Gijs Spierings

FacebookPinterestDelen

Hey, ik ben Gijs Spierings en ik ben een fotograaf die gespecialiseerd is in automotive. De liefde voor auto’s is wat me meer dan 18 jaar geleden in de fotografie heeft gebracht. De rekeningen betalen met het fotograferen van auto’s was toen nooit een realistische toekomst voor mij, maar vele jaren later heb ik dat voor elkaar gekregen en man dat brengt zoveel vreugde in mijn leven!

Maar goed, pratende uitrusting. Ik heb de hoofdkit die ik bezit, ik huur van tijd tot tijd, maar de hier genoemde uitrusting doet het werk voor veel van mijn werk.

Ik heb altijd met Nikon gefotografeerd. Ik werkte vroeger in een fotowinkel toen ik jong was, dus ik had de vrijheid om elk merk uit te proberen, maar Nikon was zeker mijn favoriete merk. Beginnen met een D60 als maagdelijke DSLR shooter werkte ik tot nu toe met de Nikon D850 sinds het uitkwam om mijn D800 te vervangen als mijn belangrijkste werkpaard. Ik hou gewoon van hoe goed en gemakkelijk het is om mee te werken, afgezien van de snelheid en die enorme 46MP-resolutie. Die bestandsgrootte is heerlijk om mee te werken in de postproductie.

Ik werk het meest met mijn Nikon 24-70mm f/2.8. Het is een geweldige allrounder en een echte stoere lens. Ik gebruik het al 6 jaar zwaar en het is bijna tijd om het te vervangen, omdat ik van plan ben om in de toekomst meer met primes te werken.

De laatste twee in mijn kit zijn primes, de Sigma 50mm f/1.4 ART en Nikon 105mm f/1.4. Ook een beetje lifestyle/mode fotograferen dit zijn mijn favorieten om mee te werken. Zo’n scherpe scherpte en mooie bokeh met snelle scherpstelling. Al dit glas is grotendeels bedekt met B + W Polarizers om mijn reflecties onder controle te houden, wat voor mij een must is bij het fotograferen van auto’s.

Als ik extra lampen nodig heb, heb ik mijn twee Profoto B1 X‘s. Ze zijn zeker niet de goedkoopste, maar hebben me nog nooit in de steek gelaten op locatie en omdat ze op batterijen werken, is het zo gemakkelijk en snel om ze te gebruiken. Ik heb er altijd een bij me in mijn Think Tank Airport Security v3.0, en neem de andere alleen mee als ik hem nodig heb.

Voor mijn autofotografie werk ik 95% van de tijd op een statief, het Gitzo GT5563GS carbon statief behoudt altijd mijn D850 stabiel, of het nu laag bij de grond is of 278 cm in de lucht. Mijn Arca Swiss D4 M Head laat me die perfecte hoek krijgen.

Uitrustingslijst:

Nikon D850 lichaam + MB-D18 Grip
Nikon D800 lichaam + MB-D12 Grip
Nikon 24-70mm f/2.8
Nikon 105mm f/1.4
Sigma 50mm f/1.4 ART

2x Sony XQD kaarten 64GB
B + W Polarisator 77mm
B + W Polarisator 82mm
B + W UV 77mm

Profoto B1 X AirTTL Locatie Kit
Profoto 901040 Air afstandsbediening
3x Profoto Li-Ion Mark II | Batterijen
Profoto Zoom Reflector
Profoto Rfi Snelheidslader

Gitzo GT5563GS Statief
Arca Swiss D4 M Kop

Bilora FB3-N1 afstandsbediening
Think Tank Airport Security v3.0-zaak

www.gijsspierings.com

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer