Handleiding voor Adobe Creative Cloud

FacebookPinterestDelen

Adobe Creative Cloud is een verzameling van meer dan 20 desktop- en mobiele apps en services voor fotografie, videobewerking, grafisch ontwerp, webontwikkeling en meer.

U downloadt de apps van Creative Cloud, installeert ze op uw computer of mobiele apparaat en betaalt vervolgens maandelijks of jaarlijks om ze te gebruiken als onderdeel van een abonnement.

Voorheen bood Adobe individuele producten aan met een permanente softwarelicentie, waaronder Lightroom en Photoshop, evenals softwaresuites met verschillende producten zoals Adobe Creative Suite.

(Eigenaren van oudere Adobe CS6-apps kunnen deze zonder abonnement blijven gebruiken, maar kunnen niet profiteren van updates en ondersteuning.)

In deze handleiding beantwoorden we alle meest voorkomende vragen over Adobe Creative Cloud, waaronder: Wat is Adobe Creative Cloud en heb ik het nodig?

Inhoudsopgave

Wat is Adobe Creative Cloud en hoe werkt het?

adobecreativecloudprijzen

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Veel waar voor je geld
 • Gratis proefversies beschikbaar in alle apps
 • Abonnement omvat regelmatige updates
 • Krachtige mobiele apps
 • Naadloze compatibiliteit tussen apps
 • Elke app is marktleider
 • Creative Suite biedt oneindige creatieve mogelijkheden
 • Enorme bibliotheek met Adobe-lettertypen
 • Extreem actieve forums – snelle antwoorden
 • Inclusief meer dan 20 creatieve apps
Tegens

 • Impopulair abonnementsmodel
 • Steile leercurves
 • Buitensporig aantal apps in Het Abonnement voor alle apps
 • Af en toe slechte klantenservice van Adobe
 • Verlies van toegang tot eigen bestandsindelingen bij annulering
 • Moet semi-regelmatig online zijn (~ 4 maanden)
Meer informatie

De Adobe Creative Cloud bestaat uit meerdere toepassingen voor fotografen, video-editors, ontwerpers en andere creatieve professionals en enthousiastelingen.

Het meest relevant voor fotografen zijn Lightroom en Photoshop, waarbij Acrobat (PDF’s / online ondertekening), Illustrator (vectorafbeeldingseditor), Spark (visuele verhalen), Portfolio (gepersonaliseerde websites) en verschillende andere apps ook populair zijn in de branche.

(Zie hier voor een korte beschrijving van alle 52 Adobe-apps.)

Naast desktop-apps biedt adobe Creative Cloud ook gratis mobiele Android- en iOS-apps, waaronder Lightroom Mobile en Photoshop Mobile.

Alle Creative Cloud desktop-apps zijn gratis te downloaden van internet als onderdeel van een proefperiode van 7 dagen, maar voor voortgezet gebruik is een maandelijks of jaarlijks abonnement vereist.

(De mobiele apps kunnen voor onbepaalde tijd gratis worden gebruikt, maar functies zoals cloudback-ups en synchronisatie met meerdere apparaten zijn niet beschikbaar totdat een abonnement is aangeschaft.)

De Adobe Creative Cloud-software werkt op de achtergrond op de computer van de gebruiker, zorgt ervoor dat apps up-to-date worden gehouden en biedt ook een gecentraliseerd account van waaruit nieuwe apps kunnen worden gedownload.

Afhankelijk van het abonnement kunnen gebruikers verschillende Adobe-apps downloaden die ze kunnen gebruiken zolang hun abonnement actief is.

 • Wat is het verschil tussen Adobe Creative Cloud en Adobe Creative Suite?

Adobe Creative Cloud is de huidige abonnementsversie van Adobe-producten. In het verleden kon je Photoshop rechtstreeks kopen, maar tegenwoordig moet je een abonnement nemen voor de mogelijkheid om PS of een van de andere Adobe-apps te gebruiken.

De Creative Suite zijn de oudere, stopgezette versies van Adobe-programma’s die u rechtstreeks zou kunnen kopen.

Hoeveel kost Adobe Creative Cloud in 2023?

Adobe CC

Adobe biedt momenteel 4 lagen van Creative Cloud-abonnementen voor particulieren:

 1. Fotografie – Inclusief Photoshop 2023 en Lightroom Classic, evenals cloudopslag met betrekking tot Lightroom Mobile en Photoshop Mobile.
 2. Eén app – Gebruikers kunnen kiezen uit 11 geselecteerde apps. Inclusief creative cloud online opslag.
 3. Alle apps – Inclusief toegang tot alle apps binnen de suite en tot online opslag in Creative Cloud.
 4. Alle apps + Adobe Stock – Zoals hierboven, plus functies voor Adobe Stock.

Er zijn andere prijsopties voor studenten en docenten en Teams.

De prijzen zijn afhankelijk van uw locatie en of Adobe speciale aanbiedingen uitvoert – klik hier om de nieuwste aanbiedingen te bekijken.

Nieuwe gebruikers kunnen ook profiteren van een gratis proefversie van 7 dagen van het Creative Cloud Alle apps-lidmaatschap, inclusief 100 GB cloudopslag.

Een Creative Cloud-korting krijgen

Af en toe biedt Adobe kortingen op Photoshop en zijn andere CC-producten – klik hier om te controleren of er iets beschikbaar is.

Als je een student of docent bent, kun je tot 67% besparen door hier te klikken.

Tot slot, als u korting wilt op het Adobe CC All Apps-lidmaatschap, meldt u zich hier aan voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief van Shotkit en krijgt u toegang tot een code in het exclusieve ledengedeelte.

Veelgestelde vragen over Adobe Creative Cloud

Waarom kan ik Adobe Creative Cloud niet verwijderen?

Je eigenlijk kunnen Adobe Creative Cloud verwijderen. Download gewoon het verwijderingsprogramma en voer het uit. We hebben ook een handleiding geschreven over het verwijderen van Adobe Creative Cloud als u ook alle bijbehorende bestanden moet verwijderen.

Kunt u Adobe Creative Cloud verwijderen en Photoshop behouden?

Nee, u moet Adobe Creative Cloud installeren als u Photoshop of een van de andere Adobe Creative Cloud-producten wilt gebruiken. Als u niet wilt dat Creative Cloud wordt uitgevoerd, hoeft u de desktop-app alleen maar te vertellen dat deze niet moet worden gestart wanneer u de computer opstart.

Wat gebeurt er als u niet meer betaalt voor Adobe Creative Cloud?

Nadat u uw Adobe-abonnement hebt opgezegd, werkt de software niet meer en wordt uw account gedowngraded naar het niveau ‘gratis’. Uw cloudopslag daalt tot 2 GB (hoewel u een respijtperiode van 90 dagen hebt). Je hebt een jaar de tijd om Lightroom-foto’s uit de cloud op te halen en kunt nog steeds veel aspecten van Lightroom gebruiken, alleen niet de modules Ontwikkelen en Kaarten en Lightroom voor mobiele apparaten.

Zijn er annuleringskosten voor Adobe Creative Cloud?

Annuleren is gratis als u annuleert binnen 14 dagen na het starten van uw abonnement of vanaf de vervaldatum van wanneer uw abonnement wordt verlengd. Anders wordt u een volledige 50% van de resterende kosten van uw lidmaatschap in rekening gebracht.

Hoe kom ik uit het betalen van annuleringskosten van Adobe?

Wanneer u gaat annuleren, biedt Adobe een korting en/of de mogelijkheid om over te schakelen naar een ander lidmaatschap. Kies de overstap naar een andere abonnementsoptie (idealiter de meest goedkope). Zodra de wijziging van het abonnement is voltooid, start u het annuleringsproces binnen de komende 14 dagen opnieuw. Hiermee worden de annuleringskosten verwijderd, omdat u zich nu in de periode van 14 dagen bevindt om een abonnement te starten.

Hoe kan ik Adobe Photoshop krijgen zonder abonnement?

Alleen oudere versies van Photoshop CS zijn beschikbaar zonder abonnement. Ze worden nu allemaal niet ondersteund. Het downloaden van illegale versies is mogelijk, maar illegaal en onbetrouwbaar.

Is Adobe CC beter dan CS6?

Op dit moment is Adobe CC veel beter dan CS6. Het heeft veel meer functies en is volledig geïntegreerd in de online community. Photoshop C6 werkt nog steeds voor veel dingen, maar omdat OS- en camerasoftware steeds wordt bijgewerkt en C6 niet, zal het steeds meer functionaliteit verliezen.

Kan ik Adobe gebruiken zonder abonnement?

U kunt de Creative Suite-versie alleen zonder abonnement gebruiken. Alle Adobe Creative Cloud-producten worden alleen via een abonnement verkocht.

Hoe voorkom ik dat Adobe Creative Cloud op de achtergrond wordt uitgevoerd?

Ga in de Creative Cloud-app naar Bestand en klik op Voorkeuren. Schakel in het gedeelte Algemeen de optie ‘Creative Cloud starten bij aanmelding’ uit. Klik op Gereed.

Is Adobe Creative Cloud het waard?

Voor creatieve professionals is Adobe Creative Cloud absoluut de moeite waard!

Of u zich nu aanmeldt voor het plan van de fotograaf, een individueel programma of de hele creatieve suite krijgt, u zult geen software van hogere kwaliteit vinden. Over het algemeen is er gewoon geen betere softwaresuite.

Eerlijk gezegd zijn de abonnementsprijzen ook meer dan redelijk. Zodra u de frequente updates, cloudservices en nieuwe functies hebt opgeteld, is de abonnementsprijs cumulatief verlagen dan zowat elk van de alternatieven.

Laatste woorden

Als je serieus bent over je werk in design, fotografie, marketing of media, is de Creative Suite de investering meer dan waard.

Er is een reden dat programma’s zoals Lightroom, Photoshop, After Effects en Premiere allemaal industriestandaarden zijn – het zijn gewoon fantastische stukjes software.

Hoewel de meesten van ons graag producten bezitten, stelt het abonnementsmodel Adobe in staat om alle updates bij te houden die Apple en Microsoft blijven uitrollen voor hun besturingssystemen – veel sneller.en als ze een hele nieuwe boxed versie moesten uitbrengen voor een enorme prijs zoals in de jaren daarvoor.

En hoewel er tal van bedrijven zijn die alternatieven maken voor After Effects, Lightroom, Photoshop en alle andere Adobe-producten, als je de initiële kosten plus de kosten van al hun updates optelt, komt het over het algemeen gelijk aan of zelfs meer uit dan de abonnementskosten van Adobe CC – vooral als je het abonnement van de fotograaf hebt.

En jij dan? Denk je dat de Creative Cloud-producten van Adobe vandaag de dag de juiste keuze zijn voor creatievelingen? Voeg hieronder uw vragen en opmerkingen toe.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer