Helen Bartlett

FacebookPinterestDelen

Ik ben een in Londen gevestigde familiefotograaf die gespecialiseerd is in natuurlijke, zwart-witfoto’s van baby’s en kinderen. Ik ben mijn bedrijf begonnen in 2003 en sindsdien heb ik een trouw klantenbestand opgebouwd dat jaar na jaar terugkeert om het leven van hun kinderen te documenteren.

Ik sta bekend om mijn creatieve composities en het gebruik van licht en de omgeving om familiefoto’s te maken die zich onderscheiden van de massa, artistieke beelden die de tand des tijds zullen doorstaan.

In 2017 werd ik benoemd tot Canon Ambassador. Ik werk ook als merkambassadeur voor F-Stop Gear en Light Blue Software, ongelooflijke bedrijfsbeheersoftware die speciaal is ontworpen voor fotografen.

Ik geef regelmatig seminars in zowel het Verenigd Koninkrijk als in het buitenland en heb lezingen gegeven over familiefotografie op locaties zoals de Apple Store in Regent Street in Londen, de Canon Stage op de Photography Show in Birmingham en Photokina, ’s werelds grootste beeldvormingsshow in Duitsland.

Mijn werk wordt op grote schaal gepubliceerd, zowel nationaal als internationaal en is onlangs te zien geweest in Professional Photo, Professional Imagemaker en PhotoPlus The Canon Magazine in het VERENIGD KONINKRIJK, Click Magazine in de VS en PhotoWorld in China.

Canon 1DX Mark II Camera’s
Ik fotografeer met twee camera’s en dat zullen twee Canon 1DX Mark II zijn’s of één 1DX en een EOS R. Ik ben dol op de 1-serie camera’s, ze hebben de meest ongelooflijke autofocus en mogelijkheden bij weinig licht en de bouwkwaliteit is fenomenaal – stortregens of zandstranden, deze camera’s zijn absoluut prima. Als ik maar één camera mee zou kunnen nemen naar een onbewoond eiland, dan zou het deze zijn.

Canon EOS R
Ik werd geconverteerd naar de EOS R (review) toen ik veel van de pre-release tests voor Canon deed en dus had ik er een in bestelling zodra deze officieel werd gelanceerd in 2018.

Canon’s eerste full-frame spiegelloze camera is een genot om te gebruiken en ik heb gemerkt dat het mijn fotografie ten goede heeft veranderd, waardoor ik creatiever ben geworden vanwege de 5655 scherpstelpunten, het volledig gearticuleerde touchscreen en de prachtige EVF-zoeker die het werken met licht met een hoog contrast een absoluut genot maakt.

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
Deze lens is een openbaring. Ik ben altijd een enorme fan geweest van de brandpuntsafstand van 85 mm, maar dit is veruit de beste lens in zijn klasse die ik ooit heb gebruikt. Het is snel en scherp en de bokeh is prachtig.

Ik hou van deze lengte voor het fotograferen van kinderen omdat het genoeg bereik heeft om ze rond te laten rennen, maar het is niet te lang. Ik kan een gesprek voeren terwijl ik deze lens gebruik en die communicatieruimte is waar de beste portretten worden gemaakt.

Canon EF 35mm f/1.4L II USM
35mm is mijn favoriete brandpuntsafstand en daarom heb ik twee 35mm lenzen in mijn tas, één voor elk camerasysteem. De lengte van 35 mm is perfect voor het vertellen van verhalen – je kunt mooi dichtbij komen voor dramatische opnamen, maar ook verder teruggaan voor de bredere scène.

Veel van mijn beste werk is geschoten op de 35mm. De mark II-versie van deze lens is het extra geld waard, het is een fenomenaal snelle en scherpe lens en betrouwbaar kunnen fotograferen op 1.4 maakt een enorm verschil bij het binnenshuis werken.

Canon EF 100mm f2.8L Macro IS USM
Ik gebruik deze lens als ik pasgeborenen fotografeer en af en toe voor buitenportretten. Voor portretwerk is de compressie op 100mm erg flatterend. De macro-instelling is geweldig voor interessante benaderingen van pasgeboren foto’s, waarbij al die kleine details worden verkregen, zoals kleine vingernagels die over een paar weken slechts een herinnering zullen zijn wanneer de kleintjes zo veel zijn gegroeid.

Canon RF 50mm f/1.2L USM
Dit objectief is het vlaggenschip van het nieuwe Canon R-systeem en het is gemakkelijk te zien waarom. Het is de scherpste lens die ik ooit heb gebruikt en opmerkelijk consistent in het fotograferen van bewegende kinderen met f/ 1.2. De bokeh is romig en geeft beelden een etherische schoonheid die moeilijk te beschrijven is, maar prachtig om naar te kijken. Ik ben dol op de 50mm brandpuntsafstand en weet dat deze in de toekomst regelmatig aan mijn camera zal worden bevestigd.

Canon RF 35mm f/1.8 IS Macro STM
Ik had nooit gedacht dat ik een tweede 35mm-lens nodig zou hebben totdat ik deze regelmatig begon te gebruiken. Het hebben van de flexibiliteit van macromogelijkheden op een brandpuntsafstand van 35 mm is geweldig voor creatieve fotografie zonder van lens te hoeven wisselen. Het is ook klein en erg licht, dus het, samen met de EOS R, is mijn go-to combinatie als ik op pad ben met familie en vrienden.

F-Stop Ajna Tas – Dit is verreweg de beste cameratas die ik ooit heb gehad. Het innovatieve ontwerp met een intern compartiment voor camera’s en vervolgens veel ruimte voor extra stukjes en beetjes means dat ik gemakkelijk al mijn apparatuur en zelfs extra kleding en een tandenborstel kan dragen als ik ’s nachts weg ben op een shoot. Het is ook ongelooflijk comfortabel, wat het verschil maakt als je net zoveel apparatuur bij je hebt als ik.

Koekjes – Ik fotografeer kinderen en dus kan de herstellende kracht van een peperkoekman of een chocoladekoekje niet genoeg benadrukt worden. Ik speel spelletjes met de kinderen en we rennen rond en spelen met hun speelgoed en het kost veel energie. Tanken met snacks houdt iedereen tevreden en zorgt ervoor dat iedereen een briljante tijd heeft.

www.helenbartlett.co.uk | @helenbartlettphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer