Melia Lucida

FacebookPinterestDelen

Aloha uit Maui. Ik begon met het fotograferen van bruiloften in Vancouver, Canada in 2001 toen ik nog op de kunstacademie zat. Nog maar een paar jaar geleden besloot ik dat het tijd was voor een verandering van scène en dat het tijd was om te ontsnappen aan de huisvestingscrisis die die stad teistert.

Ik woon nu met familie (waaronder twee kleine jongens) aan maui’s zoutgestraalde noordkust en ik ben er dol op. Ik vlieg een paar keer per jaar terug naar Vancouver voor bruiloften en het is heerlijk om in een dosis stadsleven te komen en oude vrienden te zien. Ik waardeer verschillen in licht en instelling ook, nu ik heen en weer ga.

Ik fotografeer Canon sinds mijn eerste digitale bruiloft in 2004, geschoten op een Rebel. In 2005 besloot ik serieus te worden en kreeg ik een gebruikte 5D Mk I op Craigslist en voelde me ziek bij de $ 3K in contanten die ik overhandigde bij een Starbucks, maar het bleek een goede investering te zijn. Ik ben niet per se erg geïnteresseerd in uitrusting (alleen in het maken van goede afbeeldingen), maar ik heb er een beetje van weten te verzamelen en vind er helaas veel van nuttig.

Ik heb mijn uitrusting opgesplitst in twee categorieën, essentieel en dan extra’s, wat ik ook neem voor een volledig evenement. De volledige bruiloft extra’s komen uiteraard niet mee in mijn Thinktank (Streetwalker Pro) rugzak op lavakliffen als ik een zonsopgangportretsessie doe, gewoon voor een volledige bruiloft.

Ik zou echt willen dat ik een super minimalist kon zijn zoals ik ben met andere aspecten van mijn leven, maar ik fotografeer een behoorlijk aantal high-end evenementen en dus worden macro-opnamen verwacht, net als de juiste belichting op details ’s nachts en indrukwekkende superbrede opnamen (zoals 16 mm) van de locatie op een statief Ik kan niet gewoon mijn ISO aanzwengelen of deze dingen fotograferen met een 50 en noem het een filosofische keuze.

Als ik een volledige bruiloft fotografeer, neem ik ook mijn Thinktank Airport International mee rollerbag (v.1) om het leeuwendeel van de spullen te bevatten die me sinds 2005 volgen en nog steeds sterk zijn. Denktanktassen zijn een geweldige investering geweest, net als de Spider Holster Pro (dubbel) systeem. Ik heb elke andere band geprobeerd, inclusief de hipsterbandjes en ik moet zeggen dat het houden van het gewicht op mijn heupen een gamechanger is geweest en mijn enige pijn aan het einde van een dag van 16 uur zit in mijn voeten en niet in mijn nek, zoals het vroeger was.

Het is moeilijk om ze te zien, maar mijn camera’s hebben ook elk een spider holster handband. Ze zijn erg comfortabel. Ik zou graag de nieuwste versie van het Spider-systeem hebben maar ik zit nog steeds op de Mk I – je ziet ook de kaarthouder die aan mijn riem is bevestigd – hij is nu versnipperd, maar een essentieel onderdeel van de kit. Men moet altijd zijn kaarten op zijn lichaam hebben, niet in een versnellingstas die mogelijk verloren kan gaan.

Lenzen

Als ik er maar drie had om uit te kiezen, zou ik 50 gaan / 85 / 35.
Ik hou van de 50 vanwege de praktische, universele lengte, het vermogen om mensen te flatteren, maar een behoorlijke hoeveelheid context te bieden, de omgang met tegenlicht.
Ik hou van de 85 voor de compressie, bokeh en flatterende portretlengte en scherpteverhouding.
Ik hou van de 35 voor zijn scherpte, contextgrijpend vermogen en mooie kleur. Een van mijn go-to bruidsvoorbereidingslenzen en mijn ‘actie’-lens de hele dag.
De rest is gewoon bonus. Zware, dure, logge bonus, maar vaak noodzakelijk voor grote bruiloften.

ONMISBAAR:

Canon 5D Mark III X2
Canon 135mm f/2.0 (prachtig maar niet altijd gebruikt – locatie afhankelijk)
Canon 85mm f/1.2 mijn tack sharp werkpaard
Canon 50mm f/1.2 tweede meest gebruikte
Canon 35mm f/1.4 (Mk 1- nog steeds geweldig) uitstekend voor het fotograferen van prep in donkere kamers

NOODZAKELIJKE EXTRA’S:

Canon 70-200mm f/2.8 (MK II)
Canon 24-70mm f/2.8 (MK II- niet afgebeeld zoals ik het gebruik)
Canon 100mm macro f/2.8

Canon 16-35mm f/2.8

Canon Speedlite 600EX II-RT X3
twee lume kubuss op Manfrotto pixie statiefs (denk aan desserttafel ’s nachts)
twee grotere LED-panelen op lichtstandaards (niet afgebeeld)
statief (niet afgebeeld)

www.melialucida.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer