Liam Lonsdale

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Liam Lonsdale en ik ben een avontuurlijke sportfotograaf. Ik ben gespecialiseerd in het fotograferen in de bergen en op kliffen – hoe extremer de omgeving, hoe meer geïnteresseerd ik lijk te zijn.

Het moment dat ik me realiseerde dat het combineren van mijn twee grootste passies, klimmen en fotografie, eigenlijk een haalbaar carrièrepad voor mij was, was een gedenkwaardige. Het opzeggen van mijn zakelijke baan en het nemen van de beslissing om mijn ware passies na te streven, was een levensveranderende beslissing. Vanaf dat moment was alles anders.

Ik krijg energie van de mooie plekken waar ik aan het werk ga. Soms zijn ze niet het gemakkelijkst toegankelijk en dan kom ik echt in mijn element. Epische wandelingen met zware rugzakken zijn 100% mijn ding … gooi er wat bewogen weer en isolement van de beschaving in en dan praten we echt mijn taal. Ik heb deze liefde aangescherpt terwijl ik tien jaar op een van de meest pittoreske locaties ter wereld woonde, het Engelse Lake District.

Mijn werk als fotograaf betekent dat ik de wereld rondreis, naar enkele van de meest ongelooflijke locaties, met de meest getalenteerde atleten in hun vakgebied.

Het is gemakkelijk om voor de gek gehouden te worden door te denken dat ik het gemakkelijk heb, mensen zeggen vaak dat ik op een permanente vakantie ben. Ik denk dat de grote fout die mensen maken is dat ze ‘genieten van wat ik doe’ verwarren met ‘het makkelijk hebben’. Laat me je vertellen, het is niet gemakkelijk, in feite vaak precies het tegenovergestelde.

Dat gezegd hebbende, het streven naar licht, werken met ’s werelds beste atleten, het risico en de beloning, het maakt elke ontbering honderd procent de moeite waard. Mensen zeggen me vaak dat ik geluk heb … en ik zeg hen: “hoe harder ik werk, hoe gelukkiger ik word”.

Als fotograaf probeer ik de emotie van een moment in mijn onderwerp vast te leggen, de sfeer en het gevoel van de omgeving waarin ik fotografeer. Variabelen zoals het weer bepalen echt de scène, weet je? Er zijn oneindig veel verhalen te vertellen en ik vind het geweldig om elke nieuwe te ontgrendelen met elk frame dat ik vastleg.

Mijn uitrustingskeuze is erop gericht om bruikbaar te zijn in moeilijke omstandigheden, duurzaam tegen de elementen (en rondgegooid te worden in rugzakken / in reizen), en lichtgewicht, zodat ik zo min mogelijk te dragen heb.

VERSNELLING

CAMERA UITRUSTING

Canon 5D Mark III X2
Canon 16-35mm f/2.8 L

Canon 70-200mm f/4.0 L

Canon Speedlight 580EX II X2
3Gelegged Ding Winston + Luchthed X2
MagMod MagBeam X2
MagMod MagSphere X2

ANDERE BELANGRIJKE UITRUSTING

Peak Design Capture V3 x2 op harnas, x2 op tas
Peak Design Pro Pad X2
Peak Design Leiband X2
3 Legged Ding Iggy + Houder

Peak Design Everyday Rugzak 30L Zwart

Peak Design Everyday Sling 10L Zwart

Peak Design Everyday Sling 5L Zwart

Patagonia Cragsmith 45L
Patagonia Zwart Gat Duffle 90L

Apple MacBook Pro 15

Apple iPhone X 256 GB

Naast het werken als fotograaf sta ik bekend om mijn werk als omroeper binnen het internationale klimcompetitiecircuit. Houd mijn sociale media in de gaten om erachter te komen waar ik de volgende keer zal zijn.

www.liamlonsdale.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer