Sandro Georgi

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Sandro Georgi en ik ben een documentaire fotograaf uit Zwitserland. Mijn interesse gaat uit naar mensen en hun verhalen in de breedste zin van het woord, maar ook naar wilde en afgelegen landschappen zoals Noord-Zweden en het effect dat ze op ons hebben als we daar tijd doorbrengen.

Mijn nieuwsgierigheid drijft me om nieuwe dingen te ontdekken en ik vind het leuk om te onderzoeken en te verkennen om dingen te begrijpen zoals hoe de jaarlijkse moessonregen en de daaropvolgende overstromingen Bangkok als stad vormen.

Ik ben een Fujifilm merkambassadeur en mijn huidige favoriete setup is de Fujifilm GFX 50R middenformaat meetzoeker stijl camera. De bestanden geproduceerd door de 51.4 MP sensor zijn ronduit verbluffend en de beelden hebben een bepaalde uitstraling die ik met kleinere sensoren niet heb kunnen bereiken.

De prestaties bij hoge ISO zijn indrukwekkend, wat belangrijk is omdat ik bijna altijd zonder statief werk en sluitertijden van ten minste 1/60s of beter 1/125s nodig heb om camerabewegingen te voorkomen.

Ik draag de camera op een Artisan &Artist ACAM 306N camerariem of bevestigd aan de riem van een rugzak met een Peak Design Capture Clip.

Meestal is de Fujinon GF 45mm f/2.8 R WR bevestigd aan de camera of de Fujinon GF 63mm f/2.8 R WR. Als ik dichter bij objecten en details moet komen of wat meer compressie in landschappen nodig heb, gebruik ik de Fujinon GF 120mm f/4 R LM OIS WR macrolens. Het is zeer veelzijdig met een minimale scherpstelafstand van 45cm.

Ik heb tot 4 batterijen bij me, afhankelijk van de opname die dag, voor langere reizen en wandelingen waar geen stroombron beschikbaar is, gebruik ik een Goal Zero Sherpa 100 Power Bank met omvormer (niet in beeld) om batterijen en andere dingen op te laden.

Mijn Fujifilm XF10 point and shoot komt altijd samen met een 18.5mm f/2.8 vaste lens. Het is klein, onopvallend en geweldig voor candids en snelle foto’s.

Om mijn spullen in te pakken, gebruik ik ICU’s (interne camera-eenheden) in verschillende maten van F-Stop, afhankelijk van hoeveel spullen ik meeneem. Een heleboel reserve SD-kaarten passen in de SD Pixel Pocket Rocket van Think Tank en kabels en andere kleine items zoals een lenspen, een luchtblazer en een microvezeldoek om lenzen schoon te houden kom je langs in een van de zakjes van de Cable Management V2.0 serie ook van Think Tank.

Al mijn spullen gaan meestal in rugzakken van Exped zoals de Black Ice 30 of als ik meer ruimte nodig heb de Lightning 45 (niet in beeld) voor overnachtingen of de Thunder 70 (niet in beeld) voor langere wandelingen/tochten. Deze rugzakken zijn zeer licht en robuust en zijn bestand tegen ernstige mishandelingen en weersomstandigheden. Omdat ik veel tijd buitenshuis doorbreng en slecht weer helemaal niet erg vind, stop ik mijn spullen meestal in droge zakken om het te beschermen tegen water en stof.

Een Moleskine Cahier Journal om aantekeningen te maken, een etui met verschillende pennen en een Garmin Fenix 5 GPS horloge voltooi mijn basisuitrusting die overal mee naartoe gaat.

www.sandrogeorgi.com | @sandrogeorgi

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer