Getinte fotografie

FacebookPinterestDelen

Hallo, Hallo! Wij zijn Ben en Sirjana, een man en vrouw combinatie van bruiloft liefhebbers, studenten van liefde op aarde en natuurlijk fotografen voor vrienden in de liefde – gezamenlijk bekend bij de wereld als Tinted Photography!

Tegenwoordig zijn we zwervers, hoewel onze stijlen worden gerouteerd in het oh zo mooie Nieuw-Zeeland en in de kosmische kleuren van India. We fotograferen al 7 jaar bruiloften, elopements en liefdesverhalen en het wordt nooit oud! Met elk paar waarmee we gelen, leren we iets nieuws over ons leven samen en we denken dat het fotograferen van liefde de meest lonende onderneming is die er is.

Dus dat is wat we doen en wat ons drijft, maar wat gebruiken we om onze kunst te maken? Nou, lees verder en je zult erachter komen …

Onze camera’s – Dit is wat we hebben en waarom:

2x Sony A7 III’s – Dit is het begin van onze overstap naar een volledig Sony-kit, dus we zullen jullie allemaal moeten updaten wanneer dat voltooid is! We houden Sony al een paar jaar nauwlettend in de gaten als optie en met de a7 III ze hebben eindelijk alle vakjes aangevinkt die we nodig hadden in een trouwcamera. We gebruiken ze nu 3 maanden en houden van, houden van, houden van ze! Ze zijn scherp, responsief, licht, stevig, boordevol technologie en doen verbazingwekkende dingen bij weinig licht! Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ons de mogelijkheid geven om ons te vertakken met een geweldige videokwaliteit. De EVF is ook fantastisch voor creativiteit, het is echt bevredigend om dingen als lensflare in een opname uit te lijnen en precies te weten hoe het eruit zal zien voordat je op de knop drukt.

1x Canon 5D Mark III | – De laatste van zijn broeders in onze kit :/ We hielden van de 5D Mark III’s en bezat er 5 door de jaren heen. Ze zijn als een mokerslag en konden zeker een pak slaag in onze handen! De Mark III’s zijn alles wat een professioneel lichaam zou moeten zijn – als het nog steeds 2012 was!

1x Canon 5D Mark IV | – Wat kunnen we zeggen? Deze camera was de belangrijkste reden voor onze overstap naar het Sony-ecosysteem! Het Merk IV was een delicaat bloemetje na de keiharde buikspieren van de Mark III. Het scherpstelsysteem was direct uit de doos defect op de eerste twee body’s die we ontvingen en de upgrades ten opzichte van de Mark III waren net niet genoeg om het een spannend en creatief vooruitzicht te maken zoals de Sonys. Helaas deed Canon (onze cameramaker bij uitstek al meer dan 15 jaar) iets te veel op zijn lauweren rusten om bij hen te blijven een optie voor ons.

We hebben ook een schattige kleine Fujifilm Instax Mini 8 camera die we gebruiken om onze koppels te verrassen met enkele aandenkens aan het einde van onze shoots. Het is nooit gemakkelijk om het geheim te houden, maar tot op heden zijn we er maar één keer kapot van gegaan (“oké jongens, sluit gewoon je ogen en luister naar elkaars hartslagen … KLIK, FLASH, GRRRRRZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ…. OK, we hebben het!”).

Onze DJI Mavic Pro is een vrij nieuwe toevoeging aan onze kit en we houden ervan om het te gebruiken. De foto’s zijn niet al te geweldig, maar door er een paar aan elkaar te naaien, kun je iets krijgen met een hogere, meer bruikbare resolutie 🙂

Ten slotte hebben we in deze lijst onze DJI Osmo Mobile gimbal – niet bepaald een camera, maar we gooien onze iPhones er vaak in terwijl we op reis zijn om sociale media-inhoud en enkele korte reisvlogs te maken.

Onze lenzen – Wat we hebben en waarom:

Laten we beginnen met onze nieuwste aanwinst, de Sony 24-70mm f/2.8 GM. We houden van deze brandpuntsafstand vanwege zijn veelzijdigheid en zouden geen trouwdag willen fotograferen zonder deze. De Sony-versie is erg snel en scherp. Het heeft minder kleur in zijn overstraling dan de Canon-versie en de fly-by-wire scherpstelling maakt handmatig scherpstellen in videomodus een beetje anders. Dat gezegd hebbende, geen van deze dingen is precies een probleem voor ons, gewoon iets om aan te wennen. Het grote feeststuk is echter de programmeerbare knop op de lens zelf! We gebruiken het om Eye Focus te schakelen en we houden ervan 🙂

We hebben nog steeds onze Canon 24-70mm f/2.8 L II ook. Hoewel het een beetje overbodig is nu we de Sony hebben, is het gewoon heel moeilijk om er afstand van te doen, omdat het de afgelopen 6 seizoenen onze beste vriend is geweest – geweldige lens!

We houden van onze Canon 70-200mm f/2.8L II maar dit is vooral een brandpuntsafstand ding. We houden van de close-ups en de ebeweging die we op een trouwdag met deze lens kunnen vastleggen (en Canon en Sony zijn de enige 2 bedrijven die geen hopen zoom verliezen om de ademhaling te focussen, dus daar houden we meer van). De lens zelf is echter niet erg goed gebouwd en de kleine schroeven die hem bij elkaar houden, komen constant los. De lens op de foto is de 3e versie die we hebben gehad om te proberen dit probleem op te lossen, maar uiteindelijk moesten we gewoon een slot op elk van de schroeven gebruiken om het bij elkaar te houden. Kan niet wachten om de Sony-versie van deze lens in handen te krijgen, om eerlijk te zijn!

Nu, als het gaat om zoiets als de ringfoto, waarom zou je dan repareren wat niet kapot is? We kochten een Sigma 105mm f/2.8 Macro lens in ons allereerste seizoen voor close-ups van de ringen, enz., Vooral omdat we het ons konden veroorloven. Het is niet het chicste stukje glas en het was goedkoop als chips, maar het geeft ons consequent geweldige resultaten, dus we houden het!

De volgende is onze tweede favoriete lens, net achter het 24-70mm brandpuntsbereik. Het is onze Sigma 50mm f/1.4 Art. Het is zo romig en scherp en we houden van de veelzijdigheid van deze brandpuntsafstand – we hoeven nu alleen maar de Sony-versie te krijgen, want in combinatie met de Metabones-adapter heeft het moeite om scherp te stellen in een fel licht.

Onze Sigma 85mm f/1.4 is een solide performer en is precies de juiste maat voor ons, dus we houden het voorlopig en negeren de waanzinnig grote kunstversie 🙂

Tot slot hebben we onze Tamron 15-30mm f/2.8 SP VC. Deze groothoek, superscherpe, beeldgestabiliseerde kolos is de meester van de dansvloer op een trouwdag en kan een kleine hotelkamer transformeren in de grootte van een vliegtuighanger op 15 mm. Gevaarlijk in de verkeerde handen, maar een geheim wapen wanneer het goed wordt gebruikt.

Al het andere – Wat we hebben en waarom:

Onze tas is een Peak Design Everyday Rugzak 30L. We hebben onlangs een upgrade uitgevoerd van een oudere LowePro omdat we zo vaak reizen en de oude tas trok altijd de aandacht van stewardessen (het zag er groot en zwaar uit) en de nieuwe tas ziet er meer gestroomlijnd en sexy uit en past alles wat we nodig hebben erin (ook lijkt het tot nu toe voor ons op de luchthaven te werken).

Voor verlichting gebruiken we een mix van Canon 580 EXII’s en Godox TT685’s voor de Sony’s. We gingen voor Godox omdat ze een aantal geweldige recensies hebben en Sony speedlights zijn in vergelijking niet van deze wereld duur. We houden van de Godox-flitsen BTW 🙂 Voor off-camera opstellingen zijn we bezig met het overschakelen naar Sony-compatibele zenders / ontvangers – houdt u op de hoogte.

We houden onze camera’s goed opgehangen met Black Rapid Double Breathe Stroppen! Zo comfortabel en zo goed gemaakt, deze zijn veel mooier om te dragen in de loop van een vijfdaagse Indiase bruiloft dan de trendy lederen opties die er zijn. Ook het dragen van twee camera’s kan zwaarder zijn, maar het is evenwichtiger en je rug en schouders zullen je er na een lange dag dankbaar voor zijn.

Al ons werk wordt opgeslagen op Sandisk Extreme SD-kaarten, Lexar Professional CF kaartenen Sony XDSC kaarten. We gebruiken Seagate- en Western Digital-schijven om minstens 2 keer een back-up van alles te maken! En heb een QNAP TS-431X NAS server aangesloten op het ouderlijk huis in NZ om ons voltooide werk veilig te houden terwijl we reizen.

Ten slotte hebben we onze statieven, onze grote omvangrijke Benro (momenteel woonachtig op 3500 km afstand in Nieuw-Zeeland, dus we zullen dat modelnummer de volgende keer dat we naar huis draaien naar je toe krijgen) en onze geweldige kleine Manfrotto Compact MKC3-H01. Deze reist overal met ons mee en is van onschatbare waarde voor zelfportretten (Instagram-marketing) en lange belichtingen (creatieve awesomeness).

We gebruiken ook 2x Apple MacBook Pro 15in lappy’s met Adobe Creative Cloud om ons werk te bewerken en het in de ether te krijgen voor geweldige gluurders zoals jij.

Blijf rad en blijf schieten!
Ben en Sirjana

www.tintedphotography.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer