Nikon D3400 vs D3500 DSLR Vergelijking

FacebookPinterestDelen

De Nikon D3500 is de opvolger van Nikon’s instap DSLR, de immens populaire Nikon D3400.

Als u een smartphone of point-and-shoot camera gebruikt en wilt upgraden naar een Digital Single Lens Reflex (DSLR) camera met de mogelijkheid om hoogwaardige Nikon F mount lenzen te gebruiken, zoek dan niet verder. beide zijn uitstekende camera’s.

Nikon D3400

Nikon D3500

Geweldige prestaties verpakt in een kleine, lichtgewicht, eenvoudig te gebruiken behuizing tegen een aantrekkelijke prijs.

Controleer de huidige prijs

Maar eerst, wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Nikon D3400 en de nieuwere Nikon D3500?

Hieronder hebben we de specificaties uiteengezet die hetzelfde zijn in de twee camera’s en vervolgens leggen we in meer detail hun verschillen uit.

Vervolgens bespreken we welke camera volgens ons de beste optie is en leggen we uit waarom dit de winnaar is van de twee camera’s.

Deze handleiding zou u dus moeten helpen de juiste vragen te stellen en de juiste keuze te maken welke Nikon-camera het beste is voor fotografie.

Beide camera’s zijn direct beschikbaar en betaalbaar, het is misschien net het moment om een goede deal op te halen.

Inhoudsopgave

Nikon D3400 vs D3500 | Overeenkomsten

Veel belangrijke functies op de Nikon D3400 en Nikon D3500 zijn hetzelfde, dus laten we beginnen met deze belangrijke functies:

 • APS C Sensor (DX crop sensor Nikon camera)
 • Er is geen optisch laagdoorlaatfilter (OLPF) voor anti-aliasing
 • ISO-bereik van ISO 100 tot ISO 25600 – wat een enorm bereik is
 • Vaste type 921k dots LCD-scherm – 3 inch groot
 • Maximaal 11 scherpstelpunten autofocussysteem
 • Optische zoeker (pentamirror)
 • Continu-opnamen van 5 frames per seconde (fps)
 • Videoformaat – 1920×1080 (full HD) bij framesnelheden tot 60 fps
 • Beide hebben Bluetooth
 • Beide camera’s nemen Nikon F Mount lenzen
 • De Nikon D3500 en Nikon D3400 nemen beide SDHC- en SDXC-geheugenkaarten

Beide camera’s hebben een zeer hoogwaardige APS C-sensor met een ISO-bereik waardoor werken bij weinig licht mogelijk is, zoals binnenscènes en ’s nachts buiten.

Met het autofocussysteem en de continu-opnamefunctie kunt u met vertrouwen werken met actiefoto’s – sport, huisdieren en nooit stilstaande kinderen.

Het beeldformaat voor beide DSLR’s is een DX (crop) formaat sensor – dit wordt ook wel APSC of CMOS sensor genoemd.

Verderop is er een volledig assortiment Nikon-objectieven om uw werkbereik uit te breiden tot in het hele scala van Nikon DSLR’s die worden aangeboden.

Alle moderne Nikon DX- en FX F-vattinglenzen werken op zowel Nikon D3400- als Nikon D3500-camera’s, waardoor u veel opties hebt om uw lenzencollectie te beginnen.

Dus als je in de toekomst upgradet naar een andere Nikon-camera, kun je de lenzen behouden en gebruiken op toekomstige camera’s.

DSLR-video-opname is snel een gevestigde high-performance tool geworden sinds Nikon het in 2008 introduceerde, en zowel de D3400 als de D3500 bieden videoformaat is full HD – 1920 bij 1080 pixels bij framesnelheden tot 50 fps / 60 fps.

Omdat je met de videomodus tot 60 fps kunt filmen, kun je hiermee je beeldmateriaal in postproductie vertragen tot vloeiende slow-motionvideo.

De video is van goede kwaliteit, maar op beide camera’s is dit waarschijnlijk beter voor korte clips in plaats van te proberen een hele voetbalwedstrijd vast te leggen!

Maar voor het vastleggen van videoclips of wat langere videosecties – die natuurlijk later kunnen worden samengevoegd tot langere films in videobewerkingssoftware – bieden beide camera’s fantastische videomogelijkheden voor hun prijs.

Bovenal, welke camera u ook kiest, alle aangeboden functies zijn ingebouwd in een hoogwaardige bouwcamera met een gemakkelijk te zien 3-inch LCD-scherm op de achterplaat.

Geen van beide camera’s heeft weerbestendige afdichting, maar beide zijn goed gebouwde en stevige camera’s.

Verpakt met up-to-date functies op kwaliteitsniveau, geven zowel de Nikon D3500 als de Nikon D3400 extreem hoge kwaliteit voor een instapcamera. Het zijn perfecte camera’s voor reizen, straatfotografie, familie en hobby’s zoals klassieke auto’s of treinen.

Nikon biedt twee lenzen in hun belangrijkste kit lensbundels voor de D3500 – en ze passen ook bij zijn voorganger:

 • Het AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR-objectief is geweldig voor portretten, landschappen, video’s en andere opnamen met een breed perspectief (dit is ook beschikbaar in een niet-VR-versie – VR-objectieven bieden beeldstabilisatie).
 • De AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED is een veelzijdige telezoomlens die geweldig is voor sport, concerten, natuur en meer.

Hoewel er veel overeenkomsten zijn, zijn er ook enkele belangrijke verschillen die we hieronder zullen bespreken.

Nikon D3400 vs D3500 | Verschillen

1. Grootte & Gewicht

Nikon-D3500

Bekijk meer beoordelingen

Belangrijk is dat de nieuwere Nikon D3500 iets kleiner van formaat is en lichter dan de oudere Nikon D3400.

Lichaamsgewicht:

 • De Nikon D3400 wordt gegeven als 445g met accu en geheugenkaart of 395g zonder.
 • De Nikon D3500 is 415g met accu en geheugenkaart, of weegt slechts 365g body.

Dimensies:

 • De Nikon D3400 meet een relatief compacte 124x98x75.5mm.
 • De Nikon D3500 is echter nog kleiner, met 124x97x69,5mm.

Zonder twijfel in de moderne wereld, waar we gewend zijn om foto’s te maken met lichtgewicht telefoons, kan het hebben van een lichtere camera een groot pluspunt zijn, vooral als je upgradet van het maken van foto’s op een smartphone.

Omdat de Nikon D3500 iets lichter is dan zijn APS-C voorganger, de Nikon D3400, is het vooral handig als je niet belast wilt worden met zware apparatuur en licht wilt gaan.

De Nikon D3500 is in dit opzicht dus een uitstekende reiscamera.

WINNAAR: Nikon D3500 – hoewel slechts een klein beetje, is de Nikon D3500 zeker kleiner en lichter dan zijn oudere tegenhanger, de Nikon D3400.

2. Indeling van de bedieningselementen

Zowel de Nikon D3400 als de Nikon D3500 bieden die klassieke Nikon DSLR look en feel. Voor de Nikon D3500 is de knoppenweergave echter gewijzigd om alle knoppen aan de rechterkant samen te brengen.

Je zult merken dat je het menu de hele tijd moet gebruiken om instellingen te wijzigen om het beste uit de camera te halen terwijl je reageert op verschillende omstandigheden en onderwerpen. Door de verandering van knoppositionering heb je via de bedieningselementen veel makkelijker toegang tot het menu op de D3500.

Deze schijnbaar kleine verandering maakt de D3500 veel intuïtiever voor de gebruiker – de knopindeling is echt een grote verbetering ten opzichte van de oudere D3400. Toegang tot de knoppen aan de rechterkant van het scherm aan de achterkant van de camera wordt al snel een tweede natuur.

De Live View-besturing is nu ook een schakelaar in plaats van een knop. Andere wijzigingen in de bedieningsindeling zijn dat de flitsknop nu aan de achterkant van de Nikon D3500 zit in plaats van aan de voorkant (zoals op de D3400).

Hoewel deze veranderingen misschien klein lijken, is het resultaat een gemakkelijker te beheren camera, waardoor de gebruiker met één hand door de zoeker kan kijken met de Nikon D3500.

WINNAAR: Nikon D3500. De nieuwere camera heeft een verbeterde lay-out ten opzichte van de Nikon D3400 om ze intuïtiever te laten aanvoelen. Je hebt gemakkelijker toegang tot het menu en al met al voelt de Nikon D3500 beter aan om te gebruiken wat betreft de bediening.

3. Grotere grip

Instapcamera’s voelen vaak ’te klein’ aan voor meer ervaren fotografen – wat laat zien hoe belangrijk ergonomie is voor elke camera. Nikon heeft dit probleem met de Nikon D3500 echt aangepakt door een grotere grip te introduceren.

De nieuwe camera maakt, in tegenstelling tot de D3400, ook gebruik van materialen die er hetzelfde uitzien en aanvoelen als die in hun grotere professionele camera’s, waardoor de camera een stuk gemakkelijker te hanteren en te balanceren is.

Dit is vooral handig bij het gebruik van zwaardere lenzen zoals een telefoto of macro. Het belangrijkste is dat een grotere, diepere grip ervoor zorgt dat elke camera zich beter in de hand voelt.

Helaas geeft het kijken naar beelden van de twee camera’s je niet echt een idee van het verschil in gevoel, dus probeer naar een winkel te gaan en ze uit te proberen.

Als dat niet lukt, geloof dan op ons woord dat de Nikon D3500 een betere grip en gevoel heeft en zorgt voor een betere opname-ervaring.

Het verschil in grip tussen de twee camera’s is een echt pluspunt voor de Nikon D3500 ten opzichte van de Nikon D3400.

WINNAAR: Nikon 3500. De ergonomie van elke camera is zo belangrijk en de Nikon D3500 voelt door de grotere grip een stuk beter vast te houden dan de Nikon D3400.

4. Sensor

Nikon D3400 sample afbeelding

Nikon D3400 + 18-55mm f/3.5-5.6G | 1/1000 bij f/4 ISO 1600 @22mm

Beide camera’s zijn voorzien van 24MP-sensoren – en dat zijn veel pixels!

De 24 mp sensor was voor vele jaren de keuze van de professional – het is een sensorresolutie die in staat is om verbluffende beelden te produceren over het hele onderwerpbereik in de meeste gebruiksomstandigheden.

Een punt om in gedachten te houden is dat het de kwaliteit van de sensor is die het brede bereik van ISO (ISO 100 tot ISO 25600) mogelijk maakt.

Je kunt niet verwachten dat de kwaliteit tot aan de extreme bovenkant zal blijven – 12.800 en 25.600 waar er wat ‘ruis’ zal zijn – maar op de lagere, midden- en hoge instellingen krijg je verbluffende kwaliteit over een breed scala aan instellingen.

Bij lage ISO is de beeldkwaliteit voor de Nikon D3500 echt uitstekend en kun je tot ISO 6400 zeer bruikbare foto’s maken. En met het extreme einde is een beeld met wat ‘ruis’ soms beter dan helemaal geen beeld.

Zoals we eerder al opmerkten, gebruiken zowel de Nikon D3500 als de Nikon D3400 een DX-formaat (APS-C) sensor zonder optisch low-pass filter.

Maar in de D3500 is er een verbetering in de sensor. De Nikon D3400 maakt gebruik van een 24,2 megapixel sensor terwijl de Nikon D3500 gebruik maakt van een nieuw ontwikkelde 24,78 megapixel sensor.

Beide sensoren zijn uitstekend en in staat om mooie en haarscherpe beelden te produceren – hoewel de keuze van de lens en de persoon die de camera bedient natuurlijk een grote invloed hebben op hoe scherp de beelden zijn!

WINNAAR: Nikon D3500. De nieuwere camera wint het hier van de oudere Nikon D3400, dankzij de nieuw ontwikkelde 24,78 MP sensor.

5. Levensduur van de batterij

De D3400 stond bekend om zijn lange batterijduur waardoor ongeveer 1200 opnamen mogelijk waren vanaf één lading.

De D3500 heeft dit verhoogd naar 1550 opnames per volle lading, ook al gebruikt hij dezelfde batterij! Er zijn dus enkele slimme verbeteringen gaande in de camera.

Dit neemt echt de zorg weg van de oude vraag: “Hoeveel foto’s kan ik vandaag maken?”. De D3500 neemt SD-kaarten en een kaart van een goed formaat – zelfs een 32 GB – laat je de hele dag fotograferen.

Dus met de accuduur die de Nikon D3500 geeft waardoor je 1550 opnames per lading kunt maken, mits je een kaart van een goed formaat of reserveonderdelen aan boord hebt, kun je niet echt onder druk staan.

Met een van deze twee camera’s kun je doorgaan met fotograferen en fotograferen – 1.200 opnamen per lading voor de oudere D3400 is nog steeds echt indrukwekkend.

Niettemin heeft Nikon de levensduur van de batterij in de D3500 verlengd en heeft het opnieuw echt de grenzen verlegd, waardoor het in dit opzicht een van de best presterende DSLR’s van liefhebbers is.

WINNAAR: Nikon D3500. De sterk langere accuduur van de Nikon D3500 betekent dat hij de duidelijke winnaar is ten opzichte van de Nikon D3400.

6. Kosten van de camera

Nikon heeft de kosten van de nieuwe D3500 dicht bij zijn oudere model de D3400 gehouden. Maar nu hangt het ervan af waar je woont / koopt en of je een lens- en camerabundel koopt.

Je hebt US $ 450 nodig voor een Nikon D3500, terwijl het in Australië ongeveer $ 1.000 is. Een Nikon D3400 is iets minder, wat betekent dat je kunt besparen. En het is vermeldenswaard dat beide camera’s waar voor hun geld opties zijn.

U moet zich echter afvragen of het de moeite waard is om een paar pond of dollars te besparen om de meer geavanceerde functies van de nieuwere DSLR te missen?

Als u koopt als een camera achterkant en lens bundel de D3500 zal verkopen voor US $ 499 met een 18-55mm kit lens. Een kit met twee lenzen met de 18-55 (landschap en portret) en een niet-VR AF-P 70-300 f / 4.5-6.3G ED-lens (telefoto) kost $ 849.

WINNAAR: Nikon D3400 – Je kunt nu een D3400 Nikon goedkoper kopen dan een Nikon D3500. De D3500 is echter slechts fractioneel meer in prijs, dus uiteindelijk kan het de investering waard zijn om de betere functies te krijgen die het biedt, terwijl het slechts een beetje meer uitgeeft om het te kopen.

7. Op afstand fotograferen en delen

Zowel de Nikon D3400 als de Nikon D3500 maken gebruik van Bluetooth Connectiviteit. Een belangrijk verschil is echter dat je met de Nikon D3500 op afstand kunt fotograferen via Bluetooth.

Het delen van foto’s via Bluetooth voor werk of met familie of belangengroepen is nu mogelijk met de Nikon D3500 en hun nieuwe Nikon SnapBridge-app (beschikbaar voor zowel Apple als Android).

De Nikon D3500 maakt gebruik van Bluetooth om de verbinding te maken tussen de camera en een compatibel smartapparaat. Met SnapBridge kun je op afstand foto’s maken met een smartphone-app en in realtime een voorbeeld bekijken.

U kunt 2 MP-afbeeldingen rechtstreeks naar sociale media sturen in realtime! 2MP is een kleinere beeldversie van wat je in de camera hebt vastgelegd en die op de kaart blijft staan om ’thuis’ te downloaden.

Een ander ingebouwd voordeel – in deze tijd waarin het opslaan en sorteren van afbeeldingen een probleem kan zijn – is dat Nikon SnapBridge-gebruikers toegang hebben tot Nikon Image Space, een gratis online beelddeling en opslagservice.

Opgemerkt moet worden dat hoewel beide Bluetooth-connectiviteit bieden, noch de D3400 noch de D3500 wi-fi-connectiviteit bieden. Bluetooth zou perfect moeten werken voor iedereen die naar een van de twee camera’s kijkt als een uitstekende keuze voor hun eerste DSLR – of een back-up voor hun andere camerakit.

WINNAAR: Nikon D3500. De nieuwere Nikon-camera is verder gegaan en stelt u in staat om op afstand foto’s te maken en deze in realtime te delen – een grote verbetering ten opzichte van de beperktere Bluetooth-opties op de Nikon D3400.

Nikon D3400 vs D3500 | Laatste woorden

De Nikon D3400 en Nikon D3500 zijn twee camera’s die zoveel bieden. Beide DSLR’s met APS-C-sensor zullen een enorme stap vooruit zijn voor iedereen die wil investeren in zijn eerste camera – of voor iedereen die verder gaat van een point and shoot-camera naar iets geavanceerder.

Of natuurlijk bent u een meer ervaren fotograaf – en misschien bent u gewoon op zoek naar een back-upcamera om aan uw cameratas toe te voegen, of een lichtere camera voor op reis. In deze gevallen zou een van beide camera’s een goede keuze zijn.

Over het algemeen is de Nikon D3400 echter een fantastische camera op zich, we raden ten zeerste aan om de uitstekende Nikon D3500 te kiezen als de beste instap DSLR.

Het heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de oudere Nikon D3400 zoals we hebben gezien – grotere grip, verbeterde levensduur van de batterij met meer afbeeldingen per batterijlading en connectiviteit met sociale media.

We moeten ook vermelden dat de Nikon D3500 het nieuwste model is van de toonaangevende Nikon instapcamera’s.

Zowel de Nikon D3400 als de Nikon D3500 gebruiken een zeer vergelijkbare CMOS sensor en geven beide een uitstekende beeldkwaliteit. Natuurlijk wordt er nooit echt getwijfeld aan de beeldkwaliteit voor Nikon camera’s!

Maar hoewel de CMOS-sensor in beide camera’s opmerkelijk vergelijkbaar is, zoals we hebben besproken, biedt de D3500 wel een verbetering ten opzichte van de D3400.

Als je echter begint en geld is een beetje schaars en je kunt een goede deal krijgen op het oudere model, zul je niet teleurgesteld zijn.

Als je de Nikon D3400 koopt, heb je een geweldige camera om op te leren en je vaardigheden mee aan te scherpen. En vergeet niet dat er dezelfde geweldige Nikon-lenzen nodig zijn als de Nikon D3500.

Heb je echter de keuze uit beide camera’s, kies dan voor de nieuwere D3500.

Voor DSLR-nieuwkomers is een cameragidsmodus ingebouwd in de D3500 voor eenvoudige, on-the-move verwijzingen en tips. Deze handleiding maakt het gemakkelijker om grip te krijgen op de camera.

De D3500 en D3400 hebben ook een reeks beeldregelaars om mee te spelen , zoals MC (monochroom), PT (portret), LS (landschap) en nog veel meer.

U kunt zowel Nikon F mount FX (full frame) als speciaal gebouwde DX-lens (speciaal ontworpen voor crop sensor camera’s) gebruiken met een van de camera’s. Je hoeft alleen maar te onthouden dat als je full frame lenzen gebruikt op de Nikon D3500, je een cropfactor hebt die de brandpuntsafstand van de lens beïnvloedt.

Dit kan in feite in het voordeel worden gebruikt, omdat het u dichter bij de actie brengt bij het gebruik van FX-lenzen op een APS-C-sensorcamera! U hoeft alleen dit belangrijke verschil te onthouden bij het overwegen van welke lens u moet kopen.

Beide camera’s hebben ingebouwde Bluetooth, maar de Nikon D3500 biedt de mogelijkheid om het te gebruiken om de camera op afstand te bedienen. Dit betekent dat je van veraf foto’s kunt maken met je telefoon – zo’n handige functie!

Het komt er dus op neer dat de Nikon D3500 onze voorkeur heeft en, allround, de betere van de twee camera’s.

En we moeten opmerken, de Nikon D3500 heeft een prijs die een echt geweldige optie biedt op de hele cameramarkt.

Nikon D3400

Nikon D3500

Geweldige prestaties verpakt in een kleine, lichtgewicht, eenvoudig te gebruiken behuizing tegen een aantrekkelijke prijs.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen