Hawkesmill Oxford Camera Polsband Review

Laat ik ronduit zeggen dat de Hawkesmill Oxford een heel mooie camera polsband is. In feite is het waarschijnlijk de beste riem die ik ooit heb gezien, maar toch alleen het genoegen had om te gebruiken.

Is dat genoeg info? Waarschijnlijk niet… Laten we dieper gaan!

Met meer dan £ 50 (ongeveer US $ 70) zou je natuurlijk verwachten dat deze riem iets speciaals is.

Ja, het lijkt duur, maar in combinatie met een camera die meer kost dan een gebruikte SUV, en gezien de kosten van een dubbele lederen riem in holsterstijl, dan lijkt het redelijker.

Hoe dan ook, op dit prijsniveau is dit niet gericht op de prijsbewuste fotograaf.

Shk-fs-table__image

Hawkesmill Oxford Polsband

Prachtig handgemaakt van premium leer, deze riem biedt een stijlvolle manier om je camera in de hand te houden.

Controleer de huidige prijs

Maar voor degenen die hun meetzoeker-achtige camera de best mogelijke metgezel willen geven (want dit is ongetwijfeld het type camera dat het meest geschikt is voor Hawkesmill-riemen), of om hun dure camera en lens de best mogelijke ondersteuning te geven, dan is dit perfect.

In gebruik tijdens bruiloften en reizen, doet deze riem gewoon zijn werk precies zoals gehoopt, zonder gedoe. Vergeet natuurlijk niet dat het een deel van zijn taak is om er geweldig uit te zien!

Het is gemakkelijk om aan en uit te stappen (niet het geval met andere riemen die ik heb gebruikt), en dankzij de kwaliteit van het gebruikte leer, hoef je gewoon helemaal niet aan de riem te denken omdat deze zo comfortabel aanvoelt.

Voor die momenten waarop je niet wilt dat je camera aan je lichaam wordt vastgemaakt, maar wel een casual, esthetisch aantrekkelijke manier wilt om je camera bij de hand te houden, zal dit alle vakjes aanvinken.

Als u op zoek bent naar de beste camerariem voor u, zou de Hawkesmill Oxford op uw shortlist moeten staan.

Inhoudsopgave

Hawkesmill Oxford Polsband Technische Gegevens

Hawkesmill oxford riem

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Vakmanschap en kwaliteit van materialen
 • Uiterlijk
 • Duurzaamheid
 • Bruikbaarheid
 • Gemak
Tegens

 • Prijs
 • Lengte: 22cm (8.75″)
 • Breedte: 1,5 cm (0,6″)
 • Materiaal: Bruin of Zwart ‘Horween Chromexcel’ leer
 • Maximaal aanbevolen gewicht: 2,75 kg (5 lbs), maar getest tot 13,5 kg (30 lbs)!
 • Houder: Lug. Geschikt voor alle lug mount camera’s, waaronder Nikon, Leica, Olympus, Sony, Fujifilm en de meeste 35mm vintage camera’s
 • Andere kenmerken: Sterke kleurrijke stiksels
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

close-up van de lug van de camerariem

Hawkesmill heeft veel energie gestoken in het ontwerp en de productie van de Oxford-riem.

Deze branding en kwaliteit is vanaf het begin duidelijk met het Hawkesmill-gestempelde wasachtige papier dat de kleine, katoenen tas met trekkoord omringt.

Het openen van dat kleine zakje is als het openen van een doos met het beste paar brogues: er is een vergelijkbaar niveau van aandacht voor het stiksel en de kwaliteit.

Het gebruikte Horween Chromexcel leer is natuurlijk getextureerd en is voelt zacht aan en toch sterk.

De contrasterende oranje stiksels dragen bij aan de indruk van kwaliteit en vakmanschap.

Er is een stevige metalen ring die op de lug van je camera wordt geschroefd om de riem aan je camera te bevestigen en geeft volledig vertrouwen in de duurzaamheid.

Hawkesmill heeft hier ook over nagedacht – er is een kleine leren flap die voorkomt dat deze ring slijtage aan je camerabody veroorzaakt; een heel leuke touch.

Gebruiksgemak

close-up van camerariem stiksels

Een probleem dat ik eerder heb gehad met camerapolsbanden, is dat ze vaak een slipknot-ontwerp hebben dat uiteindelijk de bloedsomloop naar mijn hand afsnijdt.

Niemand wil een blauwhandige fotograaf zien, tenzij het op een Smurfenbruiloft is.

Maar de Hawkesmill Oxford-riem heeft een eenvoudiger verstelsysteem met behulp van een leren band. Dit eenvoudige ontwerp werkt verrassend goed en blijft over het algemeen zitten zonder onbedoeld strakker of losser te worden.

Een ander voordeel van het systeem is dat het hiermee kunt u de riem snel aanpassen zodat het kan worden verwijderd – nogmaals, iets dat niet altijd makkelijk met het lasso-type als ze op volle dichtheid zijn!

Anders dan dat, is de riem een fit-and-forget deal. Het werkt gewoon heel goed, en de enige keer dat je er ooit nog aan denkt, is af en toe “Wow! Mijn camera ziet er cool uit!”

Waar voor je geld

Hawkesmill oxford riem

Bekijk meer beoordelingen

Hier is het brandpunt van de dingen. Met ongeveer £ 55 / $ 70 zou het moeilijk zijn om te sterk te discussiëren over de prijs-kwaliteitverhouding op puur praktische voorwaarden alleen.

Geen handgemaakte camerariem van het fijnste leer is een beetje een probleem van de eerste wereld.

Een para-koord polsband zou slechts 10% van de kosten zijn, maar ten koste dat je mogelijk je hand verliest door gebrek aan circulatie. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het er, nou ja, goedkoop uitziet.

Als u een riem wilt die uw investering in camerakit beschermt en het hoogste niveau van kwaliteit en esthetische aantrekkingskracht levert, dan is de Hawkesmill Oxford een geweldige keuze en iets dat aanvoelt alsof het jaren meegaat.

De kostenpropositie komt uiteindelijk neer op hoeveel je je uiterlijk als fotograaf waardeert. Voor professionals is het ding dat we verkopen immers een levensstijl, een merk en een passie voor fotografie.

En deze band zorgt er zeker voor dat die uitstraling behouden blijft.

Voor mij is dat het waard.

Controleer de huidige prijs

Hawkesmill Oxford Wrist Strap Review | Conclusie

volledig zicht op camera en riem

Ik ben dol op deze band.

Ik weet dat het duur is en het loste een probleem uit de eerste wereld op dat ik niet had, omdat de riem die ik eerder gebruikte prima was.

Maar ja, mijn Swiss Automatic horloge doet niets wat mijn goedkopere Seiko deed, maar ik vind het heerlijk om mijn horloge ook elke dag aan te trekken.

Als u waarde hecht aan esthetiek en vakmanschap, de Hawkesmill Oxford is zeker een winnaar.

Shk-fs-table__image

Hawkesmill Oxford Polsband

Prachtig handgemaakt van premium leer, deze riem biedt een stijlvolle manier om je camera in de hand te houden.

Controleer de huidige prijs