Geeshan Bandara

Hallo. Mijn naam is Geeshan Bandara en ik hou van het documenteren van bruiloften. Ik laat mezelf nooit vergeten dat ik iets mag doen waar ik absoluut van hou voor de kost – en dat al sinds 2011.

Ik heb Canon gebruikt en ben pas in januari 2019 overgestapt naar Sony. Ik hou van het dynamische bereik dat de Sony a7 III biedt en Live View, spiegelloos fotograferen is fantastisch voor de manier waarop ik visualiseer en foto’s maak.

Ik kan heel koppig (en geduldig!) zijn om een heel specifiek beeld te krijgen, wat kan betekenen dat ik al tijden in een ongemakkelijke krappe positie zit. Dat de Sony a7 III licht is, is in dit geval een reddende genade.

Ik gebruik twee Sony a7 III body’s en een HoldFast MoneyMaker Money Buffalo serie dual-camera harnas om ze te dragen. S &M-grappen terzijde, dit is de meest pijnloze manier om twee camera’s te hanteren.

Ik gebruik een mix van zooms en primes en ik ben een beetje lichter geworden sinds ik ben overgestapt naar Sony. De Sony 16-35mm f/2.8 Lens is mijn go-to omdat ik graag echt dichtbij kom. Het is fantastisch voor bruid / bruidegom voorbereiding en strakke knijpen, evenals mijn favoriet: dansvloergekte. Mijn Sony 85mm f/1.8 Lens zit permanent op de tweede Sony a7III body.

Ik heb ook een verscheidenheid aan draagbare ‘gadgets’ in mijn tas die me helpen bij reflecties en andere effecten. Het verandert voortdurend, maar de meest recente iteratie bevat alleen een prisma.

Ik geef er de voorkeur aan dat mijn verlichting minimaal en draagbaar is – slechts twee Godox-flitsers waarvan er één op een monopod leeft en door een assistent wordt vastgehouden. Ik bewaar een paar gekleurde gels in mijn tas om te gebruiken met de flitsers – als de tijd het toelaat.

Software

Ik geef er de voorkeur aan dat mijn workflow zo eenvoudig mogelijk is, zodat ik meer tijd kan besteden aan foto’s waar ik van hou. Ik dump al mijn afbeeldingen en ruim met PhotoMechanic, importeer in Lightroom voor batchverwerking en exporteer wanneer ik klaar ben.

Ik gebruik Photoshop wanneer ik op mijn ‘portfolio’ waardige afbeeldingen moet staan. Ik maak mijn eigen presets en elk portfoliobeeld wordt met zorg behandeld.

MISC

Ik heb altijd amandelen bij me voor energie en blijf gehydrateerd met veel water.

Woorden van advies

Houd het simpel. Vroeger nam ik veel spullen mee, maar dat heb je meestal niet allemaal nodig om goede foto’s te maken. Toen ik me minder zorgen begon te maken over de uitrusting en het volledige potentieel van wat ik heb benutte, begon ik nog meer te bezuinigen.

Wees in het moment, wees je bewust van je omgeving en vooral, veel plezier ermee!

www.geeshan.com | @geeshanb

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer