Godox Ad400Pro &Godox AD600Pro Vergelijking + Review

Voor fotografen die onderweg zijn, weten we hoe belangrijk het is om compacte en draagbare verlichtingsapparatuur te hebben – dat geldt of je nu buiten werkt of gemakkelijk verlichting wilt kunnen instellen en toevoegen voor binnenfotografieshoots.

Godox

Godox AD400/600 PRO

Krachtige en draagbare draadloze flitsers om u te helpen de zon te overmeesteren bij het maken van buitenportretten.

Controleer de huidige prijs

Dus met dat in gedachten heb ik de functies van de Godox AD400Pro TTL Flash beoordeeld in vergelijking met de AD600Pro Flash.

De Godox AD400Pro is het nieuwste draagbare stroboscoopaanbod van het merk. Het is een alles-in-één met een aantal geweldige functies voor flitsfotografie.

Inhoudsopgave

Godox AD400Pro &Godox AD600Pro | Intro

Vanaf het begin is het duidelijk dat Godox heeft nagedacht over het nog transporteerbaarder en handiger maken van de AD400Pro-flitser door een draagtas bij het apparaat zelf te bieden – een accessoire waarmee de AD600Pro niet wordt geleverd.

Het ontwerp en de constructie van de draagtas zelf is stevig en de componenten passen goed en veilig in de voorgesneden schuiminzetstukken.

Inbegrepen in de draagtas is de flitser, de 400 watt lamp, een reflector met beschermkap, een Bowens Mount adapterring, lithium-ion batterij, oplader en voedingskabel.

Het wordt ook geleverd met een set schroeven en een inbussleutel voor het bevestigen van de meegeleverde Bowens Mount-adapterring aan het apparaat.

De AD600Pro wordt geleverd met veel van dezelfde onderdelen, waaronder de flitser, 600 watt lamp, reflector en beschermkap, lithium-ion batterij, oplader en voedingskabel.

De belangrijkste verschillen zijn dat de AD600Pro niet de optie heeft voor verwisselbare adapterringen voor Bowens, Profoto en Elinchrom, en uiteraard is er het 200 watt uitgangsvermogensverschil tussen de twee flitskoppen.

Om het reizen met de AD600Pro te vergemakkelijken, heeft Godox draagtassen beschikbaar voor aankoop om uw waardevolle spullen te beschermen, met de Cb-09 zijnde het equivalent van de ad400Pro’s meegeleverde draagtas.

Voor een snel overzicht van de kenmerken van beide flitsers ten opzichte van elkaar, heb ik hieronder een vergelijkingstabel gemaakt.

MODEL
Ad400Pro
AD600Pro
Vermogen
400 W
600 W
Gewicht
2,1 kg (4,6 lb) met batterij
3 kg (6,6 lb) met batterij
Recycle tijd
0.01 – 1s
0.01-0.9s
Verwisselbare montageadapters
Ja (Bowens, Elinchrom, Profoto &Broncolor)
Nee (alleen Bowens)

Full Power Flitsers
Tot 390
Tot 360
Flash Duur
1/240 tot 1/12.820 Sec
1/220 Sec tot 1/10.000
Modelleerlamp
LED 30W (4800K)
LED 38W (4800K)
Tas inbegrepen
Ja
Nee

Godox AD400Pro en Godox AD600Pro | Functies

godox ad400pro en godox ad600pro terugweergave

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Opgeladen worden

In termen van fysieke grootte voor beide eenheden zijn de lithium-ionbatterij en -oplader relatief klein en lichtgewicht, wat altijd een bonus is bij het gebruik en de behandeling van de algehele eenheid.

Er is een indicatielampje op de batterijlader zelf, waardoor het gemakkelijk is om het in de gaten te houden tijdens het fotograferen.

Beide units hebben ook een ingebouwde functie die, wanneer ingeschakeld, de units automatisch kan uitschakelen na een bepaalde hoeveelheid inactieve tijd.

Op de AD400Pro geeft de lithium-ionbatterij u ongeveer 390 flitsen met volledig vermogen in vergelijking met de AD600Pro, die tot 360 flitsen met volledig vermogen heeft.

De recycletijd voor zowel de 400 als de 600 watt units is razendsnel met respectievelijk slechts 0,9 en 1,0 seconde op vol vermogen.

Godox ad400pro elinchrom profoto bowens mount

Godox AD400Pro Elinchrom, Profoto &Bowens vattingen

De Mounts – De Game Changer!

Een van de meest indrukwekkende functies die de AD400Pro heeft die de AD600Pro niet heeft, is de toegevoegde opname van de verwisselbare mounts voor Bowens, Profoto en Elinchrom!

Niet alleen zijn de steunen gemakkelijk te monteren met weinig ruimte voor fouten, maar ze bieden ook veelzijdigheid voor gebruik met andere softbox-verlichtingsaccessoires en uitrusting die u in het verleden hebt gekocht.

De opname van verwisselbare mounts verhoogt de prijs, waardoor het dichter bij zijn tegenhanger de AD600Pro komt, maar de mogelijkheid om deze verschillende mounts te gebruiken is een grote bonus, waardoor deze prijs zeer redelijk is.

Wat betreft het monteren van deze adapters, hoeft u alleen maar de meegeleverde tools te gebruiken en mijn instructievideo te volgen onder:

Verlichtingsmodifiers zoals softboxen, schuurdeuren, snoots en schoonheidsschotels kunnen ook direct op de unit of de bevestigde houder worden gemonteerd.

Godox brengt ook hun eigen reeks modifiers uit om rechtstreeks op het apparaat te passen. Als shooter die al Godox-lampen gebruikt, heb ik echter verschillende Bowens-mountmodifiers, dus ik merk dat ik bijna elke keer de Bowens-montageadapter gebruik.

godox ad400pro en godox ad600pro bedieningspaneel

Het Configuratiescherm

Het LCD dot matrix bedieningspaneel, inclusief de aan-uit knop, bevindt zich aan de zijkant van de AD400Pro, die veel gebruiksvriendelijker is dan de AD600Pro, waar de aan-uitknop zich aan de onderkant bevindt, frustrerend onder het handvat.

Het proces van aanpassen aan TTL, Manual of Multimode is eenvoudig en het is eenvoudig om de instellingen aan te passen en te spelen met verschillende lichteffecten – deze kunnen allemaal worden aangepast met behulp van het zijbedieningspaneel op beide eenheden.

Een functie die is toegevoegd aan de AD400Pro die het 600-watt alternatief niet heeft, is de vergrendelingsfunctie op het bedieningspaneel, hiervoor moet u de draaiknop op het apparaat draaien voordat deze wordt ingeschakeld.

Dit is handig tijdens het reizen, zodat de flitser niet per ongeluk kan worden ingeschakeld en de batterij leeg kan raken.

Godox XPRO trigger

Draadloos fotograferen

Met beide units met Godox’s 2,4 GHz X-System Radio Receiver ingebouwd, is het opzetten van een shoot nog nooit zo eenvoudig geweest.

Met slechts een paar klikken op de Godox XPro-trigger kunt u de juiste groep- en kanaalinstellingen instellen en bent u klaar om te fotograferen!

U kunt de draadloze triggers vinden hier ze zijn merkspecifiek voor Canon, Nikon, Sony, Fuji, Pentax, Olympus en Panasonic.

godox ad400pro en godox ad600pro modelleerlamp

De modelleerlamp

Als we de modelleerlampen vergelijken, komt de AD600Pro als beste uit de bus met een 38W COB LED, vergeleken met de 30W COB LED op de AD400Pro.

Beide zijn 4800K, wat gelijk staat aan buiten daglicht. De sterkte van de modelleerlamp helpt echt bij het scherpstellen in situaties met weinig licht en om te zien wat het licht zal doen zonder testopnames te hoeven maken.

Connectiviteit

Er zijn 3,5 mm-aansluitingen op beide eenheden voor pc-synchronisatieconnectiviteit voor bekabelde opnamen of als u een ander draadloos triggersysteem hebt dat u wilt gebruiken.

Er is ook een USB-C-poort om uw firmware up-to-date te houden, met nieuwe versies die zijn uitgebracht op de officiële Godox-website hier. Yu moet echter een Windows-computer gebruiken om bij te werken, omdat deze niet werkt op een Mac.

Positionering

Beide units zijn voorzien van een handvat voor positionering en aanpassing tijdens het fotograferen. Deze handgrepen zijn ook verwijderbaar, wat ideaal is als u ruimte moet besparen tijdens het reizen.

Ze bevatten beide ook kantelbare montagebeugels op de basis, zodat u het licht op elke gewenste manier kunt plaatsen.

Godox AD400Pro &Godox AD600Pro Vergelijking Review | Conclusie

godox ad400pro en godox ad600pro zijaanzicht

(Naar boven) Godox AD600Pro (Onder) Godox AD400Pro

Over het algemeen zijn de AD400Pro en AD600Pro beide verbazingwekkende draagbare flitsers die zeer goed presteren in zowel binnen- als buitenomgevingen.

Als je het gevoel hebt dat je de extra 200 watt die de AD600Pro biedt niet nodig hebt, zoek dan niet verder dan de AD400Pro voor je volgende flash-aankoop.

Fotografen hebben tegenwoordig alles nodig om draagbaar, lichtgewicht en eenvoudig op te zetten en af te breken, en dat is precies wat de AD400Pro biedt.

Het hebben van een batterijgevoede flitser elimineert niet alleen de noodzaak van wisselstroomuitgangen en het verspillen van tijd aan het vinden van de stopcontacten (als er zelfs maar een beschikbaar zijn), maar elimineert ook het struikelgevaar van kabels op de set.

(Als je meer wilt lezen abuit Godox flitsers, bekijk deze review van de Godox Xplor 600 HSS TLL.)

De toevoeging van verwisselbare steunen op de AD400Pro geeft u de veelzijdigheid om te kunnen mixen en matchen met de apparatuur waarin u al hebt geïnvesteerd, wat een functie is die geen enkele andere stroboscoop op de markt kan doen.

Dit maakt de AD400Pro een geweldige aanvulling op het Godox-assortiment en de perfecte aanvulling op je uitrusting.

Godox

Godox AD400/600 PRO

Krachtige en draagbare draadloze flitsers om u te helpen de zon te overmeesteren bij het maken van buitenportretten.

Controleer de huidige prijs