GearPack Minimalist Camera Bag Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Tegenwoordig hebben fotografen een ongelooflijk scala aan cameratassen om uit te kiezen, en met zoveel keuzes kan het zeker behoorlijk overweldigend zijn.

Sommige tassen zien er geweldig uit op Instagram, maar zullen eigenlijk onpraktisch of onnodig zwaar zijn wanneer je ze daadwerkelijk nodig hebt om in het veld te functioneren.

De GearPack verschijnt vers op Kickstarter en is een minimalistische cameratas van een klein team in San Francisco en Australië dat bekend staat als Oobo Bags.

Het heeft de duurzaamheid van een zwaargewicht tas, maar in een lichtgewicht en comfortabel pakket dat je zeker zult waarderen!

GearPack - De minimalistische cameratas

GearPack – De minimalistische cameratas

Superlicht, goed ontworpen en robuust, vliegend onder de radar als een camerarugzak door er slank en minimaal uit te zien.

Controleer de huidige prijs

Door fotografen te onderzoeken en te vragen wat ze zoeken en nodig hebben, kon Oobo de functies kiezen die we eigenlijk wilden en alles wat onnodig was vanaf het allereerste begin weglaten.

Low key, maar zorgvuldig ontworpen en vervaardigd, Oobo heeft een no-fuss rugzak ontwikkeld die alles doet wat we nodig hebben om te doen, maar in een vrij eenvoudig, maar toch stijlvol en elegant pakket.

Omdat ik het geluk heb om een van hun eerdere pre-productievarianten te ervaren, ben ik blij te kunnen zeggen dat ik mijn tijd met deze minimalistische cameratas zeker heb gewaardeerd.

Zie hieronder wat ik te zeggen heb in deze niet-minimalistische review!

Inhoudsopgave

GearPack – De minimalistische cameratas Specificaties

De GearPack en zijn grotere broer of zus de GearBag (lancering beg)

De GearPack en zijn grotere broer de GearBag (lancering beg)

Pros

 • Zeer licht van gewicht
 • Veel traagschuim voor veel comfort
 • Handige interne en externe compartimenten
 • Slijtvaste waterbestendige materialen
 • Kan in de Oobo GearBag worden geplaatst
Tegens

 • Misschien een beetje klein voor mensen met een lot van uitrusting – pak slim in!
 • Ritsen zijn niet weerbestendig
 • Bagageriemen kunnen niet worden verwijderd of weggestopt
Controleer de huidige prijs

GearPack Specificaties:
Max Capaciteit: 14L (geschat)
Externe grootte: 38 x 28 x 13 cm (15 “x 11” x 5,5 “)
Gewicht: 600g (1.3lbs)
Laptophoes: tot 13″ laptop of tablet
Compatibel met Oobo’s aankomende project de GearBag

GearBag Specificaties:
Externe grootte: 51 x 35 x 27 cm (20 “x 13,7” x 10,6 “)
Gewicht: 2.6kg (5.7lbs)
Laptop sleeve: tot 13″ (of 15-17″ indien geen gebruik makend etui)
Wielen: 2x 180mm (7″ diameter)
Handgreep uitbreiding: tot 1,1 m (43″)
Release: beg

 • Discreet minimalistisch ontwerp
 • Weerbestendige materialen
 • Slijtvast Colourfast 600D Polyester
 • Binnenzakken
 • Laptop/Tablet Etui
 • Externe cargoriemen
 • Gewatteerde schouderbanden met geheugenkaartzak
 • Gewatteerde handgreep
 • Hangende Tab
 • Airmesh Achterpaneel
 • Externe flessenzakken
 • Verwijderbare verdelers en intern ritsvak
 • YKK Ritsen
 • Snel toegankelijk vak

Bouw &uiterlijk

Handig formaat - de GearPack is niet te groot of omvangrijk, maar ook zeker niet te klein voor dagelijks gebruik.

Handig formaat – de GearPack is niet te groot of omvangrijk, maar ook zeker niet te klein voor dagelijks gebruik.

Opzettelijk discreet en simplistisch in stijl en bouw, vraagt de GearPack geen aandacht en weegt je ook niet op zware materialen.

Echter, alleen omdat Oobo de dingen eenvoudig en discreet houdt, betekent niet dat ze hoeken snijden met betrekking tot geselecteerde materialen en bouwkwaliteit.

Gebouwd met slijtvaste, niet-vervagende Colourfast 600D Polyester met waterbestendige eigenschappen en verstelbare schouderbanden van traagschuim, is de GearPack een uiterst comfortabele, lichtgewicht en aanpasbare rugzak.

De GearPack features YKK ritsen door de hele build en dubbele stiksels waar het er het meest toe doet. Houd er echter rekening mee dat de ritsen niet weerbestendig zijn – water zal niet vrij doorstromen, maar in een langdurige stortbui kan het naar binnen sijpelen.

De bouwkwaliteit is geweldig geweest op dit pre-productiemodel - en het zal nog beter zijn in de finale!

De bouwkwaliteit is geweldig geweest op dit pre-productiemodel – en ongetwijfeld zal het nog beter zijn in de finale!

De GearPack is verkrijgbaar in zwart of grijs en heeft veel traagschuimvulling om het te allen tijde comfortabel te houden. De extra riemen zijn een sterk en soepel materiaal met zwemvliezen in de stijl van de veiligheidsgordel met gemakkelijk verstelbare schuifjes voor snelle aanpassingen onderweg.

De tas zelf heeft een stevige structuur en behoudt zijn vorm, of hij nu rechtop zit of plat ligt, maar omdat hij ook is gemaakt van zachtere materialen, kun je overpakken wanneer je hem nodig hebt – niet beperkend met rigide beperkingen.

De GearPack is ontworpen om gemakkelijk in de GearBag te passen.

De GearPack is ontworpen om gemakkelijk in de GearBag te passen.

De vorm en het ontwerp van de GearPack is gemaakt om ook goed te combineren met een ander project waar Oobo Bags aan heeft gewerkt, de GearBag – een tas op wielen die is ontworpen voor reizen, studenten en mensen die pendelen met zwaardere ladingen. Ik zal later in dit artikel meer in detail treden over de GearBag.

Het handhaven van een gezonde balans tussen eenvoud en comfort, terwijl het handhaven van hoge normen van kwaliteit en materialen zeker een geweldige mix is in elke context – Oobo heeft dit gedaan met beide tassen!

Uiterlijke kenmerken

De Cargo-riemen breiden zich uit om rond omvangrijkere ladingen te kunnen lusen. Langere instelbaarheid zou echter fijn zijn!

De Cargo-riemen breiden zich uit om rond omvangrijkere ladingen te kunnen lusen. Langere instelbaarheid zou echter fijn zijn!

De GearPack heeft misschien een minimalistische benadering in uiterlijk en gevoel, maar het heeft een mooi aantal functies eromheen.

Je zult de dikke vulling waarderen die tegen je persoon rust, terwijl de met traagschuim gewatteerde schouderbanden zich als een warme knuffel om je heen wikkelen. Dit alles ondersteunt het fysieke en emotionele gewicht in de rugzak zelf, terwijl de Airmesh helpt om het niveau van warmte te beheren en de hele dag comfort te creëren terwijl je onderweg bent.

Verborgen in die prachtig gewatteerde schouderbanden, vind je een verborgen zak ingebouwd om geheugenkaarten of een foto van een geliefde in op te bergen (suggestie: een foto van de GearPack – je nieuwste liefde). Snelle en gemakkelijke toegang tot geluk onderweg!

Je vindt op de bovenkant van de GearPack een royaal gewatteerde handgreep samen met een kleiner ophanglipje dat aan de bovenkant is toegevoegd. De handgreep heeft een laag neopreen ingebouwd in de onderkant voor extra kracht en comfort.

Sterke en zachte bovenhandgreep, onderste laadbanden, een ophanglus en verborgen kaarthouder in de schouderriem!

Sterke en zachte bovenhandgreep, onderste laadbanden, een ophanglus en verborgen kaarthouder in de schouderriem!

Rond de rugzak zijn de fantastische YKK-ritsen die gemakkelijk soepel langs de rails glijden, waardoor de clamshell-achtige rugzak wordt geopend om toegang te bieden tot het vrij grote hoofdvak aan de binnenkant.

Aan de onderkant van de minimalistische cameratas bevindt zich een paar externe verstelbare laadriemen voor omvangrijkere items zoals uw statief, een slaapzak, stinkende gymhanddoek, winterjas of luie puppy. Hopelijk zorgt het uiteindelijke model wel voor een langere band.

Momenteel ontbreekt in mijn versie (maar zal worden opgenomen in het uiteindelijke productiemodel) is een snel toegankelijke zak om je iPhone of wat geld en tot mijn vreugde flessenzakken te passen!

(Als je een van mijn Sling-recensies hier op Shotkit hebt gelezen, weet je dat ik een groot voorstander ben van de meegeleverde flessenzakken op elke tas!)

Interieur kenmerken

Aanpasbaar interieur met sterke gestructureerde scheidingswanden standaard in de GearPack.

Aanpasbaar interieur met sterke gestructureerde scheidingswanden standaard in de GearPack.

Hoewel het snel toegankelijke vak u toegang kan geven tot uw telefoon of extra geld, is het hoofdvak alleen toegankelijk via de hoofdritsen en is het een vrije en open ruimte die is ontworpen voor plat gebruik.

Beginnend met het hoofdvak, vindt u de bekende verstelbare interne scheidingswanden. Er zijn twee verdelers over de volledige lengte die op twee plaatsen zijn gesegmenteerd om schuine bochten of een formatie van een eenvoudige T- of I-configuratie mogelijk te maken, evenals een paar kortere verdelers om de grotere gebieden af te snijden.

De verdelers zijn niet alleen gewatteerd, maar ook gestructureerd. Dit helpt verzakkingen te beperken terwijl je uitrusting onderweg is, en het’s veel gemakkelijker om opnieuw te configureren naar uw behoeften met minder floppy-gedoe.

De extra mesh-zakken en zakjes die de binnenkant van het hoofdachterpaneel sieren, hebben YKK-ritsen om ze veilig te houden. Afgebeeld is het pre-productiemodel met verduisterde elastische zakjes, maar de uiteindelijke release zal daar in plaats daarvan mesh-zakken hebben.

De compartimenten op het achterpaneel van de GearPack kunnen op verschillende manieren worden gebruikt!

De compartimenten op het achterpaneel van de GearPack kunnen op verschillende manieren worden gebruikt!

Het interieur heeft ook een grijze kleur in plaats van zwart om de zichtbaarheid van je uitrusting te helpen.

U ontvangt ook een afneembaar klittenband mesh ritszakje ter grootte van een portemonnee dat kan worden verplaatst naar elk zacht oppervlak in het hoofdvak.

En de laatste belangrijke functie die het vermelden waard is, is het extra laptop- en tabletvak dat Oobo op het uiteindelijke model zal introduceren. U voorzien van veilige opslag en transport van uw 13″ laptops of tablets.

Opslagcapaciteit

De hond is klaar voor een dagje avontuur in de bergen, en dat geldt ook voor de GearPack!

De hond is klaar voor een dagje avontuur in de bergen, en dat geldt ook voor de GearPack!

De GearPack is ontwikkeld als een kleine lichtgewicht rugzak die kan worden gebruikt op elke manier die u kiest, of het nu gaat om fotografie, leuke dagjes uit, woon-werkverkeer, de sportschool (niet ik!), of als een dagelijkse rugzak – u kunt het aanpassen aan het juiste adres.

Vanaf het begin erg licht zijn is een goed begin, omdat je niet gebukt gaat onder de tas zelf, alleen door wat je besluit mee te nemen (persoonlijke bagage en al).

Over persoonlijke bagage gesproken, ik heb een paar beslissingen voor je genomen (nou ja, ikzelf ..) om je enkele fotografiegerelateerde voorbeelden te geven van de GearPack vol met verschillende systemen.

Full-frame DSLR camera instellen:

 • Canon 5D MkIII
 • Canon 24-70mm f/2.8
 • Canon 50mm f/1.8
 • Canon 600RT Speedlite Flitser
 • HOYA Filters
 • Een statief
 • USB-oplader en kabels
 • Plus verschillende andere items, zoals batterijen, zonnebrillen, enz

Spiegelloze camera-instelling:

 • Sony a7 III
 • Tamron 28-75mm f/2.8
 • Samyang AF 35mm f/1.4 FE
 • Een Godox externe flitser
 • Een Godox zender
 • HOYA Filters
 • Een statief
 • USB-oplader en kabels
 • Plus tal van andere items, zonnebrillen en accessoires

Gevolgd door een opvouwbare drone-opstelling:

 • DJI Mavic Pro drone |
 • DJI Mavic Pro-controller
 • 2x DJI Mavic Pro batterijen
 • DJI Mavic Pro acculader
 • Polar Pro Lens Filters
 • DJI Osmo Zak
 • Een jas
 • Plus tal van andere stukjes en beetjes

Gemengd doel:

 • Sony a7 III
 • Tamron 28-75mm f/2.8
 • DJI Mavic Pro drone |
 • DJI Mavic Pro-controller
 • 2x DJI Mavic Pro batterijen
 • Polar Pro Lens Filters
 • Hondenbak, traktaties en speelgoed
 • Plus tal van andere goodies zoals een USB-oplader, enz.

Gebruiksgemak/Comfort

Hopen vulling op de achterkant van de GearPack en dikke vulling op de schouderbanden betekent een dag lang comfort.

Hopen traagschuim aan de achterkant van de GearPack en op de schouderbanden zorgen voor een dag lang comfort.

Kortom, de GearPack is ontzettend comfortabel en superlicht. Het enige gewicht dat u voelt bij het dragen van de GearPack is uw uitrusting zelf. Opzettelijk lichtgewicht zijn heeft voordelen die onmiddellijk voelbaar zijn!

Geen gebroken ruggen meer van vierlaagse kevlar-battle ready cameratassen klaar om die hardcore treinrit naar kantoor te maken, de GearPack lijkt meer op het kussen dat je lenzen knuffelt terwijl je je schouders gedeeltelijk masseert.

Oké, ik weet dat dat belachelijk is (hoewel een massagetas leuk zou zijn – let op Oobo), maar ik wil er gewoon zeker van zijn dat je heel goed op de hoogte bent, deze tas is comfortabel!

Het is gestructureerd genoeg om niet door te zakken en de schouderbanden zijn gemakkelijk verstelbaar onderweg. Als je iemand bent die extra zware uitrusting draagt en meer items nodig hebt, let dan op de eerder genoemde GearBag om de last van je schouders te verwijderen.

Toegang is gemakkelijk met de YKK-ritsen, maar je moet wel stoppen om toegang te krijgen tot je spullen. Sommigen suggereren zijdelingse toegang, maar om eerlijk te zijn, is het niet altijd nodig. Soms is stoppen om je spullen te halen een geweldige manier om ongelukken te voorkomen of dingen die eruit vallen als je langs rent.

Maar als u onderweg snel bij uw camera wilt, plaatst u de camerabehuizing aan de bovenkant van de tas!

De GearBag X GearPack Combinatie

gearpack-minimalist-camera-bag-8-gear-1 kopie

Oobo heeft ook gewerkt aan een ander project genaamd de GearBag, een reis- en woon-werkverkeersvriendelijke tas gemaakt van duurzaam 600D Nylon en met grote 180 mm wielen, dikke YKK-ritsen en een geanodiseerd aluminium uitschuifbaar handvat. Het moet beg worden gelanceerd – ik kreeg een vroeg prototype met optionele reflectoren.

De GearPack kan naadloos worden gecombineerd met de GearBag door hem eenvoudig in het hoofdvak te schuiven, waardoor het gewicht onmiddellijk van je schouders naar licht in je hand rust.

De GearBag heeft grote wielen die over elk oppervlak glijden en een lange stevige handgreep die het gewicht zo goed verdeelt dat je het onderweg nauwelijks voelt – gemakkelijk de beste wielen die we op een rollende cameratas hebben gezien.

Met de GearPack in de GearBag geladen, heb je nog steeds twee behoorlijke vakken om op te laden met andere dingen. Of als je iemand bent om wat meer in te pakken, gooi dan de zwaardere items in de GearBag en draag de GearPack op je rug.

Met grote wielen en een uitgebalanceerde bouw glijdt hij moeiteloos over alles heen, terwijl hij zware lasten aankan!

Met grote wielen en een uitgebalanceerde bouw glijdt hij moeiteloos over alles tijdens het hanteren van zware lasten!

Neem de last van je schouders en stuur hem in plaats daarvan achter je aan, zodat je fris blijft als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen. Laat de GearBag dan gewoon in het hotel liggen en bewaar wat je nodig hebt in de ultralichte GearPack en ga weer op pad!

De GearBag heeft 3 hoofdvakken, een laptop/tablet etui, meerdere kleinere interne organisatorische vakken en zakjes en een grote zachte handgreep.

Als je net als ik een grotere laptop hebt (dwz: 15,6 “Gaming of groter), past deze nog steeds in het achtervak van de GearBag, alleen past hij niet in het ingebouwde etui … wat prima is als je toch een beschermende laptophoes hebt!

gearbag

(Afbeelding van GearBag geleverd door Oobo Bags)

Alternatieven

In vergelijking met alternatieven staat de GearPack op zichzelf in zijn niveau van comfort en kwaliteit.

In vergelijking met alternatieven staat de GearPack op zichzelf in zijn niveau van comfort en kwaliteit.

Als je iemand bent die andere opties overweegt, is het enige andere vergelijkbare formaat en gewogen aanbod voor de GearPack dat ik onmiddellijk kan bedenken de Lowepro Tahoe BP 150.

Ik heb de Tahoe een aantal jaren geleden gekocht om een speciale drone-tas te zijn, maar ben sindsdien overgestapt op andere opties. Het diende destijds zijn doel en als ik het me goed herinner, was het alleen rechtvaardig paste op mijn Canon 5D MkIII maar puilde veel uit. Het was een strakke pasvorm, vooral met de drone ook ingepakt.

Ter verdediging geloof ik echter dat het is ontworpen voor kleinere dslr’s op instapniveau en mirrorless-systemen, niet voor de grotere full-frame uitrusting. De GearPack past echter graag op een grotere DSLR camera zoals mijn eerder genoemde Canon 5D MkIII.

Waar de grootste verschillen lagen tussen de Tahoe en de GearPack zouden bouwkwaliteit, gevoel en comfort zijn. De Tahoe was bijna net zo licht (800 g) maar had lang niet zoveel vulling of ondersteuning, en de materialen voelden veel goedkoper en zuiniger aan.

De GearPack voelt zeker aan alsof hij sterker, comfortabeler, betrouwbaarder is gebouwd en heeft zeker meer een weloverwogen gevoel (dwz: ontworpen door en voor fotografen).

Waar voor je geld

De GearPack heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Comfortabel, gestructureerd en licht van gewicht!

De GearPack heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Comfortabel, gestructureerd en lichtgewicht!

Momenteel zittend op Kickstarter met een speciaal tarief, is de GearPack zeker goed geprijsd. Zelfs in de volledige retail na de campagne krijgt u een hoogwaardig en veelzijdig product van een gepassioneerd bedrijf.

Geweldige materialen, licht en comfortabel om te dragen en genoeg ruimte om te dragen wat je nodig hebt – dit alles is een geweldige combinatie voor de prijs.

In combinatie met hun aankomende GearBag-project zal dit een geweldige reiscombinatie zijn. Neem de last van je schouders en stuur hem in plaats daarvan achter je aan, zodat je fris blijft als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen.

Laat de GearBag dan gewoon in het hotel liggen en bewaar wat je nodig hebt in de ultralichte GearPack en ga weer op pad! Een echte aanrader, en een koopje voor de Kickstarter prijs.

Controleer de huidige prijs

GearPack – De minimalistische cameratas Review | Conclusie

gearpack-minimalist-camera-bag-11-conclusie kopie

Gebouwd en ontworpen met gebruiksgemak, comfort en functionaliteit in het achterhoofd, maakt de GearPack zeker waar naar Oobo Bags doel om dingen eenvoudig te houden voor de dagelijkse fotograaf, forens en avonturier.

Na nog maar net gelanceerd te zijn op Kickstarter en hun doel op dag één te hebben verpletterd (op naar productie!), Heeft het team van Oobo Bags zeker hard gewerkt om op dit punt te komen – en dat blijven ze doen. Samenwerken met de juiste fabrikanten en materialen gebruiken die voldoen aan de hoge normen van Oobo zou zeker veel tijd hebben gekost.

Maar om dat te zeggen, goede dingen kosten altijd tijd, en wat ik tot nu toe met dit pre-productiemodel heb ervaren, is behoorlijk positief. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe het eindproduct zal evolueren – tot ziens op Kickstarter, Oobo!

GearPack - De minimalistische cameratas

GearPack – De minimalistische cameratas

Superlicht, goed ontworpen en robuust, vliegend onder de radar als een camerarugzak door er slank en minimaal uit te zien.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer