Rohit Gautam

Ik ben Rohit Gautam en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Engeland, Verenigd Koninkrijk. Oorspronkelijk uit India, ben ik opgegroeid in een familie van fotografen.

Mijn familie in India runt een succesvol fotografiebedrijf. Ik begon met fotografie vanaf 2011 toen ik Sai Digital Limited opende, mijn bedrijf.

Ik heb mijn hele carrière voornamelijk Aziatische huwelijksfotografie gedaan en heb nu een studio geopend waar ik ook kunstportretten voor gezinnen ga maken.

Ik heb talloze prijzen gewonnen van WPJA, WPPI en ISPWP. Ik ben ook vereerd dat ik door Khush Magazine ben vermeld als World’s Top Wedding Photographer, een toonaangevend bruidsmagazine in de Aziatische huwelijksindustrie.

Sinds de beginjaren ben ik altijd geïntrigeerd geweest door fotografie, maar het was pas na mijn komst naar Engeland dat mijn hobby mijn passie werd en ik uiteindelijk mijn bedrijf oprichtte.

Aziatische bruiloften zitten vol kleur en emotie die ik graag op camera vastleg. Ik hou ervan om geschiedenis te creëren voor mijn klanten waar ze in de vorm van beelden op terug kunnen kijken.

Ik had altijd Nikon-apparatuur sinds het begin en ben onlangs overgestapt op Sony Alpha-camera’s. Ik hou van de manier waarop Sony in de tijd is geëvolueerd en heeft geïnvesteerd in het helpen van fotografen om hun werk te doen met de best mogelijke tools.

Ik heb een Sony a7 III en Sony a7R III als mijn belangrijkste camera’s – de Sony a7 III als mijn belangrijkste trouwcamera en Sony a7R III als mijn hoofdcamera voor portretten /studio.

De belangrijkste reden om over te stappen op Sony Alpha was autofocus en eye-AF, wat gewoon geweldig is om in de echte wereld te gebruiken. De Sony a7R III is perfect voor het maken van die portretten en studioportretten vanwege de hoge megapixelsensor.

Mijn belangrijkste twee werkpaardlenzen zijn een Batis 25mm f/2 en Sony 85mm f/1.8. Ik heb ook een Tamron 28-75mm f/2.8 en gebruik het als ik slechts één camera gebruik.

Onlangs kocht ik een Sony 90mm f/2.8 macro en ik hou gewoon van deze lens. Het is de scherpste lens die ik ooit heb gehad. Ik gebruik deze lens ook voor portretten in de studio.

Ik gebruik Godox AD200’s en Godox V1 ronde flitskop voor mijn hoofdverlichtingsapparatuur. Het hebben van slechts één merk betekent dat ik veel lampen kan bedienen met slechts één trigger of met de flitser. Het maakt het leven makkelijker tijdens een drukke dag.

Ik heb ook een Godox ronde kop voor Godox AD200 wat volgens mij geweldig is voor kale flitser omdat het niet te hard is.

Ik gebruik MagMod’s MagBox met Godox AD200 tijdens portretsessies, wat perfect is voor een eenvoudige installatie.

Ik gebruik ook Aputure Light Dome II voor ochtend bruidsmode klaarmaken foto’s met een LED-lampje. Het licht is erg zacht van de Aputure-koepel, vandaar dat het mijn go-to-modifier is om te gebruiken in de ochtendvoorbereiding.

Om de apparatuur te dragen, is er niets beter dan ThinkTank. Ik ben eigenaar van de ThinkTank Airport Advantage. De kleine vormfactor betekent dat het perfect is om mee te nemen als handbagage op reis.

Ik heb onlangs geïnvesteerd in een Peak Design-band en ik moet zeggen dat ik niet weet waarom ik het niet eerder heb gekocht. Perfect voor het bevestigen van de riemen op camera’s en zo comfortabel.

Omdat ik ook een portretstudiofotograaf ben, is een statief een must voor sommige foto’s. Ik geloof dat een goed statief er een is die je gemakkelijk kunt openen en sluiten en gemakkelijk aan camera’s kunt bevestigen. Dus hiervoor heb ik geïnvesteerd in het Billy-statief van 3Legged Thing. Zo licht en makkelijk mee te nemen. Het is ook erg stevig.

Wat we ook doen als fotografen, het belangrijkste deel van ons werk is bewerken. Investeren in goede apparatuur zou dus de norm moeten zijn. Ten eerste bespaart het tijd; en twee, het duurt langer.

Ik heb een Apple iMac uit 2013 met maximale configuratie en ik gebruik een Eizo CX271 27″-monitor voor mijn bewerking. Ik kalibreer elke week / twee weken met Behulp van DataColor’s Spyder 5. Eizo is de beste in de branche en het hebben van 100% Adobe RGB-kleurengamma is geweldig voor bewerking.

Bewerken in Photoshop is eenvoudig met mijn Wacom Medium Tablet in plaats van een muis te gebruiken.

Als ik onderweg ben, gebruik ik een nieuwe Apple iPad Pro met Sandisk 1TB SSD voor werk. Het hebben van Adobe Lightroom Mobile maakt het leuk om onderweg te werken met de iPad Pro.

Ik geloof altijd in het werken om jezelf te verbeteren van je laatste baan. Je moet negeren wat iedereen doet en je concentreren op het bereiken.

Je leven gaat over het doorbreken van je eigen grenzen en jezelf ontgroeien om je beste leven te leiden en je beste werk als kunstenaar te produceren. Je bent neet in concurrentie met iemand anders. Plan om je verleden te overtreffen, niet andere mensen.

saidigital.co.uk | @saidigitaluk

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer