Justin Chung

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Justin Chung en ik ben een fotograaf gevestigd in Los Angeles. Mijn persoonlijke interesses in fotografie variëren van portret- en lifestylefotografie tot architectuur en design. Als gevolg hiervan vind ik het erg leuk om te proberen deze interesses te combineren en te verwerken in mijn opdrachten.

Naast mijn commerciële en redactionele werk, heb ik gewerkt aan mijn persoonlijke project, faculteitsafdeling. Uitgebracht in 2014 als een boek, Faculteitsafdeling is een reeks fotografie-essays, die de levens documenteren van mensen die me hebben beïnvloed op mijn creatieve pad. Het tweede boek is bijna klaar en ik ben erg enthousiast om het later dit jaar uit te brengen.

Met betrekking tot mijn fotografiekit fotografeer ik vaak met verschillende camera’s, van digitaal tot analoog (zie vergelijking), afhankelijk van de klus. De kit die hier te zien is, is mijn persoonlijke kit die ik overal mee naartoe neem. Voor mijn persoonlijke werk heb ik gemerkt dat reizen met zo min mogelijk het beste voor mij is geweest.

Ik nam vroeger een groot aantal camera’s mee op reis en ik merkte dat ik het grootste deel van mijn tijd door de uitrusting schuifelde, wat het momentum bij het maken van foto’s kan vertragen (voor mij althans). Ik merkte dat ik niet eens met sommige camera’s zou fotograferen!

Nu probeer ik zo min mogelijk te nemen en mijn persoonlijke kit te beperken tot twee analoge camera’s: een middenformaat en een 35mm pocketcamera. Het was geweldig om behoorlijk mobiel te zijn en gewoon in te kunnen bellen op de momenten.

Hier is een snelle blik op mijn persoonlijke kit hieronder:

Contax 645 – Ik heb gefotografeerd met de Contax 645 sinds ik al vroeg begon met filmen en niet echt ben overgestapt.

Contax T3 – Ik hou van het openhartige gevoel dat je krijgt van de Contax T3. Het is ongelooflijk licht van gewicht en ik ben altijd verrast om te zien hoe scherp de scans zijn.

Filson Camera Tas – Deze tas is een paar jaar geleden uitgebracht in samenwerking met Magnum Photos. Deze tas is behoorlijk veerkrachtig geweest en heeft zich heel goed staande gehouden.

Porter Camera Pouch – Heb dit etui voor mijn Contax T3 van Porter op reis naar Japan.

Film – Kodak Portra en Tri-X. Ik fotografeer met allerlei soorten filmvoorraden, maar heb vrij consistent met Kodak gefotografeerd, omdat het de filmvoorraad is geweest die ik heb gebruikt voor mijn volgende boek van de faculteitsafdeling.

Rollbahn Notebook – Ik gebruik al jaren een Rollbahn notebook en ben er nu aan gewend. Het heeft een soort academisch gevoel dat me doet denken aan mijn tijd op de graduate school om aan onderzoeksdocumenten te werken.

Rohto Oogdruppels – Mijn assistente heeft me hierin gekregen en nu bewaar ik ze altijd in mijn kit. Ze steken in het begin een beetje, maar zijn behoorlijk verfrissend.

Husky Organisatie Pouch – Heb een set van deze zakjes van Home Depot. Ze zijn er in verschillende maten en zijn geweldig geweest om film op te slaan.

Stanley Koffie mok – Nog een van mijn Home Depot aankopen, deze mok werkt geweldig omdat hij in het zijvak van de Filson tas past.

justinchungstudio.com | @justinchung

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer