter tot oneindig scherp zijn – dat is op voorwaarde dat er goed licht is en dat het onderwerp of de camera niet beweegt.

Prestaties bij weinig licht

De Fujifilm Instax SQ6 biedt twee manieren om het licht te regelen bij het fotograferen bij weinig licht. De eerste is door het gebruik van de ingebouwde flitser die kan worden onderdrukt of altijd aan kan staan.

De flitser kan ook de toevoeging van fysieke gekleurde filters ondersteunen die bij de camera worden meegeleverd.

De tweede manier om het licht te regelen, is door de functieknop Modus te gebruiken om de L-optie te selecteren, waardoor het beeld aanzienlijk lichter wordt.

Dit is geen echte ISO-wijziging en heeft geen invloed op het vermogen van de camera om bij weinig licht te functioneren. Nogmaals, dit is een echte analoge opname-ervaring waarbij het hebben van de juiste verlichting cruciaal is.

Beeldkwaliteit

De Fujifilm Instax SQ6 produceert scherpe beelden met een goed contrast.

De beeldkwaliteit van het assortiment Fujifilm Instax camera’s is vrij goed en die van de Fujifilm Instax SQ6 is niet anders.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit soort direct afgedrukte afbeeldingen niet van een hoge resolutie zullen zijn. Dit is vooral het geval voor beelden die bij weinig licht zijn gemaakt, waar beeldruis duidelijk is.

Beelden gemaakt bij goed licht en van een goede afstand zijn relatief scherp en helder, maar de kleinste hoeveelheid camerabewegingen zal in het uiteindelijke beeld verschijnen.

Met de prints van deze Instax camera worden de kleuren nauwkeurig gereproduceerd en is het contrastniveau goed. Bij minder licht kunnen de contrastgebieden overvloeien en een modderige kwaliteit geven aan de afgedrukte afbeelding.

Overall Prestaties

Ondanks de grotere film is de Fujifilm Instax SQ6 gemakkelijk te hanteren.

De Fujifilm Instax SQ6 is een andere geweldige toegang tot het Fujifilm Instax-camerabereik – vooral gezien het feit dat het de eerste camera van Fujifilm om in het vierkante formaat af te drukken.

De grotere film heeft geen invloed gehad op de totale grootte van de camera, in tegenstelling tot de Fujifilm Instax Wide, een gigantische camera die twee handen nodig had om te fotograferen.

De Instax SQ6 wordt geleverd met een basisbereik van functies en opnamemodi die perfect zijn afgestemd op het beoogde doel en de algehele analoge functionaliteit.

Er is de mogelijkheid om de belichting vooraf of voor te verduisteren en / of een flitser te gebruiken, afhankelijk van uw lichtomstandigheden. Andere modi zijn Auto, Landschap, Macro en zelfs een dubbele belichtingsmodus.

De SQ6 zal zelfs pas de brandpuntsafstand aan wanneer selfiemodus is geselecteerd om te compenseren voor hoe ver weg je de camera vasthoudt voor een dergelijke opname.

Waar voor je geld

De Fujifilm Instax SQ6 verkoopt voor ongeveer US $ 100, waardoor hij in het midden van de prijsklasse voor alle Fujifilm Instax-camera’s staat.

Persoonlijk denk ik dat dit een eerlijke prijs is voor zo’n leuke kleine camera dat geeft je een fysieke afdruk en blijvende herinnering aan een moment in de tijd.

De keerzijde van de prijs van elke Fujifilm Instax camera is de kosten van verbruiksartikelen.

De kosten van de Fujifilm Instax film zijn altijd het overwegen waard voor wie een Instax camera wil kopen. Voor een 10-pack Fujifilm Instax Square-film kun je verwachten dat je ongeveer US $ 12 betaalt.

Dit is nog duurder dan de Fujifilm Instax Mini 10 packs, maar je krijgt natuurlijk een groter filmformaat met de vierkante film.

Een andere overweging bij de Fujifilm Instax SQ6 is dat deze niet oplaadbaar is, maar eerder twee CR2-batterijen gebruikt.

Misschien was dit een keuze van Fujifilm om de totale kosten van de camera in de detailhandel laag te houden, maar het lijkt vreemd gezien de beschikbaarheid van oplaadbare batterijtechnologie via USB-minikabels.

Controleer de huidige prijs

Fujifilm Instax SQ6 Review | Conclusie

Ik vind het erg leuk om de Fujifilm Instax camera’s in handen te krijgen en te fotograferen, en de Fujifilm Instax SQ6 is geen uitzondering.

Ik hou van de simplistische analoge aard van de camera omdat ik meer moet nadenken over mijn compositie en belichting dan bij het fotograferen met een digitale camera.

De foto die ik maak is de afdruk die ik krijg – net als in de filmtijd.

Ik kon deze camera zien die geschikt was voor elke demografie, inclusief kinderen die voor het eerst fotografie leerden en jonge mensen op een feestje die leuke foto’s maakten om tijdens het evenement op de koelkast te plakken.

Ik heb zelfs Fujifilm Instax-camera’s gebruikt in mijn evenementenfotografie op een 21e verjaardagsfeestje waar gasten de foto konden maken en in een leeg boek konden plakken met een boodschap aan de jarige. Op momenten als deze biedt het onmiddellijke bevrediging.

Bovenal is de Fujifilm Instax SQ6 een leuke instap-Instax-camera met een groter afdrukformaat dat diegenen zal behagen die vonden dat de Fujifilm Instax Mini-afdrukken te klein waren.

DscF7057
Fujifilm Instax SQ6

Leuke en betaalbare instant camera die modern is met een retro vibe. Vierkante film is nostalgisch en uniek.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen