Quentin Rademaker

Ik ben een mode-, portret- en evenementenfotograaf gevestigd in de regio Amsterdam in Nederland. Naast mijn dagelijkse werk fotografeer ik ook graag lifestyle en alledaagse content tot aan landschappen als ik de kans krijg.

Naast dat ik achter de camera zit geef ik ook fotografieworkshops voor beginners tot gevorderde fotografen. Ik vind het geweldig om anderen te kunnen leren wat ik weet over fotografie en soms leer ik zelfs iets nieuws.

Ik ben ook behoorlijk actief op sociale media waar ik Facebook-communitygroepen run voor twee grote merken, sony is er een van.

Ik begon mijn fotografie in 2012 en na een jaar besefte ik dat dit de manier was om te gaan, dus in 2013 begon ik betaalde banen te doen en sindsdien geniet ik van elke minuut.

Mijn eerste digitale dslr camera was een Canon. Ik ben een tijdje overgestapt naar Nikon en ben uiteindelijk weer overgestapt naar Canon.

Het was pas in 2017 dat Sony me overtuigde met hun Sony a7 spiegelloze serie line-up. Voor ik het wist was ik volledig overgestapt op de Sony a7. serie spiegelloze camera’s. Eerst de Sony a7 II en later kreeg de Sony a7 III en ik kan echt zeggen dat ik sinds mijn overstap niet meer naar eerdere merken heb gekeken.

De Sony gaat zo goed om met mijn workflow, de functie die deze camera biedt past perfect bij mijn behoeften. Enkele van de functies die me de Sony a7III deden kiezen, waren de bestandsgrootte (24 mp is genoeg voor wat ik doe en waarvoor ik het nodig heb), het resultaat kunnen zien voordat je een foto maakt met de EVF en het gewicht.

Natuurlijk, Sony-glas is vrijwel hetzelfde formaat als die van Canon en Nikon, maar gecombineerd met een a7 III body zijn ze nog steeds een stuk gemakkelijker mee te nemen dan zijn DSLR-tegenhangers.

Ik kan me de dagen met mijn Canon 5D Mark II nog herinneren met grip, twee accu’s en een paar goede L-glas lemmingen. Mijn armen werden gescheurd tijdens het doen van een bruiloft de hele dag 

Lenzen die ik gebruik:
Sony 24-70mm f/2.8
Sony 70-200mm f/2.8
Sony 85mm f/1.4
Sony 16-35mm f/2.8

Mijn installatie voor mode- en portretfotografie is eenvoudig – alleen de Sony 85mm f / 1.4. Het is naar mijn mening zo’n beetje het brood en de boter van de Sony prime lenzen. Het is niet de snelste scherpstellens, maar het is vlijmscherp en het krijgt de resultaten die ik wil.

Voor bruiloften heb ik de Sony 24-70mm f/2.8 en de Sony 70-200mm f/2.8 in mijn tas voor het geval ik ze nodig heb, maar fotografeer meestal met een Sony 85mm f/1.4 en een Sony 16-35mm f/2.8 als mijn go-to lenzen voor bruiloften.

Voor evenementen- en algemene fotografie pak ik gewoon de Sony 24-70mm f/2.8 GM. De veelzijdigheid die dit objectief mij geeft is voor mij een ware bonus en de kwaliteit is scherp en scherp en vooral op reis maakt het zoveel makkelijker dan het dragen van een tas vol lenzen.

Ik heb echter de neiging om in de toekomst alle priemgetallen te gaan – ze zijn scherper dan mijn zooms (maar dat is slechts mijn mening). Hou je er niet gewoon van om met je voeten te componeren? Ja! Het maakt het ook een stuk leuker om met je onderwerp(en) te communiceren, wat fotografie weer nog leuker maakt.

Ik fotografeer graag in natuurlijk licht, maar als een baan / opdracht verlichtingsapparatuur vereist, huur ik ze meestal. Vroeger gebruikte ik Yongnuo-flitsers met mijn Canon, maar sinds ik met Sony loop, ben ik op zoek naar iets krachtigers en toch compact. Weet niet of ik voor flitsen of draagbare flitsers ga.

In de studio of wanneer de behoefte er is om een statief te gebruiken, gebruik ik mijn oude vertrouwde Manfrotto MT293A3 290 driepoot. Het is zwaar en onhandig, maar ik heb nog geen tijd kunnen vinden om rond te winkelen voor een fatsoenlijker exemplaar. Zou er zeker een kunnen gebruiken die draagbaarder en compacter is.

Om mijn camera-uitrusting te vervoeren, gebruik ik verschillende tassen, variërend van mijn hoofdtas, de Lowepro Pro Tactic 450 AW, naar een paar kleinere echt lederen camera “man-bags” van MegaGear.

Tegenwoordig heb ik de neiging om zo licht mogelijk te reizen en alleen bepaalde camera-uitrusting mee te nemen die ik echt nodig heb in plaats van alles mee te nemen.

www.QuentinRademaker.nl

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer