Quentin Caffier

FacebookPinterestDelen

Ik ben een Franse mode- en fine art-fotograaf, geobsedeerd door creatieve verlichting. Ik heb altijd Canon camera’s gebruikt, te beginnen met de Canon EOS 50E, een analoge reflex die ik in mijn tienerjaren gebruikte.

Toen ik me tot digitale fotografie moest wenden, koos ik voor de 5D Mark II omdat het een unieke camera was: lichtgewicht (voor die tijd), het bood full frame sensor, high definition (20MP) en video-opname.

Na een paar jaar Canon-producten te hebben gebruikt, werd ik in 2011 de jongste Canon Ambassador en wendde ik me tot de EOS 1Dx voor zijn ongewone veelzijdigheid. Ik was gemakkelijk in staat om mode, sport en architectuur te fotograferen met slechts één camera. Als jonge fotograaf kan het moeilijk zijn om je te snel te specialiseren in een vakgebied, en het hebben van een camera die aan elke situatie kan voldoen, was een enorm voordeel.

Ik wendde me toen tot de Canon EOS 5D Mark IV omdat ik op zoek was naar een lichtere camera. Ik heb de EOS M6 toegevoegd om een klein lichaam te hebben dat ik overal mee naartoe kan nemen en kan gebruiken voor backstage-beelden. In mijn studio fotografeer ik met de 5D Mark IV tethered met een Gigabyte Aero 15X (ja, ik ben een zeer teleurgestelde ex-Apple gebruiker).

Over lenzen gesproken – de 70-200mm f/2.8 was jarenlang de lens die ik het meest gebruikte. Ik vond het leuk om ver weg te zijn van de modellen en de sterke bokeh te gebruiken om ze uit hun omgeving te snijden, maar soms voelde ik dat de vervormingen te sterk waren, vooral bij het fotograferen van schoonheid, dus wendde ik me tot de 85mm f / 1.2 als mijn (bijna) dagelijkse lens.

Met de EOS M6 Ik gebruik de 24mm f/1.4, omdat het een APS-C-camera is, geeft het een equivalent van een 35mm. Ik denk dat deze brandpuntsafstand gewoon perfect is voor backstage: het ligt dicht bij het menselijk zicht en voegt een subtiel ‘drama’ toe aan de beelden.

De andere lenzen zijn meer gelegenheidslenzen die ik op specifieke projecten gebruik.

Ik ben ook een zware filtergebruiker. Meestal zal het ND8-filter me in staat stellen om met een wijd open diafragma te fotograferen, maar de Black pro mist 1/4 kan een zeer organisch en analoog gevoel geven aan canon’s zeer scherpe lenzen.

Canon EOS 1Dx |
Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS M6
Canon 17mm f/4 TSE
Canon 24mm f/1.4 L
Canon 24-70mm f/2.8 L
Canon 50mm f/1.4
Canon 85mm f/1.2 L
Canon 100mm f/2.8 L macro
Canon 70-200mm f/2.8 L
Canon M 18-55mm f/3.5-5.6
Canon M 55-200mm f/4.5-6.3
Manfrotto Befree
Xume Filters (ND8), ND64, ND500, Gepolariseerd, Zwart pro mist 1/4, Zwart pro mist 1/2)

www.quentincaffier.com | @quentincaffier

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer