Nick & Kelly Giardina

Voor wie ons niet kent… (Sorry, dat is de slechte poging tot humor van een trouwfotograaf!)

Wij zijn Nick en Kelly Giardina, het vrouw en man team dat nick &kelly fotografie vormt.

Ons merk draait helemaal om gedurfde, levendige, “in-your-face” -afbeeldingen waarmee onze klanten zich alle ongelooflijke gevoelens van hun grote dag kunnen herinneren.

Dynamische verlichting en het gebruik van contrast tussen hooglicht en schaduw bepalen ons werk. Onze stijl neigt duidelijk naar fotojournalistiek; poseren en ensceneren zijn hulpmiddelen die we alleen uit onze gereedschapskist halen tijdens portretten van koppels.

Om beelden van de hoogste kwaliteit te leveren en tegelijkertijd zo onopvallend mogelijk te blijven, moet onze uitrusting flexibel zijn voor de voortdurend veranderende omgeving die een bruiloft kan presenteren. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben de neiging om veel spullen in onze kit te gebruiken!

Hieronder vindt u een (niet zo) korte beschrijving van de uitrusting die we meenemen op een typische trouwdagshoot.

Geloof het of niet, we hebben onze uitrusting de afgelopen jaren behoorlijk gestroomlijnd! Klemmen hebben meerdere lichtstandaards vervangen en we proberen echt alles te delen wat we kunnen.

Dat gezegd hebbende, zou geen van ons onze versnellingstassen als “licht” of “compact” beschouwen. We gebruiken een heleboel verschillende lenzen en lichten in de loop van een typische trouwdag, en elk is gekozen om een specifiek doel te dienen.

Camera

Nikon D750 – We gebruiken allebei een paar Nikon D750’s als ons werkpaard trouwdag camera’s.

Waarom hebben we in hemelsnaam niet ‘geüpgraded’ naar spiegelloos, vraag je je misschien af? Het antwoord is simpel. We zijn nog geen camerabody tegengekomen die precies doet wat we nodig hebben in zo’n licht en compact pakket als de D750.

We zijn van mening dat 24mp de perfecte bestandsgrootte is voor bruiloften waarin we elke dag ergens tussen de 10-15k frames fotograferen. De RAW-bestanden die uit deze kleine krachtpatser komen, zijn spectaculair en laten veel duwen en trekken toe voordat ze uit elkaar beginnen te vallen.

AF-prestaties zijn nog steeds uitstekend en SD-kaarten zijn goedkoop en betrouwbaar. (Opmerking dat ik zei kaarten… meervoud, want we zouden nooit een bruiloft kunnen fotograferen met een single-slot body!)

Dat gezegd hebbende, als een bepaald camerabedrijf dezelfde camera zou uitbrengen met nog betere AF-prestaties en een grotere buffer, zijn we misschien de eerste twee mensen in de rij om er een of vier te kopen.

Lenzen

Kelly:

Nikon 24-70mm f/2.8 – De eerste lens die we ooit kochten bij de overstap naar Nikon. De enige manier om dit te krijgen om Kelly’s primaire cameralichaam te verlaten, is door het te stelen. Het meest veelzijdige brandpuntsbereik van elke Nikon f/2.8 zoom. Kleefpuntig. Bijna telepathische autofocus.

We hebben deze lens in alle fasen van de trouwdag zo vaak gebruikt en misbruikt dat hij drie keer volledig is gereviseerd door NPS en blijft tikken.

Nikon 85mm f/1.8 – Zeg wat je wilt over de 85mm f/1.4G superieur, maar deze kleine man geeft het mooiste frame weer dat op een Nikon camera te krijgen is voor minder dan het $2k+ prijskaartje van de 105mm f/1.4E. De helft van de grootte en het gewicht van de 85mm f/1.4G en een fractie van de kosten van beide. Deze lens is bijna perfect.

Nikon 16-35mm f/4 – Kelly’s belangrijkste dansvloerlens, wat betekent dat hij altijd van dichtbij wordt gebruikt. Deze lens is overgoten met meer lichaamsvloeistoffen dan de meeste pornosets. Het perfecte brandpuntsbereik voor alle close-upwerkzaamheden.

Nikon 24mm f/1.8 – Ongelooflijke details. Super lichtgewicht. Minimale vervorming. Bliksemsnelle AF. Deze lens is onze go-to voor omgevingsportretten van het paar.

Nick:

Sigma 35mm f/1.4 Art – Nick’s primaire lens voor alle fasen van de dag. Het is een zwaar beest, maar het levert zulke verbazingwekkende resultaten op dat het gewicht kan worden vergeven.

Nikon 50mm f/1.8 – Nick gebruikt dit objectief voor portretten tijdens de voorbereiding. We denken dat dit de perfecte brandpuntsafstand is voor werk over de volledige lengte en 3/4 lengte.

Nikon 105mm f/2.8 Micro – Details, details, details. Laten we eerlijk zijn, we haten deze lens. De AF is vlekkerig en onbetrouwbaar bij het werken op macroafstanden. We stellen deze lens meestal handmatig scherp. Het is ook groot en zwaar.

Zelfs met die klappen ertegen, is dit nog steeds de lens die we gebruiken om bijna elk detail te fotograferen tijdens de voorbereidingsfase van de trouwdag. Oh ja, BTW, als het scherp is, kun je jezelf op het beeld knippen.

Nikon 14-24mm f/2.8 – Waarschijnlijk de meest onpraktische lens voor een bruiloftsreceptie. Het is erg frontzwaar en dat gigantische, bolvormige frontelement smeekt gewoon om door elke voorbijganger te worden vernietigd. Als Nick is fotograferen op de dansvloer, het is met deze lens.

Om heel eerlijk te zijn is het meestal vergrendeld op 14mm. De gekke randvervorming draagt echt bij aan de feestvibe die we in onze beelden proberen over te brengen.

Nikon 70-200mm f/2.8 – Soms kom je gewoon niet zo dichtbij als je zou willen. Voor die tijd is onze lens van keuze de 70-200mm f/2.8.

Beter in letterlijk elke statistiek dan zijn voorganger. Lichter, scherper, sneller en – de echte kicker – “langer”. Het 200mm uiteinde van dit objectief is eigenlijk 200mm, wat meer is dan van de meeste andere 70-200mm zoom kan worden gezegd.

Tijdens portretten van het stel zijn we soms op zoek naar de mooie compressie die alleen dit objectief kan bieden.

Lichten/Triggers/Modifiers

Godox V860IIN / Vlampunt Zoom Li-On R2 – Onze go-to speedlight naar keuze. Er is veel geschreven over het Godox X-ecosysteem, dus we zullen je niet vervelen met alle details.

De belangrijkste dingen: lithiumbatterijpakketten hebben ons behoed voor het opladen van meer dan 100 AA-batterijen per bruiloft. Snelle toegang tot radiogroepen en interne triggers hebben een revolutie teweeggebracht in off-camera flitsers.

Godox V1 / Vlampunt Zoom Li-On X R2 – De volgende generatie Godox speedlight. Ronde kop voor aangenamere vanglichten, een krachtig modelleerlicht voor hulp bij het richten, een opnieuw ontworpen gebruikersinterface die alles sneller maakt en een vernieuwde vergrendelingsvoet. Een enorme upgrade rondom.

Godox V850IIN / Flashpoint Zoom Li-On Handleiding R2 – Waarom een extra $ 60 per flitser uitgeven als je alleen een handmatige slaaf nodig hebt? We kunnen ook geen reden bedenken. Dit is dezelfde flitser als de V860II met de meeste toeters en bellen gestript. Het biedt afstandsbediening en dezelfde lithiumbatterij en niets anders.

Godox AD200 / Vlampunt eVolv200 – We gebruiken deze badboys voor off-camera verlichting tijdens de receptieformaliteiten. Het verpakken van de punch van 3,5 speedlights in een behuizing van ongeveer dezelfde grootte als een maakt ze ongelooflijk veelzijdig. Bij het inpakken voor een verlovingssessie is de AD200 het eerste item dat in de auto wordt geladen.

Godox AD360 / Vlampunt Streaklight R2 – De beste verlichtingsaankoop die we ooit hebben gedaan. Nu komen we echt aan de macht. Zoals het aan elkaar lijmen van zes speedights tot één compacte behuizing. Nick straft deze lichten tijdens familie formele foto’s en receptie formaliteiten. Meer dan genoeg sap om de zon van hoge middag te overmeesteren en een respectabele verversingssnelheid te behouden.

Godox A1 / Flashpoint M1 Pro – De Mini-Me van off-camera flitser. Deze kleine man is de perfecte hoofdtafellamp. Klein genoeg om bijna overal te verstoppen en toch een stoot te geven. Ben ik vergeten te vermelden dat al onze Godox X-lampen via Bluetooth via een app op onze telefoons kunnen worden bediend?

Godox XProN / Flashpoint R2 Pro Zenders – Nick’s triggers. Geprefereerd vanwege hun bedieningsgemak en duidelijke, gemakkelijk afleesbare display. Ook veel moeilijker om onbedoeld voorhoofdsindrukken van de knoppen.

Godox X1T-N / Flashpoint R2 Zenders – Kelly’s triggers. De voorkeur voor hun kleine formaat bij het werken in krappe ruimtes. Bijvoorbeeld: tussen iemands benen op de dansvloer.

Yongnuo YN360-II RGB LED Video Light – Hier is de deal. Details moeten worden opgenomen en ze worden gewoon sneller gedaan als je kunt zien waar je licht in het frame valt. Deze wand-stijl licht biedt traploos instelbare kleurtemperatuur aanpassing en zelfs RGB LED’s voor creatieve kleuren. De interne oplaadbare batterij gaat langer mee dan we ooit nodig hebben gehad tijdens een drievoudig huwelijksweekend.

MagMod MagGrips – Het belangrijkste onderdeel van het MagMod systeem. We hebben er een voor elk van onze speedlights.

MagMod MagGrids – Als er één verlichtingsmodifier was waar we niet zonder zouden leven, zou het de MagGrid zijn. Het beheersen van morsen is een cruciaal onderdeel van het leveren van onze stijl in onze beelden. De MagGrid maakt het zo snel en gemakkelijk om onze verlichting te kraken en licht weg te houden van waar het niet zou moeten zijn.

MagMod MagGels (Corrigerend en Creatief) – COLOR!!!!!! Voor ons is het verschil tussen een vergeetbaar beeld en een verbluffend beeld kleur! MagGels geven ons de mogelijkheid om een pop toe te voegen van elke kleur die we maar kunnen bedenken om een afbeelding naar een hoger niveau te tillen.

MagMod MagSphere – Volledige openbaarmaking, we gebruiken de MagSphere eigenlijk alleen in combinatie met de MagGrid om de randen van het harde, gerasterde licht te verzachten. Voor dat doel is het van onschatbare waarde en creëert het echt de esthetiek van een kleine softbox.

MagMod MagBox 24″ Octa – Ja. Softboxen bestonden al lang voordat de MagBox langskwam. Ze zijn echter altijd gecompromitteerd geweest. De MagBox geeft ons twee functies die ontbreken in alle andere softboxen. Ten eerste, de mogelijkheid om een soo te gelenftbox snel en gemakkelijk kan niet worden onderschat. Geen enkel ander product heeft dit uitgezocht.

Ten tweede, en minstens zo belangrijk, is de Focus Diffuser. Het installeren van een rooster op een softbox is een luide en omslachtige aangelegenheid met veel vloeken en klittenband. Het installeren van de Focus Diffuser op de MagBox is een proces van 30 seconden dat bijna geruisloos is.

Tassen/Riemen

Holdfast Moneymaker Hand Tooled Dual Camera Straps – Dit waren geschenken aan elkaar. Zou een gewone oude bruine of zwarte Moneymaker volstaan? Natuurlijk. Het geheim is echter dat wanneer je getrouwd bent en je noemt iets een geschenk, het een solide excuus geeft om te veel geld aan dingen uit te geven.

Kelly gebruikt de ‘Southern Charm’ en Nick rockt de ‘Old Glory’.

Grip/Ondersteuning

Lastolite LS2452 Uitschuifbare handgreep – De ultieme lichtgewicht giekpaal voor het plaatsen van lampen op moeilijk bereikbare plaatsen.

MagMod MagShoe – Letterlijk veranderde het spel voor het bevestigen van lichten aan lichtstandaarden.

Manfrotto SuperClamp – Groot, boertig en kan een hoop gewicht ondersteunen. Wordt gebruikt om lampen vast te klemmen op locaties waar tribunes niet passen.

Manfrotto NanoClamp – Kleinere, lichtere versie van de SuperClamp.

CheetahStand C10 Air Lightstands – De grootste lichtstandaards in de geschiedenis van ooit. Pak ze op en ze storten onmiddellijk in in plaats van betrapt te worden op alles en iedereen op hun pad.

TetherTools RapidMount PowrGrip 4.5 – Moet een flitser op een muur worden gemonteerd? Als gigantische zuignappen? Dit is het stuk uitrusting voor jou! We hebben dit ding getest op een spiegel en het hield een speedlight voor een 4-uur durende bruiloftsreceptie.

Hardware en software

Apple Computer iMac Retina (2014) – Het is een computer.

G-Technology G-Speed Studio XL 64TB – Groot en slecht. Onze primaire opslaglocatie voor alle digitale media. Zo snel dat je zou denken dat je met een interne SSD aan het werken was.

OWC ThunderBay4 – ThunderBolt behuizing voor al onze diverse schijven.

OWC Mercury Elite Pro Dual – Ons back-up opslagapparaat.

Lexar Professional Workflow HR1 4-Bay Thunderbolt Card Reader – Waarom zou je daar urenlang van kaart wisselen als je zou kunnen slapen? Vier SD-kaarten tegelijk gaan in dit ding en worden opgenomen in ons systeem. Zo snel.

SanDisk ExtremePro UHS1 128GB SD-kaarten – We gebruiken ALLEEN SanDisk-kaarten omdat elk ander merk dat er bestaat op een gegeven moment op ons heeft gefaald. 128GB stelt ons in staat om niet van kaart te hoeven wisselen tijdens een bruiloft.

Adobe Lightroom Klassiek – (Zei met een monotone stem…) Het is fotoverwerkingssoftware.

Adobe Photoshop – Laten we naar pixels gaan!

CameraBits PhotoMechanic – PM verkortte onze ruimingstijd voor een bruiloft van meerdere dagen naar meerdere uren. Afbeeldingen worden in minder tijd geladen dan nodig is om een Hot Pocket te maken.

Fundy Software Designer – Fundy is net als PhotoMechanic voor album- en wanddecoratieontwerp. Zo ongelooflijk efficiënt dat we een fantastisch albumontwerp in minder dan een uur kunnen voltooien.

MISC.

Dubs Akoestische Filters Oordoppen – Wanneer u zoveel tijd doorbrengt als wij op de dansvloer, wordt gehoorbescherming en -behoud van het grootste belang. Dubs blokkeren alle dingen die pijn doen, terwijl we toch gesprekken met elkaar kunnen voeren.

Grote shoutouts naar ShotKit voor het geven van deze kans om onze binnenkant met de wereld te delen!

www.nickandkellyphoto.com | @nickandkellypix

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer