Matteo Carta

Hallo, ik ben Matteo, een documentaire trouwfotograaf.

Ik begon met fotografie als amateur in 2011 toen ik besloot om een fotoproject te beginnen: een jaar lang elke dag één foto; 365 opnames waaronder portretten, straatfotografie en stillevens.

Ik begreep meteen dat documentaire fotografie mijn voorkeur heeft. Het is de stijl die me het meest vertegenwoordigt, misschien omdat ik een extreem introvert persoon ben en ik graag foto’s achter de schermen maak.

Ik heb de beslissing genomen om in 2014 professioneel te starten voor een persoonlijke behoefte.

Mijn vrouw heeft altijd gezegd dat ze mijn totale desinteresse in universitaire studies opmerkte in vergelijking met de passie en toewijding waarmee ik me aan fotografie wijdde. Ze moedigde me aan om het te proberen, en de komst van onze zoon leidde ertoe dat ik letterlijk een sprong in het donker maakte.

Aanvankelijk deed ik slechts één bruiloft als tweede fotograaf. Ik had geen materiaal om te laten zien en het was echt moeilijk om te beginnen.

Ik heb verschillende banen gedaan om niet op te geven en ik moet zeggen dat ik enorm veel geluk en trots ben! Het is echt een groot geluk om je passies te kunnen volgen en om te zetten in je werk.

In de afgelopen jaren, mede dankzij verschillende workshops van fotografen die ik zo respecteer en bewonder, realiseerde ik me dat het essentieel is om te laten zien wat ons vertegenwoordigt.

Mijn klanten weten dat ik tijdens de trouwdag in stilte aan de kant zal staan, zonder momenten te organiseren.

Ik zal niets aanraken, zelfs niet als er veel storende elementen in mijn frame zijn, omdat ik weet dat het voor mij een sportschool zal zijn – proberen het beste te vinden in elke situatie is erg belangrijk.

Zelfs in de postproductie kies ik ervoor om alles te laten zoals het is – geen Photoshop of beeldvervormingen.

Wat ik het leukste vind aan bruiloften is om elke keer andere verhalen te vertellen, omdat een huwelijk nooit hetzelfde is. Elk verhaal is anders: elke verbinding tussen mensen, hun gebaren, hun manier van glimlachen, omarmen, plezier maken en spelen is anders.

Ik word aangetrokken door momenten van emotie. Als echtgenoot en vader van twee prachtige kinderen, merk ik vaak dat ik momenten neem die ik elke dag ervaar; vooral het moment van spelen tussen kinderen en ouders of knuffels en kusjes tussen koppels.

Mijn uitrusting voor het fotograferen van een bruiloft is de volgende:

Nikon D5: De prestaties van deze camera zijn gewoonweg uitstekend. Autofocus, hoge ISO, FPS, de kwaliteit van de raw bestanden en ga zo maar door. Ik gebruik het altijd met mijn Sigma 35mm f/1.4 Art. Op de dansvloer is dit een puur beest. Het mist geen schot.

Nikon D850: Ik zal eerlijk zijn, ik heb geen ECHTE hoofd- of secundaire camera. Ik gebruik beide afhankelijk van de gegeven situatie. Meestal is de Nikon 85mm f/1.8 op deze camera gemonteerd.

Nikkor 20mm f/1.8: Dit is mijn favoriete objectief voor op de dansvloer. Breed, snel en licht.

Godox Flash V1: Ik ben geen fan van flitsers, maar als het gaat om het huwelijksfeest heb ik een superflitser nodig die de burst van mijn Nikon D5 bijhoudt. Deze flitser is gewoon uitstekend! Hoge capaciteiten, het vermogen is altijd constant en verlaagt nooit de intensiteit.

Godox V860II: Zoals altijd zijn flitsen voor mij alleen voor dansdoeleinden. Meestal zet ik deze flitser op een klem en verbind ik hem draadloos met mijn Nikon D850, die over het algemeen de Nikon 85mm f/1.8 G heeft gemonteerd, om wat tegenlichtfoto’s te maken.

Godox X-pro N: Het bereik van deze draadloze trigger is ongelooflijk! Het heeft geen vertraging en het is krachtig.

Leren camerariemen: Essentieel voor mijn werk met twee camera’s! Ik vroeg een ambachtsman in Toscane om dit voor mij met de hand te maken. Ongelooflijke kwaliteit en comfort.

www.matteocartafotografia.com | @matteocarta.fotografia

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer