Maarten Mellemans

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Maarten Mellemans en ik ben een fotograaf uit Antwerpen, België. Ik werk voornamelijk als portret- en evenementenfotograaf voor inspirerende bedrijven en mensen.

Tijdens de zomermaanden ben ik ook de huisfotograaf voor een paar grote muziekfestivals en bands. Dat gezegd hebbende, ik vind het leuk om verschillende dingen te doen en te experimenteren, dus ik sta open voor het fotograferen van bijna alles, van meubels tot boudoir en mode.

Na fotografie als bijbaantje te hebben gedaan, heb ik mijn carrière een kickstart gegeven met mijn Fools With Dreams-project, waarin ik een jaar heb gewoond en gereisd om mijn fotografievaardigheden te verhandelen.

De laatste tijd heb ik ook een aantal lokale workshops gegeven, gidsen en online fotografiecursussen gemaakt via mijn website Photography Domination (link hieronder).

Wat uitrusting betreft, houd ik dingen graag licht en eenvoudig, dus ik heb geen enorme kit. Dit komt waarschijnlijk door een heel jaar met al mijn spullen te reizen, maar stelt me ook in staat om binnen enkele minuten in te pakken en te vertrekken en in elke situatie beelden te maken. Alle andere spullen die nodig zijn, kunnen dan eenvoudig geleend of gehuurd worden.

Ik ben ook een grote fan van het gebruik van prime lenzen, dus dat zijn de enige die ik bezit. Zoals ik al zei, ik leen zooms wanneer dat nodig is. Prime lenzen maken me ook een stuk sneller omdat ik een opname kan visualiseren voordat ik zelfs mijn camera optil. Tijdens evenementen met weinig licht (zoals bruiloften en muziekfestivals) zijn ze ook veel bruikbaarder.

Camera
Nikon D800 (x2)
Oud maar goud. Ze hebben me niet één keer in de steek gelaten (eentje heeft zelfs 300000+ klikken), ook al heb ik ze veel laten doorstaan, van regen tot hitte en ze laten vallen.

Ze produceren ongelooflijke afbeeldingen die op grote formaten kunnen worden afgedrukt. Als ze me falen, kan ik ze upgraden naar de Nikon D850 of ga spiegelloos met de Sony AlphaR-serie.

Ik gebruik er een met een zoom (en de andere als back-up) of beide (elk met een prime) tijdens een evenement.

Lenzen
Nikon 24mm f/2.8 AF-D
Breder dan een 35mm en onverwoestbaar, scherp en licht. Geweldig voor alles, van architectuur, evenementenfotografie en zelfs creatieve portretten.

Nikon 50mm f/1.4 G
Mijn go-to lens voor bijna alles. Het zit 90% van de tijd op een van mijn lichamen. Mooie bokeh, lichtgewicht en goed in donkere situaties. Ik ken deze lens uit mijn hoofd.

Nikon 85mm f/1.8 G
Vroeger had ik de f/1.4 versie maar voor het grootste deel van wat ik doe dat niet in een studio is, was het veel te groot en zwaar om de hele dag mee rond te lopen. Deze is bijna net zo goed.

Lenzen die ik leen
Nikon 14mm f/2.8 AF-D ED
Voor wat creatieve shots af en toe.

Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR
De enige zoom die ik ooit zou willen voor de dingen die ik doe. Ik fotografeer soms een hele bruiloft met alleen deze lens. Ongelooflijke beelden, maar ook enorm en zwaar.

Nikon 70-200mm f/2.8E FL
Ik zou deze lens kunnen lenen voor zeer specifieke situaties, zoals het fotograferen van surfers (hoewel 200mm dan misschien niet eens genoeg is).

Flitsen & Triggers
Cactus Draadloze Flash RF60X, Nikon SB900 en Nikon SB700 met Cactus V6 II Draadloze Flash Transceivers
Deze kleine speedlight-flitsers pakken een klap uit. Ik neem er gewoon een paar in mijn tas en ineens kan ik licht vormen waar ik maar wil. Ik ben begonnen met het Nikon systeem, maar een tijdje geleden werd ik verliefd op Cactus. Hun kwaliteit, gebruiksgemak en prijs zijn ongelooflijk. Met de transceivers kan ik de Nikon bedienen of op afstand een tweede camera activeren.

Diverse dingen
PeakDesign-diaManchet en Capture.
Ik ben dol op het PeakDesign-systeem. Gemakkelijk om dingen uit te wisselen en aan te passen aan elke situatie. Ook niet lelijk en het schreeuwt geen NIKON of CANON.

MeFOTO Roadtrip
Ik heb dit statief meegenomen op al mijn reizen. Kan klein worden opgevouwen, kan erg laag worden en zo hoog als een gewoon statief terwijl het nog steeds stevig is.

Western Digital MyPassport HD 2 TB (x2)
Ik gebruik deze altijd in paren om een back-up te maken van alles. Onderweg stop ik ze in beschermende zakjes. Ik hou van de 2TB-versie omdat ze me in staat stellen om veel afbeeldingen van de D800 op te slaans terwijl alles toch beheersbaar blijft.

Manfrotto 5001B Nano Lichtstandaard
Hetzelfde als het statief. Vouwt heel klein op en is perfect voor het plaatsen van een speedlight flash-up in de lucht.

Elinchrom Rotalux Octa 100cm
Mijn go-to octabox. Mooi licht en gemakkelijk mee te nemen.

Rogue Flash Gels – Combo Kit
Die gooi ik vaak in mijn tas. Ze nemen geen ruimte in beslag, maar kunnen je foto helpen om binnen enkele seconden van meh naar wow te gaan door wat kleur toe te voegen.

photographydomination.com | @foolswithdreams

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer