Nuno Caldiera

Ik ben Nuno Caldeira, een geograaf, fotograaf en videograaf gevestigd in de Atlantische Oceaan op het Portugese eiland Madeira.

Als je een fan bent van voetbal / voetbal, ben je je ervan bewust dat het het thuisland is van Cristiano Ronaldo … Ja, degene die het vliegveld naar hem vernoemd heeft met die iconische buste. Indirecte FIFA World Cup 2018 vermelding, check.

Ik woon op een prachtige plek om te wandelen, buitenactiviteiten in de bergen of aan zee. Door mijn liefde voor avonturen en fotografie te combineren, is landschap mijn favoriete vorm van fotografie.

Mijn camera is een Canon 6D omdat het aan mijn behoeften voldoet en ik ben een grote fan van de functies waarmee Magic Lantern-firmware je kunt doen. Mijn favoriete riem is de Peak Design riem, wat het leven van fotografen gemakkelijker maakt wanneer u de riem moet verwijderen voor video, in plaats van 10 minuten te besteden aan het verwijderen ervan.

Ik sta bekend om mijn creatieve foto’s en tilt shift look-alike landschappen. Ik ben een Lensbaby-verslaafde en hun uitrusting heeft mijn stijl sterk beïnvloed. Ik begon met het gebruik van hun Muse en gebruik nu de Composer Pro om hun optiek te monteren en gemakkelijk van stijl te veranderen door gewoon optiek uit te wisselen. Ik gebruik de Edge 80 optiek of Edge 50 voor tilt shift foto’s met de echte bokeh. Of voor een creatievere sfeer met hun Sweet-optiek (Sweet 35 of Sweet 50) of de oudere optica zoals de Plastic Optic of de Zone Plate.

Wat ik leuk vind aan Lensbaby is hun constante heruitvinding met hun nieuwste producten zoals de Twist 60 voor zijn wervelende bokeh, de Velvet 56 met zijn gladde look, en hun meest recente Burnside 35 dat is kleefpunts scherp, maar nog steeds in lijn met Lensbaby’s creatieve uniciteit om een effect op de camera toe te voegen. Wanneer ik gekke, breedbeeldfoto’s wil, kies ik altijd hun 8mm Circular Fisheye met een reflecterende loop.

Voor het dragen van al mijn spullen samen met de benodigdheden voor wandelen of op avontuur, vertrouw ik op mijn Wandrd Access Duffel. Ik hou van de grootte (handbagagedimensie), het feit dat het weerbestendig en veelzijdig is (ik kan gewoon een van de kubussen meenemen als ik niet alle uitrusting nodig heb) en dat het me verzekert dat mijn uitrusting allemaal veilig is en uit de elementen.

Als het gaat om statieven, komt niets in de buurt van de stabiliteit en veelzijdigheid van de Albert, het koolstofvezel statief/monopod van 3 Legged Thing. Het kan hoog zijn, het kan heel laag worden, het kan worden omgekeerd, het kan worden gebruikt als een video-rig, het heeft meerdere schoenen voor verschillende soorten terrein, het is als het Zwitserse zakmes van statieven … maar het is licht! Ik raad ook hun QR11-L aan beugel voor de camera, wat erg handig is wanneer je je camera uit het statief wilt halen of naar portretmodus wilt schakelen of gewoon een magische arm wilt bevestigen voor extra uitrusting.

Voor audio vertrouw ik op de klassieke Zoom H4n, maar kan een RODE VideoMic Pro krijgen in de toekomst alleen maar om te voorkomen dat u speciale batterijen voor audio moet meenemen.

Ik ben onlangs in 360-fotografie en -video gestapt, waarvoor ik de Xiaomi Mijia Sphere gebruik samen met de koolstofvezel Telesin 2,7 meter selfiestick.

Deze hoge selfiestick (maak je klaar voor grappen “waarom vis je in de bergen?” door voorbijgangers) stelt me in staat om kleine werelden te maken, timelapses (wanneer bevestigd aan mijn vertrouwde 3 Legged Thing statief, de onderkant van de selfiestick heeft een 1/4 draad die op een statief kan worden gemonteerd) en gemakkelijk nep-luchtfoto’s te maken vanuit een uniek perspectief. Het kan ook worden gebruikt samen met mijn GoPro Hero 5.

Om het af te maken, gebruik ik ook deze 360 afbeeldingen, samen met mijn Gopro om bij te dragen aan Mapillary (ze zijn een fotorepository die onlangs 300 miljoen heeft bereikt van bijdragers zoals ik) om kaarten op OpenStreetMap te verbeteren (apps zoals Maps.me of OSMand gebruiken OpenStreetMap).

Op die manier kan ik anderen helpen wandelen langs het eiland Madeira en ook collega-fotografen helpen die plaatsen willen verkennen voorafgaand aan hun avonturen. Vertelde je dat ik ook een geograaf ben, dus wees niet verbaasd om een mix van foto’s en kaarten op één plek 🙂 te vinden.

Als je hulp nodig hebt of tips, sla me op.

www.iamnunocaldeira.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer