Gary Sheppard

Mijn naam is Gary Sheppard en ik ben een reclamefotograaf gevestigd in Sydney.
Ik ben oorspronkelijk opgeleid als ecoloog, maar ik ben begonnen in de fotografie via een willekeurig gesprek met een collega.

Het leven werkt vaak zo. Een toevallige ontmoeting kan je toekomst veranderen.

Hoe dan ook, ik fotografeer al meer dan 30 jaar reclamefotografie. Ik ben niet gespecialiseerd in iets in het bijzonder.

Zolang het een goede briefing is en me mijn tanden laat zetten in iets uitdagends, ben ik er klaar voor.

Ik vind het echter vooral leuk om auto’s, luchtvaart en portretten te fotograferen.

Ik gebruik meestal middenformaat, maar zak naar 35 mm als de klus het vereist. Ik heb een Pentax 645z setup waar ik van hou.

Voor reizen en banen die 35mm vereisen, stap ik over van Canon naar Sony. Ik ben al tientallen jaren een Canon-gebruiker, maar ik heb het gevoel dat de tijd is gekomen om te ruilen. In vergelijking met Sony heeft Canon superieure ergonomie en algemeen ‘gevoel’, maar voor mij is de bottom line beeldkwaliteit, en in mijn ervaring loopt Sony voorop.

Ik zal in de toekomst Sony-lenzen toevoegen, maar omdat ik al vele jaren canon-gebruiker ben, heb ik nog steeds veel Canon-glas. Ik gebruik een adapter totdat de overgang is voltooid, maar om eerlijk te zijn, is de autofocus op elke adapter die ik heb geprobeerd vrij ongeïnspireerd. Het werkt prima voor portretten, stillevens of iets dat niet snel beweegt, maar voorlopig behoud ik mijn Canon 5D Mark III als back-up.

Ik was een beetje huiverig voor de levensduur van Sony spiegelloze camera’s, maar de afgelopen jaren hebben ze een pak slaag gekregen en hebben ze me nooit in de steek gelaten. Natuurlijk heb ik altijd back-upcamera’s op elke klus, dus als er een afhaakt, zou het geen dealbreaker zijn. En tenslotte zijn de meeste camera’s tegenwoordig verouderd en na ongeveer drie jaar aan vervanging toe, dus een superlange levensduur is niet een van mijn zorgen. Niet zoals vroeger, toen van een ‘Blad of Sinar’ werd verwacht dat hij een leven lang meeging.

Zoals veel fotografen ben ik de afgelopen jaren ook in video gestapt. Daar gebruik ik sony ook voor. Ik gebruikte de a7RII maar heb net een a6300 opgehaald met een Moza Aircross stabilisator, SmallHD-monitor en Rode Videomicro microfoon.

Wat een geweldige combinatie.

Ik gebruik dat voor kleinere klussen als het alleen ik en een assistent zijn. Maar als het een echte TVC is met een crew, huur ik een DOP in met een Rode camera, plus een soundie, etc. – maar dat is een ander verhaal.

De uitrusting die ik gebruik:

Ik heb het grootste deel van mijn carrière Broncolor-flitsapparatuur gebruikt, maar heb dat onlangs aangevuld met Godox-flitsers. Godox-apparatuur lijkt goed gemaakt en heeft de afgelopen jaren foutloos gepresteerd. Ik hou van hun lichtgewicht en draagbare aard. Moet zeggen dat ik een beetje over het sjouwen ben met enorme vloerpakketten, tenzij ik de uitvoer echt nodig heb.

Godox heeft ook het voordeel van het gebruik van Bowens-adapters, dus lichte vormers zoals zachte dozen, borden, honingraten, para’s enz. zijn overvloedig en goedkoop. Dus wat de klus ook vereist, het is gemakkelijk om ze in te slaan.

Ik heb onlangs verschillende Yongnuo-flitsers meegenomen voor een bepaalde klus en ik gebruik ze als kleine invullingen (maar niet vaak).

De flitsversnelling die ik momenteel heb, is als volgt:

Broncolor Pulso 8. Een ouwe maar een goodie.
Enorme kracht en gaat gewoon jaar na jaar. Ik gebruik het nu echter zelden omdat het een ton weegt en voor het grootste deel van mijn werk wordt overmeesterd.

Broncolor Pulso 4. Zelfde als hierboven.

Broncolor Scoro jaren 1600. Een aanpasbaar, capabel, all-purpose flash pack.

Broncolor Graffit A2 (x2). Ook een beetje opschieten maar nog steeds goed functioneren en het werk doen.

Broncolor Compuls (x2). Nogmaals, deze pakketten zijn oud, maar ze doen het werk en blijven gewoon werken en werken.

Broncolor Pulso flitskoppen (x10). Modellen 2, 4 en 8.
Plus veel lichte shapers. staat etc.

Godox Wistro AD360 (x5). Super draagbare, langdurige batterij aangedreven flitsers met veel lichtvormende adapters. Erg handig wanneer er geen enorme hoeveelheden licht nodig zijn. Grebij voor portretten. Vooral op locatie.

Godox AD600 (x2). Handig wanneer er op locatie meer stroom nodig is.
Ik voeg er ook twee samen via de dubbele adapter in de ene AD-H1200 watt kop. Vooral handig in combinatie met een para.

Yongnuo YN-560 IV snelheidslichten (x7). Handig voor het plaatsen in krappe ruimtes of het krijgen van ultrasnelle flitsduur.

Godox X1 en Cactus Transceiver V6: In combinatie maken ze flitssynchronisatie mogelijk tot 1/4000 op middenformaat en 1/8000 op 35 mm.

Middenformaat uitrusting:

Pentax 645Z. Wat een geweldige camera. Ik heb gebruikt ‘Blads en Fasen, maar geef de voorkeur aan de Pentax.
Zulke zijdezachte vijlen. Oerdegelijke betrouwbaarheid. 3FPS. Pittige focus. Weerbestendig. En met een enorm scala aan lenzen (zowel huidige als legacy).

Lenzen:

Pentax FA 80-160mm f/4.5

Pentax FA 35mm f/2

Pentax FA 75mm f/2.8

Pentax FA 45-85mm f/4.5

Pentax FA 120mm f/4

Pentax DFA 50mm f/1.4

Pentax FA 150mm f/2.8

Pentax 75mm f/2.8 LS
Pentax A SMC 300mm f/4
Pentax 1.4X converter A

Pentax 2X converter A

35mm:

Sony a7R II. Solide en betrouwbaar. De levensduur van de batterij is niet geweldig, dus ik heb de power grip om dat te omzeilen.

Canon 5D Mark III. Deze camera wordt een beetje oud, maar ik houd hem in de buurt omdat hij werkt met de Camranger-afstandsbediening via een iPad. Het is handig in sommige situaties. Of als ik heel snel scherpstel nodig heb met mijn Canon objectieven.

Canon 1Ds Mark III. Nogmaals, een vrij oude camera, maar handig voor timelapses in combinatie met een Promote Systems-controller.

Terwijl ik overstap van Canon naar Sony, gebruik ik een adapter met de vloeiende lenzen. Ik houd ze ook in de buurt voor het geval Canon besluit om met iets up-to-date te komen en ik zal overwegen dat te kopen.
Metabones adapter T mk iv Canon naar Sony

Canon 70-200mm f/2.8L IS II

Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II

Canon 24-70mm f/4.0L ii USM

Canon 16-35mm f/2.8L ii USM

Canon 24mm f/1.4L ii USM

Canon 50mm f/1.2L USM

Canon 85mm f/1.2L USM

Video:

Sony A6300. Wat een geweldige kleine camera. 4K @ 25FPS en 1080P bij 100FPS.
Sony OSS 50mm f/1.8

Sigma 16mm f/1.4

Sony E18-55mm f/3.5-5.6 OSS

Sony E35mm f/1.8

Moza Aircross stabilisator met cross arm steunen en wifi afstandsbediening. Perfecte parter voor de a6300
Kleine HD 5 inch Focus Monitor. Geweldige monitor om bij daglicht te bevestigen aan de cardanische ophanging.
Rode Videomicro microfoon. Lichtgewicht en geweldige geluidskwaliteit om te bevestigen aan de stabilisator dwarsarm voor run-and-gun.
Voor meer betrokken videoproducties:
Audio Technica ATR 3350 lavalier | microfoons (x2)
Rode NTG3 Shotgun Mike
2 x audio Technica AT899 Condensator Lavalier Microfoons
Zoom H6 Geluidsrecorder

Zoom H6 Bidirectionele microfoonbevestiging

Tascam DR100 recorder |

Sony MDR7508 Hoofdtelefoon

Diverse uitrusting:

Go Pro Hero 5 zwart

Sony RX100 iv

DJI Mavic drone |

Apple Mac Pro met 30- en 24-inch Dell-beeldschermen
Apple MacBook pro 15-inch laptop
Apple iPad

Apple iPad Pro

Camranger afstandsbediening via iPad
Miops externe trigger voor camera en/of flitsers
Systeemcontroller promoten
C-stands, Manfrotto stands en gieken, reflectoren, lichtvormers: Letterlijk een vrachtwagenlading. Te veel om op te noemen.

www.garysheppard.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief limited-time kortingen.

Lees hier meer