Gratis Instagram Story-sjablonen

Ik heb deze gratis Instagram Story Templates gemaakt om fotografen te helpen met hun Instagram-promotie en delen .

Ondanks de recente algoritmische veranderingen die met wat negatieve feedback zijn ontvangen, blijft Instagram het nummer één platform voor het delen van afbeeldingen.

Gelanceerd in 2016, Instagram Stories zijn een leuke en effectieve manier om het bereik van uw foto-, video- of audiobericht te vergroten.

De ‘minifilms’ verdwijnen na 24 uur en creëren een FOMO-aspect voor het delen van media dat verslavend en krachtig is, of je ze nu wilt gebruiken voor fotografiemarketing of gewoon om een boodschap aan je volgers te bezorgen.

Laten we eens kijken hoe je vandaag nog een aantal geweldige, gratis Instagram Story Templates kunt bemachtigen.

Inhoudsopgave

Ontvang 25 gratis Instagram-verhaalsjablonen

Instagram Story Templates - instagram merkontwerp dat je leuk zult vinden. Deze Instagram-sjablonen zijn 100% gratis te gebruiken voor elk merkontwerp dat je hebt. We hebben een verscheidenheid aan Instagram-verhalensjablonen opgenomen waaruit je kunt kiezen - laten we eerlijk zijn - iedereen houdt van Instagram, en het gebruik van sjablonen kan je merkontwerpproces echt versnellen.

10 voorbeelden van de 25 gratis Instagram Story Templates

Vanwege de enorme populariteit van Instagram Stories wordt het steeds moeilijker voor het werk van fotografen om zich te onderscheiden van de massa.

Aangezien Instagram Stories na 24 uur verdwijnen, wordt het steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat je inspanningen om de media te creëren gaat niet verloren.

(Bekijk de juiste afbeeldingsformaten voor sociale media en meer tips voor Instagram Stories om er zeker van te zijn dat je het spijkert!)

Vorige maand heb ik $ 200 uitgegeven aan het inhuren van een ontwerper om 25 geweldige Instagram Story-sjablonen te maken. Ik overwoog ze te verkopen, maar besloot dat het de fotografiegemeenschap veel meer ten goede zou komen om ze gewoon weg te geven 🙂

Ik ben enthousiast om te zien hoe je ze gebruikt! Zorg ervoor dat je @shotkit tagt, zodat we het allemaal kunnen zien.

Deel in ruil daarvoor dit bericht met al je vrienden en meld je vervolgens aan voor de gratis Shotkit-nieuwsbrief – dat kun je hieronder doen.

  • Hoe te poseren op Instagram als een influencer

Hoe de Instagram Story Template Bundle te downloaden

Hoe de Instagram Story Template Bundle te downloaden - er zijn verschillende instagram stories-sjablonen beschikbaar voor je ontwerp of merk - voeg ze toe aan je Instagram-verhaal wanneer je maar wilt - de verscheidenheid aan sjablonen zorgt ervoor dat je een breed scala aan ontwerplooks voor je merk hebt, en nieuwe inhoud op de tap voor die sjablonen die Instagram leuk vindt.

Vul gewoon uw gegevens in om de sjablonen te downloaden

Voer hieronder je e-mailadres in en ik stuur je een link naar een bundel met je 25 gratis Instagram Story-sjablonen.

(U moet ook uw e-mailadres bevestigen.)

Hoe de Instagram Story-sjablonen te gebruiken

Hoe de Instagram Story-sjablonen voor sociale media te gebruiken om tijd te besparen voor nieuwe inhoud en afbeeldingen - geweldig ontwerp voor uw merk. Instagram-verhalensjablonen die gratis te gebruiken zijn om ontwerpideeën voor sociale media te maken. Kies welke instagram stories-sjabloon je wilt bewerken en voeg deze vervolgens toe aan je Instagram-verhaal van de dag, zo vaak als je wilt. Je kunt de hele instagram stories templates bundel downloaden en ze zo vaak gebruiken als je wilt voor je merk.

Het toevoegen van je eigen tekst en afbeeldingen aan de Instagram Story Templates is eenvoudig.

U hebt een exemplaar van Photoshop nodig om deze gratis IG-sjablonen te kunnen bewerken – download een gratis proefversie van 30 dagen als u deze nog niet bezit.

U kunt op het pictogram ‘oog’ naast de laag ‘Catalogus’ klikken om het te tonen / verbergen – deze laag is om u een voorbeeld van de 25 beschikbare sjablonen te laten zien.

Ik heb de onderstaande korte video gemaakt die je een beter begrip moet geven van hoe gemakkelijk het is om elke Instagram Story Template aan te passen met je eigen foto’s, tekst en branding.

Als je een Lightroom-gebruiker bent, moet je deze handleiding met de beste exportinstellingen voor Instagram bekijken om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen die je in je verhalen gebruikt er geweldig uitzien.

  • STAP 1

Selecteer de map die u wilt bewerken in het deelvenster Lagen. Deze Instagram Stories Templates mappen zijn gelabeld ‘Story 1, 2, 3’, enz.

  • STAP 2

Klik op de > aan de linkerkant van de mapnaam om het menu uit te vouwen en de bewerkbare elementen weer te geven.

  • STAP 3

Bewerk de sjabloonlaag ‘TYP HIER UW TEKST’ met uw eigen tekst en dubbelklik op de laag(en) fotosjablonen om deze te openen en uw eigen afbeeldingen toe te voegen. (Sla de afbeelding op om deze toe te passen op de sjabloon.)

  • STAP 4

Keer terug naar de oorspronkelijke Instagram Story-sjabloon en gebruik de tool Verplaatsen (‘V’) om je afbeelding binnen het masker te slepen en te verplaatsen, terwijl je de ‘Shift’-toets ingedrukt houdt. (Zie bijvoorbeeld video.)

  • STAP 5

Sla de afbeelding op als JPG, breng deze over naar je mobiele apparaat en upload deze vervolgens naar je Instagram-verhaal. (Bekijk onze iPhone Photo Academy Review als je een handje nodig hebt om betere mobiele afbeeldingen te gebruiken met de Stories, en een handige app genaamd 4K Stogram (review) die Stories kan downloaden voor back-up.)

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een Instagram story?

Open de Instagram-app en tik op de homeknop in de linkerbenedenhoek. Veeg vervolgens naar rechts om naar het gedeelte Instagram Stories te gaan. Vanaf hier kunt u een nieuwe foto / video maken of er een selecteren uit uw bestaande filmrol door op het kleine vierkantje in de linkerbenedenhoek te tikken. Zodra je je foto of video hebt, kun je de andere opties gebruiken om tekst, stickers, filters en andere effecten aan je verhaal toe te voegen.

Hoe download ik een Instagram Stories-sjabloon?

Je kunt je gratis Instagram Stories-sjablonen downloaden door de bovenstaande stappen te volgen. Het enige dat u hoeft te doen, is dit bericht delen en vervolgens uw gegevens invoeren, zodat we u de link kunnen sturen om de gratis Instagram Story-sjablonenbundel te downloaden. Zodra u op de downloadlink klikt, wordt uw Instagram Stories Templates-bestand automatisch naar uw computer gedownload als een PSD-bestand.

Hoe gebruik je Instagram Story-sjablonen?

Je kunt Instagram Stories-sjablonen gebruiken om je tijd te besparen en het maken van inhoud eenvoudiger en professioneler te maken. Onze gratis Instagram-sjablonen zijn ontworpen om er mooi uit te zien en gemakkelijk te bewerken met Photoshop. U hoeft alleen maar de gewenste sjabloon te selecteren, de tekst en foto te vervangen en uw nieuwe Story-afbeelding op te slaan (u kunt hierboven meer gedetailleerde instructies vinden over het gebruik van Photoshop). Van daaruit sla je het gewoon op in de filmrol van je telefoon en voeg je het zoals normaal toe aan Instagram Stories.

Kunnen niet-volgers mijn Instagram-verhaal zien?

Als je account openbaar is, heeft iedereen toegang om je Verhalen te bekijken. Dat gezegd hebbende, worden je verhalen niet altijd weergegeven op de pagina’s Zoeken en verkennen voor mensen die je niet volgen. Als je je Instagram-account gebruikt om je werk te promoten en wilt dat meer mensen het zien, voeg je ook hashtags en locatietags toe aan je verhalen. Dit vergroot de kans dat niet-volgers je verhaal vinden en bekijken.

Wil je meer gratis Instagram Stories-sjablonen?

bespaar tijd met sjablonen waar Instagram-fans dol op zullen zijn - ontvang deze gratis Instagram Story-sjablonen

Word lid van de Private Shotkit Facebook-groep voor meer gratis sjablonen

Als de stijl van de hier aangeboden sjablonen niet overeenkomt met de esthetiek van uw branding, heb ik uw rug!

Het zal niet mogelijk zijn om het iedereen naar de zin te maken, maar ik ben wel van plan om de komende weken meer gratis downloadbare Story Templates aan te bieden.

Ik geef leden van de Private Shotkit Facebook-groep eerste toegang. Je moet een fotograaf zijn om lid te worden van de groep, maar alle niveaus zijn welkom 🙂

Hopelijk kun je met deze sjablonen wat stijl toevoegen aan je Instgram Stories zonder al te veel extra werk 😉

Veel plezier met het aanpassen van de gratis Instagram Story Templates en zorg ervoor dat je @shotkit tagt, zodat ik kan zien hoe je ze gebruikt!

Instagram Story Templates zijn geproduceerd door Shotkit voor gratis distributie vanaf deze webpagina alleen. Geen enkele derde partij mag dupliceren of distribueren zonder volledige schriftelijke toestemming © Shotkit .