Harry Michaels

Hallo!! Mijn naam is Harry Michael en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Buckinghamshire, Verenigd Koninkrijk, maar ik reis overal en altijd voor een goede bruiloft!

Ik ben relatief nieuw in deze game (2019 is mijn tweede fulltime jaar) en ben zoals velen volledig per ongeluk in dit optreden gevallen.

Ik ben van de bruiloft van die eerste onverantwoordelijke collega gegaan naar nu ik meer dan 90 koppels heb gefotografeerd, waaronder een aantal goede tijden in Zwitserland, Cyprus, Frankrijk, Italië en Spanje!

Camera

Canon. Canon, Canon! Twee Canon 5D Mark IV’s in het bijzonder!

Ik begon met een Canon 600d met die legendarische kitlens en ben van daaruit exponentieel gegroeid! Tegen hoge kosten mag ik toevoegen!

Ik heb een enorm bedrag uitgegeven toen ik voor het eerst begon, omdat ik mezelf de best mogelijke kans wilde geven om de afbeeldingen te maken die mijn klanten verdienden. Ik heb een paar lenzen / flitsers van derden gehad, enz. en terwijl sommigen van hen geweldig werkten, begonnen anderen snel te falen!

Toen realiseerde ik me dat ik nooit meer kwaliteit zou opofferen om een paar £ £ £ te besparen. Zoals mijn moeder zegt: “koop goedkoop, koop twee keer!”

Er zijn tegenwoordig veel professionals die naar deze handige spiegelloze systemen springen, maar ik kan mezelf er gewoon niet toe brengen om het te doen! Ik ben te veel gewend aan de Canon kleuren en het karakter van de objectieven.

Fingers crossed, geen van mijn klanten leest dit (omdat het iets is dat ze misschien niet willen horen!) maar ik ben gewoon niet massaal van camera’s zelf!

Uiteraard ken ik de knoppen, draaiknoppen en instellingen (zoals de achterkant van mijn hand) maar dat is het wel zo’n beetje. Het enige waar ik om geef zijn de beelden en totdat een van deze andere systemen mijn Canons absoluut uit het water blaast, blijf ik zitten!

Lenzen

De Canon 35mm f/1.4 en Canon EF 135mm f/2.0 zijn de Batman en Robin van mijn kittas. Ze brengen het grootste deel van hun tijd overdag in mijn handen door.

35mm lijkt die brandpuntsafstand te zijn die het beste resoneert met mij en mijn stijl.

De 135 is mijn favoriete “lange” lens en toevallig zo snel als een luipaard en scherp als een tack!! Ik vind ook zijn flare tijdens direct golden hour geweldig. Niet veel van deze nieuwere lenzen flakkeren zoals de oude jongens!

Maar ik vind het wel leuk om het door elkaar te halen! Ik vind het creatief verlammend om de hele tijd dezelfde combinatie van lenzen te gebruiken.

Ik heb onlangs mijn goedkope kleine Canon EF 85mm f/1.8 gevonden een juweeltje tijdens portrettijd en de gewaardeerde Canon EF 50mm f/1.2 die ik bijna uitsluitend gebruik tijdens golden hour.

Nogmaals, die FLARE!!

Een paar andere objectieven waar ik de afgelopen tijd op heb gespetterd zijn de Canon EF 24mm f/1.4 die ik misschien twee keer op de dag op mijn camera zet, de eerste keer om een wide room shot te maken en de tweede keer voor mijn shutter drag camera op de dansvloer. Hou van een brede dansvloer foto!

Het andere objectief waar ik dit jaar verliefd op ben geworden is de Canon EF 24-70mm f/2.8L II. Het is absoluut dodelijk tijdens dat receptie-uurtje voor candids en op mijn andere camera tijdens de dansvloer. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het superscherp is!! Ik hou er ook van voor strakke kerken (als het licht fatsoenlijk is).

Oh! En hoe kon ik mijn Canon TS-E 45mm f/2.8 bijna vergeten! Ik bedoel, het komt zelden uit! Misschien voor een jurk of schoenfoto die opgefleurd moet worden en een portret hier en daar.

Verlichting/Triggers

Ik fotografeer graag met omgevingslicht – flitsen schrikken me af! Of moet ik zeggen flits GEBRUIKT om me bang te maken. Dus als er geen omgevingslicht is (vooral op de dansvloer) is dit wat ik gebruik/doe!!

Ik heb in het verleden veel systemen gebruikt met verschillende triggers die je bla bla bla moet opladen en het werd allemaal gewoon te veel om te onthouden! Ik heb het eindelijk tot een Canon 600 EX-RT die ik op één lichaam gebruik om over de dansvloer te rennen en de rolluik helemaal te slepen.

Op de andere body heb ik een Godox V860 II C die twee andere Godox V860 II C bestuurt in de hoeken van de dansvloer via de radio. Dit geeft me het belangrijkste licht dat ik nodig heb met n0 zenders! Winnaar, winnaar.

Ik ben nieuw in het Godox-systeem, maar ik ben dol op het gebruik van één Li-ion-batterij, waar ik trouwens minstens twee bruiloften uit haal op een enkele lading!

Ik breng het niet genoeg naar buiten, maar de Yongnuo YN-300 LED-verlichting Dimming Video Light heeft mijn achterstand een paar keer gered! En voor de prijs zou iedereen er een in zijn tas moeten hebben!

Tassen/Riemen

Het ding dat het allemaal bij elkaar houdt, letterlijk! Voordat ik mijn huis verlaat, pas ik alles mijn uitrusting in de Think Tank Airport Security V3. Ik neem alles wat ik nodig heb mee tot de dansvloer in een Billingham Hadley Pro Camera Bag (in kaki, als iemand het kan schelen!) die de hele dag op me blijft zitten.

Ik ben een SpiderPro Double Camera System V2 een beetje kerel! Ik heb veel dubbele camerasystemen gebruikt, vooral degenen die je eruit laten zien als een cowboy (we weten allemaal over welke ik het heb!) – en dat is precies waarom ik ermee ben gestopt. Ik bedoel, ik vond het heerlijk om eruit te zien als een cowboy! Het vervulde een beetje een fantasie op een bepaalde manier … Maar ik raak van de baan, soz!

Mijn punt is dat te veel gasten het zouden opmerken en het tegen mij zouden zeggen. Hoewel het geweldig geklets kan zijn, merk ik dat minder gasten mijn camera’s opmerken met de Spider, waardoor ik wat meer kan opgaan.

Flitsstandaards

Om mijn flitsers in de hoeken van de dansvloer te bevestigen / overal waar ik ze nodig heb, gebruik ik 2 x Joby JB01503-BWW GorillaPods. Deze dingen doen 9/10 keer wonderen! Eerlijk gezegd zou je de verschillende manieren moeten zien waarop ik deze dingen heb verdraaid om te passen waar ik ze nodig heb!

Natuurlijk is er voor die ene keer niets voor de Joby naar Joby om? Ik gebruik 2 x Manfrotto Nano Stands. Ik ben dankbaar dat de Joby’s het werk meestal doen, want ik hou echt niet van het gebruik van lichtstandaards (mensen, hoesten, ** dronken mensen ** lopen ze binnen!). Maar deze zijn uitstekend en een lichtgewicht alternatief!

Ik doe niet vaak lange belichtingen of heb zelfs een statief nodig, maar als ik zin heb, trek ik aan de 3 Legged Thing Punks Corey (Blauw en Oranje) Aluminium compact reisstatief kit met AirHed afneembare monopod uit mijn kofferbak!

Hardware en software

Apple MacBook Pro (13-inch, 2018) met Adobe Lightroom Classic. Ik gebruik een zwart-wit- en kleurvoorinstelling die ik in de loop van de tijd opnieuw heb gegooid uit een VSCO-presetpakket.

MISC.

De DJI Mavic Air Drone heeft dit jaar brutaal zijn weg gevonden in mijn tas. Ik gebruik het vooral voor bestemmingsbruiloften, omdat drone-wetten meer ontspannen zijn! Ook de uitzichten / zonsondergangen zijn gewoon adembenemend. Voor hoe compact het is, de DJI Mavic Air Drone is een absolute no-brainer!

Snickers x 3

CamelBak Chute Mag 1L | Trinkflasche – BLIJF GEHYDRATEERD MENSEN!

Wrigleys Extra Witte Bubblemint Kauwgom x3 – Iedereen heeft kauwgom nodig op bruiloften!

Uitrusting. Het zijn gewoon de dingen die je nodig hebt om de beelden te krijgen die al in je hoofd zitten, dus blijf geïnspireerd door naar andere genres van fotografie te kijken en niet alleen naar bruiloften! Zelf merk ik dat ik het meest geïnspireerd ben door films en tv-programma’s waar ik van hou. Vooral The Handmaid’s Tale. De shots daarin..!!!

Blijf op de been en houd altijd één camera in je hand! “Je mist 100% van de foto’s die je niet maakt” – Wayne Gretzky. Kijk niet eens naar hockey, maar dat is een krakend citaat!

www.harrymichaelphotography.com | @harrymichaelphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer