Georgina Goodwin

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Georgina Goodwin, een documentairefotograaf en Canon Ambassador geboren en gevestigd in Kenia.

Al 12 jaar houd ik me bezig met vraagstukken rondom vrouwen, vluchtelingen, maatschappij en milieu.

Ik ben vooral bekend om mijn werk met het documenteren van vluchtelingen in de Grote Meren en Hoorn-regio’s van Afrika, kanker in Kenia in de afgelopen 5 jaar, mijn verslaggeving van de Westgate-terreuraanslag van september 2013 in Nairobi en mijn beelden van kenia’s geweld na de verkiezingen in 2008.

Ik ben een bijdrager aan Getty Images, Everyday Climate Change en Everyday Extinction, en lid van Women Photograph and African Photojournalism Database, een samenwerking van World Press Photo en Everyday Africa.

Mijn werk is gepubliceerd door NY Times, Elle, Vogue, AFP en vele anderen, en is tentoongesteld op Times Square NYC, Tokyo Japan en het Louvre Parijs onder anderen. Ik was een spreker op TEDx Kakuma Camp, de eerste TED-talks die werden gehouden in een vluchtelingenkamp, en een van de 19 finalistensprekers op TEDx Nairobi 2017.

Ik werk het liefst met weinig apparatuur, zo licht mogelijk. Ik heb 2 camerabody’s – Canon 5D Mark III en Canon 5DS. De 5DS geeft me 50MB bestanden, geweldig voor kwaliteit.

Mijn ‘werkpaard’ lens is de Canon 24-105mm f/3.5-5.6. Het stelt me in staat om snel van het ene moment naar het andere te fotograferen en de brede, medium en close-up te bedekken terwijl het gebeurt. Het is niet zo geweldig bij weinig licht, dus ik gebruik dat meestal op de Canon 5Ds.

Op de Canon Mark III Ik heb meestal mijn andere (favoriete) lens, de Canon 24mm f/2.8 vast, wat superscherp en zeer goed is bij weinig licht, maar ook om van dichtbij en persoonlijk te komen met alle mensen die ik fotografeer.

Als ik meer compressieopnames wil en als ik van veraf dichtbij moet komen op evenementen en voor dieren in het wild gebruik ik mijn Canon 70-200mm f/2.8 lens. Om zoveel dichterbij te komen gebruik ik soms mijn Canon 1.4 Extender (teleconverter), vooral met wilde dieren.

Ik heb ook Canon 24mm f/2.8 die ik gebruik als ik een constante stijl in mijn persoonlijke werk wil en niet snel van hoek en moment hoef te veranderen, en Canon 50mm f/1.4 vaste lenzen voor die zeer ondiepe scherptediepteportretten (voorzichtig zijn om beide ogen scherp te houden).

Als Canon Ambassador mag ik ook de nieuwe Canon EOS R spiegelloze camera gebruiken., Canon’s spiegelloze camera met ongelooflijke mogelijkheden bij weinig licht, en zijn baanbrekende RF-lenzen.

Gerelateerd: Canon EOS R Review hier

Ik haal mijn Canon Speedlight 580EX tevoorschijn voor weinig licht op bruiloften en evenementen / conferenties, omdat het licht er natuurlijk uit moet zien en het omgevingslicht moet complimenteren. Ik gebruik Sandisk Compact Flash en SD-kaarten – de meeste zijn 32GB en 64GB. Al mijn geheugenkaarten zitten in schokbestendige plastic beschermhoesjes, die ik al 12 jaar op moeilijke locaties heb gehad en deze zijn van onschatbare waarde geweest!

Hier is wat achtergrondinformatie over wat er gebeurt in elk van de bovenstaande foto’s:

1. Borstkankeroverlevende Margaret Ngendo, Kiambu, Kenia, juli 2014.
Margaret Ngendo leeft al 32 jaar zonder haar rechterborst.

In 1983 waren er in Kenia geen opties voor kankerbehandelingen. Financieel en omdat ze op het platteland van Centraal-Kenia woont, had Margaret geen andere keuze dan haar borst en de kanker te laten verwijderen. Het is nu al zo lang geleden dat Margaret soms vergeet dat ze ooit ziek was.

Op 85-jarige leeftijd heeft ze 8 kleinkinderen en is blij dat ze in de buurt is om ze te zien groeien.

Gebrek aan bewustzijn, ontoereikende diagnostische faciliteiten, gebrek aan behandelingsfaciliteiten en de hoge kosten van de behandeling leiden ertoe dat 70-80% van de kankergevallen in Kenia pas in de zeer late stadia wordt gediagnosticeerd. Het is de op twee na hoogste doodsoorzaak in Kenia geworden met ongeveer 39.000 nieuwe gevallen per jaar.

2. Keniaanse protesten voor de presidentsverkiezingen van 2007, 3 januari 2008.
Aanhangers van de oppositiepartij Raila Odinga blokkeren Ngong Road – een van de belangrijkste verkeersaders naar het centrum van Nairobi – en verbranden banden en dragen takken als symbolen van vrede. Ze protesteren tegen de vermeende verkiezingsmanipulatie van de presidentsverkiezingen van december 2007 in Kenia.

De Keniaanse crisis van 2007-08 was een politieke, economische en humanitaire crisis die Kenia deed uitbarsten nadat de zittende president Mwai Kibaki werd uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen op 27 december 2007.

De beschuldigingen van fraude werden op grote schaal bevestigd door internationale waarnemers, gepleegd door beide partijen in de el election.

3. Kinderen spelen in een dam in Collum Coal Mine in de zuidelijke provincie van Zambia, 3 mei 2018.
Deze gemeenschappen worden in veel gevallen genegeerd en hun omgeving wordt bedreigd, zoals vervuiling van waterbronnen zoals deze. Ondergronds stralen in de mijnen heeft ervoor gezorgd dat de grondwaterspiegel is gedaald, wat betekent dat er geen schoon water in de ondiepe putten is.

Deze specifieke gemeenschap gebruikt deze dam voor kleding, luiers van baby’s, baden, koken en schoonmaken. Het water heeft een hoog koolgehalte waardoor ze last krijgen van huidaandoeningen.

Oxfam werkt al 12 maanden in winningscentra in het zuiden van Zambia en pleit ervoor dat lokale gemeenschappen niet alleen inkomsten kunnen verdienen door de steenkool aan de oppervlakte te delven zoals ze gewend waren voordat de Chinezen ze stopten, maar dat het mijnbedrijf ten minste één familielid in dienst zou nemen tegen 600-800 per maand.

Om de rechten van de gemeenschappen om te profiteren van de natuurlijke hulpbronnen te herstellen, werkt Oxfam eraan om ten minste 10% van de winst terug te geven aan de gemeenschap voor essentiële diensten zoals klinieken, scholen, wegen, water en sanitaire voorzieningen.

4. Een Ahmara-vrouw ruikt een geurende roos terwijl ze loopt om water te verzamelen in een gebied genaamd Gefet, in Wollo, Noord-Ethiopië, juli 2008.
Deze regio leed in 2008 onder ernstige droogte met 400 mensen en 24.000 dieren die stierven. Maar de Ahmara-boeren in Gefet slaagden er dag na dag in om er met minimaal verlies doorheen te komen, voornamelijk vanwege het feit dat ze minder landbouw- en beweidingsruimte beschikbaar hadden en als gevolg daarvan minder vee te verliezen hadden.

5. 30 seconden oude baby Marian geboren uit Congolese vluchteling Tosha Sangan in Nyarugusu Refugee Camp Main Clinic in het westen van Tanzania, oktober 2017.
Dit is Tosha’s 5e kind nadat ze in 1989 naar het kamp kwam op de vlucht voor geweld en onveiligheid in de Democratische Republiek Congo. Er zijn ongeveer 10 pasgeborenen per dag hier op de kraamafdelingen van het belangrijkste ziekenhuis van het vluchtelingenkamp Nyarugusu – het ziekenhuis is een levensader voor honderdduizenden vluchtelingen zoals Tosha en Tanzanianen die in de buurt wonen.

Nyarugusu’s scholen en kliniek zijn ondergefinancierd en onderbemand, en de kliniek heeft moeite om aan de eisen te voldoen. Elk bed wordt bezet, soms door twee patiënten, en er is een ernstig tekort aan medicijnen vanwege invoerproblemen.

Met een bevolking van het kamp van 150.000, waarvan 80% vrouwen en kinderen, is elke dag een strijd om levens te redden.  Deze foto is genomen in samenwerking met de VN-vluchtelingenorganisatie om de financiering en vluchtelingencrisis in de vluchtelingenkampen van Tanzania te documenteren met als doel het broodnodige bewustzijn en de hoop op meer geld naar de situatie te brengen.

6. Fardouse Ibrahim Aden, 22, heeft een zacht moment met haar jongste kind Ahmed, 1, in de CARE-kliniek in Armale, Oost-Somaliland, september 2018.
Hier kan ze voedingssupplementen krijgen voor haar kinderen die allebei lijden aan ondervoeding als gevolg van de 2-jarige droogte in de regio.

Ahmeds gezondheid is de afgelopen maand toegenomen, maar hij heeft nog steeds voedingssupplementen nodig. Deze foto is gemaakt in samenwerking met CARE International en documenteert voeding en langetermijneffecten van droogte in de autonome regio Somaliland in Somalië. Daar zijn duizenden kinderen onder de vijf jaar ondervoed nadat de Hoorn van Afrika steeds extremer weer kende, van langdurige ernstige droogte tot ernstige overstromingen.

Armale is een klein dorpje midden in de woestijn, op twee uur rijden van de dichtstbijzijnde stad Erigravo. De 1.300 inwoners hebben één gezondheidscentrum dat wordt uitgebaat door CARE.

CARE ondersteunt kinderen en hun moeders met voedingssupplementen en de distributie van hygiënekits aan meer dan 40 vrouwen die regelmatig deelnemen aan hygiëne-bewustmakingssessies waar ze door voedingsdeskundigen worden getraind in het voeden van hun kinderen en het voorkomen van ondervoeding.

7. Een jonge Masai herder jongen loopt met zijn kalveren naar huis door het dorre land van de South Rift in het zuiden van Kenia. Olkiramatian Group Ranch, South Rift, Kenia, februari 2015.
Het Afrikaanse continent is de afgelopen eeuw ongeveer een halve graad opgewarmd en de gemiddelde jaarlijkse temperatuur zal waarschijnlijk tegen 2099 gemiddeld met 1,5-4 ° C stijgen, volgens de meest recente schattingen van het International Panel on Climate Change (IPCC).

Masai-kinderen gaan tegenwoordig niet naar school in het droge seizoen – ze verlaten hun boerderijen met hun vee lang voor zonsopgang om hun vee en geiten water te geven en de grotere afstanden te maken om weiland te vinden voordat het de middagtemperaturen van 40 ° C bereikt.

Jaarlijkse regens zijn nu niet langer gegarandeerd en regen, als het komt, is minder. Dit samen met een toch al droge omgeving, een enorme toename van de bevolking en veestapel, en een toename van het kappen van bomen voor houtskool verergert allemaal de klimaatveranderingsproblemen verder.

8. De Zuid-Soedanese vluchtelingentweeling Jacob en Simon (14) in het nieuwkomerscentrum in de Keniaanse vluchtelingennederzetting Kakuma aan de grens tussen Kenia en Zuid-Soedan.
Ze liepen 21 dagen met hun moeder Adut Akot Ker, 44 en 5 broers en zussen om vanuit Juba in Zuid-Soedan naar Kakuma te komen. Ze zijn getraumatiseerd nadat hun vader en oudste broer werden doodgeschoten toen ze wegliepen van de gevechten.

9. De 45-jarige Amina Suleiman Gas staat tussen de karkassen van haar dode dieren. Somaliland.
De dieren worden opgestapeld voor het verbranden buiten de compound waar ze al 10 jaar woont in het dorp Barwako, 20 km in de woestijn van Anaibo Town, centraal Somaliland.

Vorige week verloor ze 18 van haar dieren, nu blijft ze achter met 12. Ze stuurde het grootste deel van haar vee met haar buurman naar het westen in november 2016 toen de droogte erger begon te worden en ze vreest dat ze het niet hebben overleefd.

Barwako was een dorp van 100 families, maar 245 meer zijn uit de omgeving gekomen vanwege de droogte. Amina is lid van de Villlage Savings and Loans Association (VSLA) die al hun spaargeld heeft gedeeld met de ontheemde families. Nu hebben ze niets meer. “We hebben alles met hen gedeeld”, zegt Amina.

Ten minste 6,2 miljoen mensen, meer dan de helft van de bevolking, hebben hulp nodig nadat vier opeenvolgende seizoenen van mislukte regens gedurende drie jaar de regio hebben uitgeput van al zijn hulpbronnen en na het ervaren van een droogte op een schaal die sinds 1974 niet meer is gezien. Het staat op de rand van hongersnood.

CARE International heeft meer dan 300.000 mensen geholpen sinds de droogtesituatie in oktober 2016 kritiek werd, waarvan er 200.000 waterhulp hebben ontvangen.

10. ’s Werelds laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn, Soedan, die op 31 maart 2018 stierf aan leeftijdsgerelateerde complicaties.
Sudan overleed op 45-jarige leeftijd. Hij staat hier afgebeeld in juli 2015 met zijn trouwe rangers John Muthgi Mugo (vooraan), Daniel Kamau Maina (achter); en zoals veel van Kenia’s neushoorns, werd Soedan 24/7 bewaakt.

Soedan werd geboren in Shambe Game Reserve, nu Zuid-Soedan, en geëxporteerd naar de Dvůr Králové Zoo in Tsjechië in 1975 samen met vijf andere neushoorns.

In 2009 werd na interventie door de AfRSG aanbevolen dat Soedan en zijn groep zouden worden verplaatst naar een meer natuurlijke omgeving voor de fokkerij in de Ol Pejeta Conservancy, Kenia. Helaas is het fokken niet succesvol geweest.

Er zijn slechts twee overgebleven noordelijke witte neushoorns in de wereld – Soedans dochter, Najin, en kleindochter, Fatu.

Voel je vrij om meer werk te bekijken op de onderstaande links.

www.georginagoodwin.com | @ggkenya

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer