Jade Nolan

G’day ik ben Jade! Sinds de laatste telling heb ik meer dan 8200 woningen gefotografeerd! Gevestigd in Sydney, Australië, viel ik ongeveer 9 jaar geleden in architectuur / vastgoedfotografie, net na het behalen van mijn diploma in fotografie. Sindsdien heb ik niet meer achterom gekeken.

Ik krijg enkele van de meest exclusieve eigenschappen van Australië te zien en ook de slechtste! Ik heb alles gefotografeerd, van een Point Piper Estate van $ 40 miljoen tot een garage van $ 100K in North Sydney (en alles daartussenin).

Hoewel het niet alleen de LUX-eigenschappen zijn die goed worden herinnerd, zijn het ook de vervallen, deze hebben een rijke geschiedenis en dat maakt me enthousiast! Het is nu een zeldzame kans om deze schoonheden te fotograferen … sommige zijn als een ongerepte tijdcapsule!

Nu de tools…

Fototoestel:

Nikon D810 – geweldige camera voor vastgoedfotografie (zie gids)
Nikon D700

Nikon F100 (35mm Film/ waar het allemaal begon!)
Nikon 16-35mm f/4

Nikon 24-70mm f/2.8

Nikon 70-200mm f/2.8

Manfrotto 055/3-weg kop

Verlichting:

Nikon SB-5000

Godox AD200 (pakt een echte punch)
Godox X1 Triggers

Gegevens:

CF-kaarten / 16 GB
LaCie Porsche harde schijven (2 TB x2)
iMac 27 inch (krachtpatser machine)
MacBook Pro 15inch (onderweg)
Transcend Kaartlezer

Een must:

Betrouwbare dagelijkse rit
Epische deuntjes (boot subwoofer een must)
Sunnies (veel tijd wordt buiten doorgebracht / moeten die waardevolle bezittingen beschermen!!)
Laarzen (voor snelle doff / don en voor die geliefde eigenschappen een beetje ruw rond de randen)

Zonder twijfel zijn de belangrijkste tools die gebruikt en misbruikt worden mijn Nikon 16-35mm f/4 & Manfrotto 055/3-weg kop. Terwijl de Nikon 16-35mm is slechts een f/4 lens ik ben hier niet door beperkt in combinatie met zijn maatje de Manfrotto. De Nikon 16-35mm biedt een perfecte brandpuntsafstand met bijna geen vervorming!

Manfrotto 055/3-weg kop is een stijf, solide en zwaar statief dat een must is in deze industrie. Hoewel niet ideaal (werkend aan strakke campagnedeadlines), werken we regen hagel of zonneschijn, en vechten we vaak tegen een aantal gekke winden. Ik moet weten dat mijn camera geen millimeter zal bewegen als hij tegen de elementen aanloopt. Terwijl ik met meerlaagse belichtingen werk, vormt elke statiefbeweging een enorme hoofdpijn!

De tweede van deze tools is mijn Godox AD200. Deze bescheiden flits heeft een echte punch. Het is van vitaal belang om een mooie balans te bieden tussen vullicht en natuurlijk licht bij het fotograferen van internals. Het kan behoorlijk moeilijk worden met sterk gericht licht en grote kamers, dit is waar de Godox AD200 neemt een buiging. De Lithium-ion batterij gaat dagen mee van eindeloze high-power pops, wat een sprong vooruit is op de standaard op schoen Speedlight (Nikon SB-5000 mijn back-up zijn).

De Nikon D810 is een kogelvrije camera, het heeft een aantal druppels overleefd en trapt nog steeds over geen problemen! Ik geef toe dat de RAW-bestandsgroottes aan de bovenkant zijn (ca. 50mb) en nu RAW op klein zetten (pompt 30mb per afbeelding uit). Het is veel gemakkelijker te beheren bij het uploaden naar FTP-servers en wat nog belangrijker is, maakt het werk van de retoucheerders veel soepeler bij het gelaagd maken van meerdere belichtingen.

Eervolle vermelding voor de Nikon 24-70mm f/2.8, dit is een favoriet voor redactionele foto’s. Het is scherp en gemakkelijk te hanteren. Ik merk dat ik deze lens het afgelopen jaar vaker heb gepakt met makelaars die graag (en durven) hun eigendommen in een redactioneel landhuis willen laten zien en de mentaliteit van “grote ruimtes verkopen” buiten beschouwing laten.

Uitrusting van goede kwaliteit maakt het werk gemakkelijker, maar ik wil benadrukken dat het niet is wat er in de tas zit dat je een goede architectuur / vastgoedfotograaf maakt, het is een geweldig oog, geduld en goede communicatieve vaardigheden. We werken met zoveel mensen op locatie… makelaars (zie: hoeveel verdient een vastgoedfotograaf), verkopers, interieurstylisten… soms is dat een veel chef-koks in één keuken. De meest succesvolle fotografen zijn degenen die deze 3 visies kunnen nemen en de perfecte gulden middenweg kunnen inlijsten! We werken allemaal naar één doel toe, het is echt een teamprestatie!

facebook.com/iamyourphotographer.com.au/

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer